Srovnani hobliku

Moderátor: Mikro

Pravidla fóra
1. platnost inzerátu je 30 dní (stále nabídky nutno aktualizovat)
2. název tématu musí obsahovat Nabídka: / Poptávka: (nebo N:/P:)
3. nabídky služeb jsou pouze pro dlouhodobé uživatele fora
4. nepatří zde dotazy, technické problémy a další jiné diskuze

Špatně pojmenovaná, zařazená, nebo zde nepatřící témata budou bez upozornění mazána.
Zpráva
Autor
habrava

Re: Srovnani hobliku

#16 Nový příspěvek od habrava »

Jelikož nějaký ten pátek dělám seřizování a programování CNC strojů,tak se divím,že Ti tohle nechaj dělat na klasice,vše bych upichoval z tyče a ten zbytek navrch je v zakázce rozprach.Kor u těhlech průměrů. A i na ty klasice to jde z tyče,stačí držet poslední kus za cca třetinu jeho délky.
Otázka pár minut a nemusím nic žudlat ruční pilkou.
A ten hoblík,přečistí boky proti sobě,přitáhne na vingl podepře pokud možno stavitelnýma panenkama a sjede plochu,co tam chceš řešit,že to utíká,ten čas při práci.Jak jsem psal ten čas,tak není co řešit.
Samo sebou pod vodou aby to nezanášelo kotouč a nebylo to ohřáté.

ota

#17 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, to mi pověz, jak na konvenční mašině upíchnu pouzdýrka který mají šířku 20 mm a mám dělat 4 kusy. Materiál na to je dlouhý 86 mm? Musel bych mít upichováček jak struna. Proto jsem psal že jsem musel rozřezat pilkou protože by to nevyšlo. Jo když je tyč tak to napíchám a je to. Ale další příklad, kladky síla kladky 40 mm ( čistá po obrobení ) zase 4 kusy. Materiál délka 168 mm. Oni totiž u toho nepřemýšlejí. Mělo to mít podle nákupčího 170 mm ale někdo to podříznul, ale co by 2 mm řešily? On spočítá kusy x síla a přidá mi tam třeba 1 mm na orříznutí pásovkou. Proto jsem to psal.
Jasně že klasicky z tyče to píchám upichovákem ale tady není na to prostor to odpíchnout.
Nu a ještě k těm pouzdýrkům, Jak chceš držet poslední pouzdýrko za třetinu délky když jeho stěna je 1 mm a na druhé straně obrábíš další hodnotnej kus? A rozměry jsou v H6? To zmačknu ani nevím jak při upnutí. A mezi pouzdýrkama zůstane 1,5 mm na oddělení. Tak jak to upíchneš?
Oni to dávají sem protože je to i tak levnější než na CNC. Kdo by dělal na CNC 4 pouzdýrka z bronzu z připraveného materiálu který je skoro malej na výrobu. A to je spousty a spousty věcí které jsou jak ten hoblík. Časově náročné a oni si myslí že je to hned. Potom mi volají a ptejí se, už je to hotové? No ještě není protože mi to přiveze někdo ráno a v 8 hodin to chtějí. Nemáme CNC, ale jen klasiku konvenční stroje a forychtuňky který si musím k tomu udělat, když je to nějakej špek.
No asi takhle, mám tu stovky obrázků všelijakejch cajků co jsem už dělal a všechno víceméně špeky. Nejdřív na to musíš kouknout a potom to vyrobit. Protože spousta věcí jdeupnout jen jednou a podruhý už ne. Ale zase je to něco uplně jiného než přetáčet klasicky hřídelky. 8)

tumlik
Kontaktovat uživatele:

#18 Nový příspěvek od tumlik »

habrava píše:Brusič nejsem, ale vidim u kluka vedle v dílně co se dá dělat. Nevím co by tam dělal dvě hodiny.
A jaké chladnutí, snad to brousí pod vodou. Cca 30_40 minut i s retkem a to je nekuřák.
No vidíš a já tu litinu, šedou a ocelolitinu brousím už léta, proto to vím co to umí a co to neumí ;-) . Odborníků na různých fórech co kouknou na kus a řeknou za jak dlouho by to sfoukli je mraky, bohužel většinou to zůstane u těch keců, já jsem napsal, že jsem to dělal, protože mě bylo řečeno, že by to mělo být broušené, nemám s tím problém a už tím méně s upnutím.

o chlazení při jakémkoli obrábění litiny se nebudu dohadovat protože by to zřejmě nemělo smysl, tím si musí každý projít asi sám :smich:

habrava

#19 Nový příspěvek od habrava »

Neboj,já si nástrojárnou prošel taky,dnes dělám programy a seřizuji cnc,kolega co je na těch bruskách dělal pode mnou a věř že u soukromníka se neflákáme,tak dvě hodiny je moc co jsi napsal.nale každý je zručný jináč rychle.
A 20 a ani 40 mi není.
Jináč stránky máš hezké. 8)

habrava

#20 Nový příspěvek od habrava »

ota píše:Ahoj, to mi pověz, jak na konvenční mašině upíchnu pouzdýrka který mají šířku 20 mm a mám dělat 4 kusy. Materiál na to je dlouhý 86 mm? Musel bych mít upichováček jak struna. Proto jsem psal že jsem musel rozřezat pilkou protože by to nevyšlo. Jo když je tyč tak to napíchám a je to. Ale další příklad, kladky síla kladky 40 mm ( čistá po obrobení ) zase 4 kusy. Materiál délka 168 mm. Oni totiž u toho nepřemýšlejí. Mělo to mít podle nákupčího 170 mm ale někdo to podříznul, ale co by 2 mm řešily? On spočítá kusy x síla a přidá mi tam třeba 1 mm na orříznutí pásovkou. Proto jsem to psal.
Jasně že klasicky z tyče to píchám upichovákem ale tady není na to prostor to odpíchnout.
Nu a ještě k těm pouzdýrkům, Jak chceš držet poslední pouzdýrko za třetinu délky když jeho stěna je 1 mm a na druhé straně obrábíš další hodnotnej kus? A rozměry jsou v H6? To zmačknu ani nevím jak při upnutí. A mezi pouzdýrkama zůstane 1,5 mm na oddělení. Tak jak to upíchneš?
Oni to dávají sem protože je to i tak levnější než na CNC. Kdo by dělal na CNC 4 pouzdýrka z bronzu z připraveného materiálu který je skoro malej na výrobu. A to je spousty a spousty věcí které jsou jak ten hoblík. Časově náročné a oni si myslí že je to hned. Potom mi volají a ptejí se, už je to hotové? No ještě není protože mi to přiveze někdo ráno a v 8 hodin to chtějí. Nemáme CNC, ale jen klasiku konvenční stroje a forychtuňky který si musím k tomu udělat, když je to nějakej špek.
No asi takhle, mám tu stovky obrázků všelijakejch cajků co jsem už dělal a všechno víceméně špeky. Nejdřív na to musíš kouknout a potom to vyrobit. Protože spousta věcí jdeupnout jen jednou a podruhý už ne. Ale zase je to něco uplně jiného než přetáčet klasicky hřídelky. 8)
tak třetinu délky myslím,že na druhé straně neobrábím a jen upichuji,jináč o takovéto práci ani s naším vedením nediskutuji,bud matroš a nebo si to udělej kde chceš,ono to nářadí na cnc není zadara. A hlavně pro něj.

Odpovědět

Zpět na „Služby a výpomoc“