Wap kovofiniš

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
smetana

Re: WAP - Kovofiniš

#61 Nový příspěvek od smetana »

Jezdím tak rychle ,jak můj anděl strážnej lítá

http://www.brdy.org/
http://www.ohrazenice.eu/
http://yanmar.rajce.idnes.cz/

jawa

#62 Nový příspěvek od jawa »

Zdravím, můžeš mi prosím Tě zaslat Tvůj email do SZ, abych mohl poslal foto. Odtud to nejde. Dá bych potřeboval vědět, jakým směrem se má točit motor (na fotce jsem namaloval šipku). Jaké rozměry O kroužků jsou ve Vapce, nebo kdo z chlapů by to mohl vědět kvůli přetěsnění. Na štítku je asi napsáno motor asi 5 nebo 6 kw. Typ 4A P1 12M (asi). Dík.

smetana

#63 Nový příspěvek od smetana »

jawa píše:Zdravím, můžeš mi prosím Tě zaslat Tvůj email do SZ, abych mohl poslal foto. Odtud to nejde. Dá bych potřeboval vědět, jakým směrem se má točit motor (na fotce jsem namaloval šipku). Jaké rozměry O kroužků jsou ve Vapce, nebo kdo z chlapů by to mohl vědět kvůli přetěsnění. Na štítku je asi napsáno motor asi 5 nebo 6 kw. Typ 4A P1 12M (asi). Dík.
píšu ti SZ a pošlu ti i kontakt na srvisáka co nám servisuje firemní wapky pro případ
Jezdím tak rychle ,jak můj anděl strážnej lítá

http://www.brdy.org/
http://www.ohrazenice.eu/
http://yanmar.rajce.idnes.cz/

xmichal

Re: Wap kovofiniš

#64 Nový příspěvek od xmichal »

Zdravím koupil jsem wap s 1000 kovofiniš. Po přetěsnění maká jak má. Ale dávkovování saponátu je vyřazené. Nevíte někdo jak to funguje. Na výstupu je taková odbočka kde je dirka cca 0,5mm na kterou tlačí klulička napružená slabým pérkém (zřejmě to má nák přisávat). Tou dirko by to mělo jít přes hadičku přes náký ventil co tam je a do náké nádobky? Když jsem všechno vyčistil a pustil. Tak z toho ukapávájí kapky vody( z odbočky). Řešil to někdo?

Jinak vapka tlačí velmi silně. A ještě Mě nefunguje vypínání na pistoli. Je tam pérko které nevrací ventil. Nejde to rozebrat a pérko vyměnit, nedostal jse se do toho.

Marek_3L

#65 Nový příspěvek od Marek_3L »

Zdravím kolegové mám problém. Wap kovofiniš B1030. wapka po zapálení ohřevu hoří asi minutu až tři a pak začne kouřit postupně víc a víc modře a pak zhasne a hulí - nafta se odpařuje ale nehoří. čím to může být? Když vyndám hořák a zapálím ho do vzduchu, tak to hří OK. Větrák fouká, nafta tam jde, mlhu to dělá relativně pěknou, takže tryska snad bude snad OK. Mám dojem, že jakmile se ohřeje výměník tak začnou hořet dehty a usady a ty spotřebujou všechen vzduch a plamen zhasne. Když nechám protéct výměníkem studenou vodu, tak nse situace opakuje, opět tak minutu hoří bez kouře a pak postupně zkape. Když se to pokouším zapálit hned s teplou vodou v hadu, tak to nejde nebo to chcípne okamžitě... Dále prosím jak mám nastavit elektrody? udělal jsem to metodou pokus omyl vzdálenost asi 8mm ale netuším co je správně. Díky za pomoc Marek
Nemám žádný traktůrek.
MAG: AEK300L,WLSP315
WAP: B1030,A950
VRT: SV13
FVE: 200Wp
Odtahovka Boxer/Ducato doublecab, naviják, měchy
Dodávka: Dobló JTD
a další stroje...

Pomůžu s autoelektrikou a diagnostikou.

kenybz

#66 Nový příspěvek od kenybz »

to dávkování nepoužívám je tam v té odbočce zpětný ventilek pružinka a kulička no a funguje to na principu venturiho trubice v místě zůžení vzniká podtlak pokud kapalina potrubím proudí tzn wapka stříká tak si to přisává v momentě když povolíš tlačítko na pistoli a proudění se zastaví tak naopak tam vzroste tlak a zpětný ventil nedovolí aby voda proudila do nádobky se saponátem no a když se ventil posere tak to někdo zaslepí a jeto

Marek_3L

#67 Nový příspěvek od Marek_3L »

Tak vám děkuju za podnětné rady a nápady. Celé jsem to ozebral, z (děravé)nádrže vylil olejovo rezovou emulzi, vyčistil všechno od ní po trysku, a už hoří. Teď poptávám zda by někdo nedokázal zavařit tu nádrž - prorezlé dno jsem odřízl a zkrátil o 4 cm, ale nedaří se mi to zavařit naftotěsně. Pokud to někdo umí, rád zaplatím. Marek....
Nemám žádný traktůrek.
a další stroje...

Marek_3L

Prosím o radu WAP B1030

#68 Nový příspěvek od Marek_3L »

kolegové prosím o radu mám tento stroj, myl jsem na max tlak, asi 30 minut, pořád OK. pak jsem to vypnul a dochladil výměník mytím nastudeno. po 3 minutách jsem chtěl pokračovat v mytí, ale po zapnutí čerpadla už to nedokázalo natlačit ani 120 Bar. Pak jsem si všiml, že tu půlhodinu se točil motor naopak, tak že by se špatně mazala? mohlo to mít na to vliv? Plný tlak to mělo ale úplně do konce. Poraďte prosím co mám zkontrolovat, vypadá to spíš na zanešený nějaký bypass nebo to je zadřené?
Děkuju Marek
Nemám žádný traktůrek.
a další stroje...

Bery

#69 Nový příspěvek od Bery »

Ahoj, nedávno jsem koupil Wap Kovofiniš S1000 s tím, že trochu teče čerpadlo. Bohužel je prasklina v tělese bypassu v místě, kde je vyvrtaný kanálek vedoucí tlak vody z výstupu k regulačnímu pístu. Na dílu je napsáno WAP 13753A, což se mi nedaří vygooglit :( Nemá tady někdo tento díl ze zbytků nefunkční wapky na prodej ? Případně dá se ještě někde koupit ? Už několikrát jsem prasklinu pájel, ale vždycky to vydrží jedno umytí auta :-(
Případně předem díky, ondra.beran@centrum.cz, 608956467

Marek_3L

#70 Nový příspěvek od Marek_3L »

pošli fotu čerpadla pokud to je čtyřválec boxer tak ty mosazné hlavy půjdou zapájet mosazí jestli dobře chápu že máš prasklinu v jedné z hlav? marek
Nemám žádný traktůrek.
a další stroje...

pawka

#71 Nový příspěvek od pawka »

ktera wapka ma tlakove mazany pohon pistu(treba jako u auta), nebo ktera je top pro celodenni provoz?
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

xlmen

#72 Nový příspěvek od xlmen »

Sháním na WAP S1000 vstupní plastovou trubku včetně sítka. Wapku jsem chtěl naložit do auta, tak jsem požádal manželku o pomoc - a právě to byla chyba! Chytla jí za tu plastovou trubku a než jsem stačil cokoliv říct bylo po ní! (po trubce, né manželce).
Obrázek

Obrázek

xlmen

#73 Nový příspěvek od xlmen »

Vyřešeno - už jsem sehnal.

xlmen

#74 Nový příspěvek od xlmen »

Tak jsem ukořistil další dvě wapky, pokusím se složit z nich složit jednu funkční.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“