Soustruhy

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Ladislavovič

Re: Soustruh a jiné do dílny

#4651 Nový příspěvek od Ladislavovič »

Prevodovy pomer si viem vypocitat . Len by som potreboval vediet ake kolesa su v original suporte . Dik

kenybz

#4652 Nový příspěvek od kenybz »

tak už je definitivně namístě vyvážený všecko maká svítí trůbí....
měl jsem dvoustovkovou váhu tak jsem sa teda naběhal okolo stavěcích šroubů
no to lože i když je kalené trochu projeté je váhu jsem měl na příčném suportu a když jsem přejel celým suportem až uplně v pravo ke koni tak to šlo mírně dokopca 2 dílky takže cca 4 stovky no ale to ukáže až provoz co to bude dělat pochybuju že budu točit něco tak dlůhého
hmm škoda ho zašpinit hehe no ale laboroval jsem s tou vanou na špóny nejak mě připadá že mám trochu jinou vanu aspoň podle toho co jsem viděl jinde.... ta co mám se dává odzadu tzn dozadu se i při čištění vysouvá
opačně to nejde bo je tam ta příčná trubka v které vedou mezi podstavci dráty pro zapínání pohonu vřetene a když jsem tu vanu měl vyšším rantlem dopředu /tzn nastrčil jsem ju zepředu tak nešla ani zasunoust dozadu na místo protože korýtko v kterém teče emulze z vany se zarazilo o tu trubku s dráty...no když tak nějaké poznámky jsou samozřejmě vítané
vnitřek vany jsem nenatíral ani vnitřní stranu zadního plechu co zachytává špóny...
ještě udělám takovou posuvnou plentu aby nebylo za soustruhem víc špón jak ve vaně samotné
pak ještě dodělám drobnosti co jsem psal minule ...kvůli tomu jsem taky nenamontoval pravý držák ložisek posuvových tyčí a ostatních bazmegů
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

vitex

#4653 Nový příspěvek od vitex »

Já jsem tam cosi oddělal,vanu dávám zepředu a dozadu mám nachystaný plech na zeď,ohnutý do vany,tak aby šla vytáhnout.
Jinak koukám,že se Ti ztratily lešenářský trubky.O co budu zakopávat? :smich:

Toreto

#4654 Nový příspěvek od Toreto »

krása 8)

kenybz

#4655 Nový příspěvek od kenybz »

vitex chtěl bych tam nechat ty skříňky a občas do nich chodit no....tak proto něco posuvného no možná by šlo ohnout i najaké u třeba 45°v décle 300m pak rovně cca 900 a púak zase 45° jak to mají novější mašiny nebo prostě rám s nohama který stojí na zemi podobně jak plenta ve výrobě s tím že spodek plechu by zasahoval do vany udělat se to dá různě...
trubky no když si sám no aspoň pro posunutí jsem si pomohl pajzrem jednou nohou šlápl /ěště že su dobře živený/nadzvedl mašinu a druhou odkůlal trubku abych popojel ale dat to dolu jsem musel stavěcíma šroubama a podložkama tak to trochu trvalo asi 1,5 hodiny

kenybz

#4656 Nový příspěvek od kenybz »

třeba tu je vana na emulzi pod vanou na špóny nad zemí a já to mám jinak mám vanu užší a nazemi
http://stroje.inzertplus.cz/inz/hrotovy ... 24382.html

vitex

#4657 Nový příspěvek od vitex »

Dyť to udělej jen do výšky skříňky,zbytek ať lítá na zeď.Já myslel,že dáš soustruh až ke zdi.

kenybz

#4658 Nový příspěvek od kenybz »

nene za soustruhem je mezera asi 60cm tak možná jen nadplátím ten plech co tam je no to sů detaily

dvk

#4659 Nový příspěvek od dvk »

Krásná práce, moc pěkně se na to dívá, pastva pro duši. 8)

BohousSPE

#4660 Nový příspěvek od BohousSPE »

Jj krásná práce :potlesk: A ty plechový kuchyňský skřínky Ti moc závidím - taky bych je bral :'(

kenybz

#4661 Nový příspěvek od kenybz »

pánové děkuji všem za pochvalu :friends:
já bych si dal známku 3 dokonalé to neni nato kolik to dalo práce zase na druhů stranu ani firmy co dělají generálky tu povrchovů úpravu nemajů 100%-tní je to jen stroj
no kuch. skříňky se občas oběví ve šrotě a fakt jsou do dílny dobré a občas se oběví i něco lepšího až to přivezu dám sem foto to budete valit bulvy :shock: :) našel jsem dílenský nádstavec a skříň s posuvnýma dvérkama 7 polic nádstavec ten pujde vsunout do nového ponku a nad něj budou šuplíky s plnovýsuvy
ty plnovýsuvy eště nevím průmyslové provedení stojí jeden pár 700-900 podle délky obyčejné kuchyňské do 50kg zatížení přijdou na cca 120kč pár no a ještě je varianta to udělat jak to mám na zásuvkové skříni
tam je v zadu na každé straně šuplíku ložisko a vepředu pod hranou šuplíku se odvaluje kulička z ložiska v takovém rámečku váhu to unese slušnů no místo kuličky bych dal pevné ložisko vpodstatě ložisko by bylo na rámu ponku výsuv by byl asi 80 % a nosnost velká a cena nízká

kenybz

#4662 Nový příspěvek od kenybz »

jsem udělal takovů čmáranicu jak to myslím s tím šuplíkem
jo ještětakový postřeh...dělal jsem jeden stojan s šuplíkem a plnovýsuvem no a pak jsem okolo brousil a je po pojezdech železný prach a špóny kuličkovému výsuvu nedělají dobře tak si myslím že ten návrh se čtařma ložiskama na šuplík nebude špatný do ložiska s prachovkama sa nic nedostane...
naví šuplík bude možné vysadit a ložiska případně vyměnit...
Obrázek

kenybz

#4663 Nový příspěvek od kenybz »

zatím jsem dovezl nádstavec, který bude tvořit otvírací spodní skříňy
pollice je stavitelná a spodní plocha je vyztužená a má velkou nosnost cca pár set kg
nad tím nádstavcem budou 1 nebo 2 řady šuplíků dle nákresu co jsem dal celé to bude v rámu a dál bude pokračovat až za roh uplně v pravo budou strčeny v rámu šuplíky co jsou na fotce a v pravo
v rohu stolu budou dvířka pro úložný prostor těžších věcí...
protože hloubka nádstavce je 420mm tak by byl u stěny nevyužitý prostor cca 80mm
v tomto místě bude několik polic pro uložení materiálu je třeba využit každý cm2
jo ještě jsem zjistil že lídl 9,6W led lampička vleze do původního cilindru strojní lapy a tak bych mohl dat zdroj zvlášť do rozvaděče a jen bezpečné napětí zdroje konstantního produ by šlo do původní strojní lampy...
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Baťa1

#4664 Nový příspěvek od Baťa1 »

kenybz píše:..........................................
jo ještě jsem zjistil že lídl 9,6W led lampička vleze do původního cilindru strojní lapy a tak bych mohl dat zdroj zvlášť do rozvaděče a jen bezpečné napětí zdroje konstantního produ by šlo do původní strojní lampy...
Obrázek
FUJ TO JE HNUS :grc:
.........
já mám totok: http://www.jancaelektro.cz/e-shop/svete ... ira-detail
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super

kenybz

#4665 Nový příspěvek od kenybz »

aby ses nepo..... :D :friends:
ono to ve finále stejně nebude vidět a pujde to ještě trochu zastrčit cca 20mm pod okraj ale svítí to jak ďas oproti 60-ce žárovce a vypadá to líp než gdybych tam tu ledku dal bez toho cilindru né

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“