go motoru zetor 70 výměnným způsobem

Moderátor: Mikro

Pravidla fóra
1. platnost inzerátu je 30 dní (stále nabídky nutno aktualizovat)
2. název tématu musí obsahovat Nabídka: / Poptávka: (nebo N:/P:)
3. nabídky služeb jsou pouze pro dlouhodobé uživatele fora
4. nepatří zde dotazy, technické problémy a další jiné diskuze

Špatně pojmenovaná, zařazená, nebo zde nepatřící témata budou bez upozornění mazána.
Zpráva
Autor
Tomas6

Re: go motoru zetor 70 výměnným způsobem

#31 Nový příspěvek od Tomas6 »

Tak konkrétně u Zetoru je čerpadlo jak na stole.Ale to je jedno.Je to o prioritách majitele.Proč na traktoru který má doma někdo jako postrk okolo dvora dělat opravu takového rozsahu za tolik peněz když jde to čerpadlo kvalitně opravit tak aby fungovalo za polovic.Konkrétně Polášek nám dělal dost čerpadel na UNC kolegovi na půjčovnu a že těch motohodin najely.A problém nikdy nebyl.Mi osobně dělal na 7201 a jezdí dodnes.Ono při kvalitě dnešních dílů něco dělat preventivně může být i kontraproduktivní.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

DYK

#32 Nový příspěvek od DYK »

Nešlo mě konkrétně o přístup k čerpadlu, myslel jsem to spíše obecně. Třeba když mám dole motor, jdu na hřídelová těsnění převodovky apod. Už vůbec jsem nechtěl naznačovat, že tam ty vaše uvedené servisy odvádí nekvalitní práci. Já nevím jak svoji práci odvádějí, tak nemohu ani kritizovat, jen mě to přijde divný. Ono totiž víš jak, levná GO motoru a zjistí se, že nikdo nemáknul na kompresor, zůstala stará rozvodová kola, čerpadlo není v ceně, spojka není v ceně apod. Na nikoho nemířím, jen dávám příklady. Máš ale svoji pravdu v tom, že by to někomu mohlo na doma stačit. Je to asi i věkem, ale já bych na "ojebanou" GO nikdy nepřistoupil a to ani tehdy, kdybych s traktorem vyjel dvakrát do roka. I proto ne, že se mi taková to "úspora" zanedlouho prodraží. Ale jak říkám, kdo chce kam - pomozme mu tam.
Konkrétně kulevaros bude stačit deratizace vnitřku čerpadla a pozná hned rozdíl jak sviňa a po oravě čerpadla bych mu snad jen doporučit znovu seřízení vstřikovačů a podle toho na co to jezdilo, snad i výměnu trysek. A upřímně - vyplatila se úspora změnou paliva?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

kulevaros

#33 Nový příspěvek od kulevaros »

Trysky jsem dal nove, ja tam ten olej nenaleval :nene: . Tatika nahuskal stryc ze jezdi na to i v osobakach. Ted mi nabizel kolega rostlinny olej jsem ho chtel koupi. Jeste ze se to projevilo driv nez jsem toho vzal 200 l. Myslis ze je mam tedka znova nechat seridit? A muzu se zeptat kdo delal opravdu poctivou go motoru na kolik to vyjde?

DYK

#34 Nový příspěvek od DYK »

Jo vlastně, myslím že jsi to psal, že jsi trysky dělal. No pokud nemají nic najeto asi bych to nechal. Podstatné je, aby byl nastavený otvírací tlak co možná na stejno, ryska na rysce a tak. On se nastavený otvírací tlak za chvíli stejně změní asi klesne a potom drží. Čerpadlo v dobré kondici nemá problém ani s horní hranicí doporučení. Důležitější je, aby tryska stoprocentně těsnila tím bude krásně prášit a "vrzat". Už nikdy nedopusť aby do nádrže paliva naftového motoru lil někdo cokoli jiného. Je to humus a po sléze se úspora pěkně prodraží.
GO motoru podle mých představ a snad se dá říct "po staru" dělá právě AGM za pomoci mnoha kovoobráběcích strojů, očistných lázní a v případě defektů vhodných pro renovaci i svářecí techniky či moderních chemických přípravků. Je to zcela soběstačná firma mající vše, co si jen člověk může pro potřeby oprav představit. Dokonce se nespecializuje jen na motory a čerpadla, ale třeba i na převodovky Zetor. Taková kompletní Go motoru Zetor, tedy od vrtule po spojku, s barvou a i s čerpadlem a tak, stojí přes čtyřicet tisíc korun, podle toho co je to konkrétně za motor. Třeba motor 2001 má úplně jinou cenu. Kdo má třeba potřebu GO motoru Z25 a klika už nic moc, není pro ně problém ji navařit a opracovat. Je to dost peněz, ale jsem přesvědčen, že se to vyplatí. Plus záruka a k tomu mobilní servis, takže když se něco nepovede a to se může stát každému, neřeknou hned "tak to dovezte" ale dohodne se termín mob. servisu a až potom se domlouvá dál. O AGM nebo jen o AGM pořád píšu proto, že mám zkušenost, jiné nemohu hodnotit. No a tak co čerpadlo? Jak to dopadlo? Co říkal?

kulevaros

#35 Nový příspěvek od kulevaros »

Volali jsme si kdyz jsem se vracel a uz rano rikal ze musi ve ctyri odjet a bude doma az v osm. Ja bych tam prijel v pul pate. Rikal ze mi to necha at si to vyzvednu a necham penize u pani. Ale nechtel jsem radeji at mi rekne co s tim delal a tak. Jako bonus mi zajel jeste vedle do vesnice pro naftovy filtr 8). Takze zitra rano jedu do zlina tak jsme domluveni ze se rano pro to zastavim. Jinak ten kolega co mi doporucil Pento H.Újezd rikal ze tam mam pocitat taky 2500,- za opravu :-/ a to je firma kde se servisuji nakladaky. Je to tezko trysky jsem nechal udela jednomu staremu panovi v Kloboukach. Cerpadla a proste vse co se tyka nafty dela dlouha leta. Ale toho mi na cerpadlo nedoporucil a slysel jsem to uz od vice lidi. Ale zas jsem si rikal dela to takovou dobu a jeste kdy byl statek v Kloboukach tak to opravoval jen on. Tak nevim no uvidim jak to bude makat. Prosimte jen se zeptam v cem je takovy problem s tim olejem misto nafty? Jakto ze se to cerpadlo zadre?

Tomas6

#36 Nový příspěvek od Tomas6 »

Myslím že nazadře, ale zalepí.Záleží co za olej a jaká koncentrace s naftou.Sám bych si to do auta nebo traktoru nenalil,nicméně znám dost lidí co jezdí na všelicos a problémy nemají.A třeba konkrétně tatra u nás na dopravě jezdila asi rok na kombinaci nafty s motorovým olejem.Podotýkám nedobrovolně.Olej šel do nafty špatným vstřikovacím čerpadlem.

kulevaros

#37 Nový příspěvek od kulevaros »

Tomas6 píše:Myslím že nazadře, ale zalepí.Záleží co za olej a jaká koncentrace s naftou.Sám bych si to do auta nebo traktoru nenalil,nicméně znám dost lidí co jezdí na všelicos a problémy nemají.A třeba konkrétně tatra u nás na dopravě jezdila asi rok na kombinaci nafty s motorovým olejem.Podotýkám nedobrovolně.Olej šel do nafty špatným vstřikovacím čerpadlem.
Hydraulicky olej to byl daval ho samotny a i s naftou pul napul.

chuck77

#38 Nový příspěvek od chuck77 »

Njn, nakonec to skončí na tom, kolik na to máme. G.O. za 40 tyček a víc je prostě pro většinu lidí pálka a tak to mastíme jak se dá. Já osobně si nechám udělat polomotor - tzn. klika, výbrus, rozvody. Hlavy mám odborníka, co to dělá a čerpadlo taky. Spojku sám a něco málo tak pošetřím. Je to ale tak na 1/4 roku běhání a kdo spěchá musí to pořešit za pár dní.......... Mám 2 motory a tak udělám 1 a starej pak jen přehodím. Cenově to je ale Hirošima :nene: .........
Teď, teď, teď tu byl. Museli jste se potkat.

kulevaros

#39 Nový příspěvek od kulevaros »

Tak jsem to vcera zkompletoval.Je to 1000% rozdil, motor jede jak slak 8) . Mozna bude jeste potreba seridit predstih,ale mi se zda ze jede krasne hladce. Ze bych to trefil na poprve :) malicko jsem cerpadlo naklonil k motoru. Vcera mi tatik jeste rikal,ze tam daval i bionaftu. A pry mu chlap co nam delal ty trysky rikal ze to nevadi ale musi se s tim jezdit dene. Kdyz to delsi dobu stoji tak je problem. A dokonce k nemu jezdi i nejaci slovaci kteri znaji pomer jak smichat olej s benzinem aby to fungovalo :smich: . To uz je jina alchimie. Patlala parťala.Nicmene do naseho se uz nic nineho nez nafta nalevat nebude.

Tomas6

#40 Nový příspěvek od Tomas6 »

A co to teda stálo?

kulevaros

#41 Nový příspěvek od kulevaros »

2650 i s filtrem

DYK

#42 Nový příspěvek od DYK »

Myslím si, že když se jen to zalepené čerpadlo deratizuje od těch "soplů" vykáže nádherný progres a motor jako by ožil. Aby ne. Jestli propouští naftu se jen tak nepozná, ta v tomto případě ředí motorový olej. Takže aniž bych chtěl jakkoli pochybovat o provedení GO dojde ke zlepšení, vlastně k normálu. Opravou čerpadla a seřízení vstřikovačů, což by mělo být vždy společné, je vždy třeba hodnotu předvstřiku natavovat. Označení původní polohy čerpadla nemusí "sedět". Taky mě zarazila informace, že je někdo schopen trávit čas přípravě a pančování paliva a experimentovat s tím. Co je za problém prostě koupit naftu?

Tomas6

#43 Nový příspěvek od Tomas6 »

Dyku ty asi nejsi čech.Klasické čecháčkovství je ušetřit za každou cenu.Ikdyby to ve výsledku bylo dvakrát tak dražší.Ale tak ne každý je takový.Ikdyž znám spoustu lidí co jezdí od marketu k marketu a kupují olej v akci aby mohli jezdit za levnějc jak za 28kč z pumpy.Psal jsem už výše,nikdy jsem toto neprovozoval,ale v době kdy jsem stavil,nemaje jednu dobu pomalu ani na svačinu do práce,ne tak si dovolit dojet k pumpě a vzít plnou nádrž nafty do auta po 35kč/l a cmrndal to po třech stovkách,protože ty se někde dokázaly naškudlit,přivydělat,jsem se v marketu po oleji za 18kč díval.I nějakou vyjetou hydrauliku jsem mohl mít.Nakonec k tomu nedošlo,přišla výplata a z těch největších sraček jsme se s manželkou nějak vyhrabali,ale jinak bych to udělal.
V tom zetoru bych se toho vůbec nebál,ten spálí všechno,jen je potřeba zavčasu přejít na normální palivo a je potřeba jezdit,jinak se čerpadlo zalepí a celá úspora je v tahu.

Tomas6

#44 Nový příspěvek od Tomas6 »

kulevaros píše:2650 i s filtrem
Měnil elementy nebo ho jen čistil a seřídil?

kulevaros

#45 Nový příspěvek od kulevaros »

Menil elementy,pretesnil pumpu,vycistil.Jako tezko rict co vse delal a co ne. Pro me je dulezite,ze je to opravene. A o sto procent lepsi nez to bylo i kdyz to jezdilo normalne. Ja jsem se stejne chystal na ty trysky ze se na ne podivam. Jenze znate to kdyz to jezdi tak sem do toho nesahal. Takze i tak dobre ze se to pokazilo :) Vsechno zle je k necemu dobre. :)
Jeste by jste mi mohli poradit. Ma cenu tam dat ten reduktorovy starter?Jde hlavne o zimu startuju to ted horkovzdusnou pistoli do sani. A baterka dostava dost zabrat. Na tomhle motoru (cerpadle)uz neni sytic a nevim prave jak je na tom motor tlakama chvilku mu trva nez naskoci. Kdybych startoval bez te horkovzdusne pistole v tech -20 tak nevim nevim mozna bych odpalil baterku. Kdyz to nahreju pres sani tak to chytne pekne. Jestli to ma smysl ho tam koupit ten starter myslim?

Odpovědět

Zpět na „Služby a výpomoc“