Claas columbus

Moderátor: Mikro

Pravidla fóra
1. platnost inzerátu je 30 dní (stále nabídky nutno aktualizovat)
2. název tématu musí obsahovat Nabídka: / Poptávka: (nebo N:/P:)
3. nabídky služeb jsou pouze pro dlouhodobé uživatele fora
4. nepatří zde dotazy, technické problémy a další jiné diskuze

Špatně pojmenovaná, zařazená, nebo zde nepatřící témata budou bez upozornění mazána.
Zpráva
Autor
lukyjou

Claas columbus

#1 Nový příspěvek od lukyjou »

Zdravím tady všechny, mám claas columbus potřeboval bych poradit s cenou za služby jak se co počítá abych se dostal k výsledné ceně, za rady předem děkuji

lukyjou

Re: Claas columbus

#2 Nový příspěvek od lukyjou »

:-/ zdarec toš to nikdo z vás nemá columbus nebo jiný kombajn a ještě je tu jedna možnost že mi to nechcete řéct tak nevím? :'(

jean

#3 Nový příspěvek od jean »

Tuším Magnum písal, že 100 evri za hektár?

Sadra17

#4 Nový příspěvek od Sadra17 »

záleží co chceš počítat, spotřebu na hodinu práce stroje/hektar budeš muset změřit pak víš kolik tě stojí provoz, k tomu si přičteš taxu za svojí práci a přičteš něco na údržbu stroje/opravy
malej traktorista v malým traktoru

špalek

#5 Nový příspěvek od špalek »

Hele jen tak orientačně. Musíš si spočítat, kolik projedeš nafty na hektar. Hrubým odhadem 20l. jak dlouho to sekáš, 5 hodin? Pokud jedeš dál tak počítej i cestu-jedeš na plný plyn. Spotřebuješ nějaký olej do filtru, do motoru, Vazelínu na mazání ložisek. Koupené náhradní díly, tvoje mzda. Mě kombajn i lisuje, takže s lisováním připočítám i provázek. To jsou v podstatě všechno veličiny velice proměnné. Na hustým nebo polehlým porostu projedeš klidně o 10 l víc. Strávíš klidně o hodinu nebo dvě víc času. To všechno musíš zohlednit v ceně. Já už několik let mlátím za 2300 kč bez lisování a 2800 kč s lisováním. Ale protože mlátím známým a kamarádům tak cenu nezvedám. Stejně Ti ty normální lidi dají třeba o dvě stovky víc. Řeknu si o tři stovky, dostanu pět. I proto cenu nezvedám. Druhá mince melouchů je ta, že čím víc budeš jezdit pro cizí, tím víc budeš opravovat. Nevím kolik chceš mlátit, ale mysli na to, že žádnej stroj není nesmrtelnej. L

jean

#6 Nový příspěvek od jean »

Júúú, čo máš za kombajn, ked lisuje balíky? Ja poznám len nejaký ruský obrovský, ale ten asi nedržíš. Majú ho u nás v múzeu

špalek

#7 Nový příspěvek od špalek »

Je to Claas Columbus a za vytřásadlama je nízkotlaký lis. Dělal se k tomu i drtič.

GeorgTK

#8 Nový příspěvek od GeorgTK »

Ahoj.
My jsme loni jezdili s Columbusem za 600Kč za hodinu, dobře se to počítá a nemusíš řešit, jestli ti někdo nahlásí půl hektaru a ono je toho hektar. Stejně tak to zohlední i kvalitu porostu. Ale ono se už jezdí jen pár známejm, jinak cizím ne. Nevíš co kde na poli potkáš za šutry a jinej bordel a pak se s někým hádej, ať ti zaplati opravu.

Pokud by měl někdo katalog dílů na Columbuse, tak bych za něj byl velice vděčný.
Jirka
TZ-4K-20 + H357XPG nabízím vše k prodeji: https://georgtk.rajce.idnes.cz/Na_prodej/

Leo

#9 Nový příspěvek od Leo »

S tak malými kombajny to u nás chlapi vzdali podnikání už před 30lety. Nekonečné opravy, čekání, až se zchladí motor, malý výkon při sekání. Lidi čekali celý dny, než se soukromník k nim dostane, když půl dne opravuje. JZD skončili se žněmi, u nás jsou brzo, a poslalo jednu E514 sekat lidem obilí. Ta smetla tyto malý kombajny svým výkonem. Tam byl problém odvážet obilí, protože plno lidí si myslelo, že na poli napytlují. Na to kolchozníci neměli čas. Takže za kombajnem jezdil trambus a vozil to lidem před barák, kde to vysypal na silnic. Brali pole za polem, bez prodlev, tam se malý kombajny nechytali. Kolchozníci pak stejně lidi naučili, že lepší je koupit obilí nebo slámu u nich, protože je to levnější, než aby jim jezdili po malých záhumenkách a na fakturách pak lidi zjistili, jak "levně" mají metrák obilí na svém poli.

Pokud se počítají náklady, tak se počítá:
cena stroje, odpisy stroje, amortizace, pohonné hmoty, poplatky za kombajn, plat kombajnéra, přejezdy, délka práce.. Pak se přijde na to, kolik skutečně stojí hodina práce na poli. Jezdit za naftu a něco na pivo je těžký nesmysl.
Ono je pak pro lidi rozdíl, když jezdíš s tak malým kombajnem lán dvě hodiny nebo velký kombajn to má za 10 minut...
A taky počítat s tím, že můžu na poli trefit šutr nebo skruž po melioraci..

Jinak nechápu, proč se tu nesmyslně muselo založit další vlákno o tomto kombajnu, když už tu léta v příslušné sekci je. Ale to by se muselo hledat, chápu.... Postarat se o to, aby toto vlákno skončilo, kde má, na to nemá cenu čekat. Takže tu za rok bude další vlákno, jak podnikat a přitom neumím ani vypočítat cenu motohodiny kombajnu na poli.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

thovt

#10 Nový příspěvek od thovt »

Malý kobajny mají sekací výkon, přehřátý motory to jsem jen slyšel, měl jsem kobajn na udržbe na placu.
Dělal jsem velkou udržbu , největší problém je to že to stím lidi neumí, dále chce mít dobrý motorový olej na správné teploty. Odvzdušněný chladicí systém . Chladič čistit od plev.
Stroj vydrží sekat ale kombajista to nevydrží.
Bez údržby to nejde , vyskytnou se závady vždy to že něco opomělo.
I nový kombajn chytne kontrolním plamenem.

lukyjou

#11 Nový příspěvek od lukyjou »

Hojte chlapi, děkuji za odpověď a mám teď jinej problém deska po které jde zrno je stále plná slámy, když jedu do kopce tak je to v pořádku narovine je to za pane z kopce je to úplně v prdelů, už jsem napnul řemeny, povolil koš, všechno se točí jak má ale už jsem bezradnej díky za radu :-/ :help:

palobobo

#12 Nový příspěvek od palobobo »

mas dostatocne otacky na motore? Ze by to nemalo dobru frekvenciu kmitania a neposuvalo zrno na sito.

lukyjou

#13 Nový příspěvek od lukyjou »

Otáček by mělo být dost řešil jsem to ze servisakem z claasu a povídal že na remenici co je na vytrasadlech má být max 205ot/min což mám tak už nevím :-/

špalek

#14 Nový příspěvek od špalek »

A jaké obilí mlátíš? Máš dost vzduchu? Lamelové síto je čisté?

thovt

#15 Nový příspěvek od thovt »

Proč nejezdíš po vrstevnici. Skopce musíš ject pomaleji má to tendenci padat zpět.

Odpovědět

Zpět na „Služby a výpomoc“