Výroba ozub. kolečka (60mm, rovný zub), a řadících "kamenů"
Moderátor: Mikro
Pravidla fóra
1. platnost inzerátu je 30 dní (stále nabídky nutno aktualizovat)
2. název tématu musí obsahovat Nabídka: / Poptávka: (nebo N:/P:)
3. nabídky služeb jsou pouze pro dlouhodobé uživatele fora
4. nepatří zde dotazy, technické problémy a další jiné diskuze
Špatně pojmenovaná, zařazená, nebo zde nepatřící témata budou bez upozornění mazána.
1. platnost inzerátu je 30 dní (stále nabídky nutno aktualizovat)
2. název tématu musí obsahovat Nabídka: / Poptávka: (nebo N:/P:)
3. nabídky služeb jsou pouze pro dlouhodobé uživatele fora
4. nepatří zde dotazy, technické problémy a další jiné diskuze
Špatně pojmenovaná, zařazená, nebo zde nepatřící témata budou bez upozornění mazána.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výroba ozub. kolečka (60mm, rovný zub), a řadících "kame
Jinak jsem zjistil drobné nepřesnosti ve výkresu, takže ho prosím berte jako orientační... Všechno ještě přeměřím a upravím výkres
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
A staré kolo nemáš?
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
No právě že nemám, ani hřídelku, ani kameny, nic. Co chybí, to vůbec nemám, ani jsem to neviděl... Ten nákres je od pána co to měřil na svém soustruhu, ale buď měřím špatně já nebo on (a protože ložisko 3202, které píše že tam má je široké (dle katalogu) 15,9mm, a on má na výkresu hřídelku dlouhou jen 15,5, myslím si, že špatně měřil on ). Tím pádem se ale nemůžu spolehnout ani na rozměry kolečka (i když ty, které mám možnost porovnat (třeba díra na ložisko) sedí), tak bych to raději chtěl všechno přeměřit (co nějak půjde) na tom mém. Rozeberu celý ten kus pohonů a přeměřím vzdálenosti os hřídelí, průměr kola které do toho potřebného zapadá, rozměry ozubení atd Nerad bych pak zjistil, že pán se sekl o 1-2mm, a mě se zuby sotva dotýkají (podle mých měření je kolmá výška celého zubu od paty jen 3,8mm), nebo je kolo naopak moc velké a nedám ho tam Taky ta osička by podle jeho nákresu byla asi nanic, když by mi chybělo 0,5mm abych tam mohl nasadit ségrovku na ložisko, a kolečko by bylo o 1mm mimo osu druhého kolečka (z celkových 8mm šířky kolečka, čili to by nebyl vysloveně problém, ale vzhledem k tomu, že se kolečko přesouvá po "stromečku" jiných koleček, mohlo by třeba zadrhávat o sousední kolečko atd... )
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dneska měřil, a jediná chybka asi bude na tej hřídelce . Kolečko by mělo bejt změřený dobře . Modul 1,75 vychází i na kole do kterého tohle zapadá, takže je všechno OK Pro případnou výrobu mám i oměřené zuby a další detaily, i nějaké fotky Teď už jen aby to někdo vyrobil Hřídelku můžu zkusit vyrobit i sám, jestli do té doby seženu motor. Ten blázen přede mnou (nebo ještě někdo před ním) tam místo motoru co tam patří o výkonu 1,84kW dal motor 5,5kW, a navíc i řemenice je tam větší než má bejt (asi o třetinu), takže motor musel ven (a bude asi na prodej nebo výměnu), a musím sehnat motor přibližně správných parametrů (do cca 2,5kW a dvojrychlostí (1400/700 ot/min), případně něco mezi, aby to nebylo moc pomalé ani moc rychlé na běžnou práci Soustruh má "jen" 6 rychlostí na převodech, a právě až díky dvojrychlostnímu motoru jich je ve finále 12... Navíc tam jsou velké skoky - na 700/min motoru je to 40, 150, 230, 370, 620 a 1220 ot/min a na 1400/min motoru je to 80, 185, 300, 460, 780, 1550 ot/min, tak nevím jestli by mi stačil jednorychlostní motor (musím nastudovat s jakýma otáčkama se běžně soustruží - zatím o tom vím prd ). Mám tu 2,2kW motor 1460/min, tak ten bych mohl kdyžtak použít Případně bych dal o něco menší řemenici, aby nebyly otáčky tak vysoký
No Já vždycky počítam modul že velky průměr ozubení vydělím počtem zubu ktere jsem napočital plus 2.
m=D/z+2
Ale tvuj rozměr muže byt i v palcich zde jsem něco našel.
http://www.offroad-rc.info/WordPress/?page_id=441
m=D/z+2
Ale tvuj rozměr muže byt i v palcich zde jsem něco našel.
http://www.offroad-rc.info/WordPress/?page_id=441
Pracuj usilovně radost se dostaví sama
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Je to ten modul 1,75 . Ověřil jsem to i na dalších kolečkách Teď už jen kdo to vyrobí
Terablick píše:Je to ten modul 1,75 . Ověřil jsem to i na dalších kolečkách Teď už jen kdo to vyrobí
Ahoj,zkus pohledat "Budeč" kousek od Zdáru n.S. vyrábí těsnění atd. fy.Fabík-jeho táta myslím dělá oz.kola. Stavěl nebo ještě staví převodovky pro autokros včetně oz.koleček.Kdyžtak bych se poptal v práci na nějakou adresu,víc ted nevím. zajíc
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
což jméno Fabík i znám - právě ze závodů Ale ten rozhodně nebude levnej... Všichni tyhle lidi co dělaj závodní převodovky maj šílený ceny... Už jsem u nich zažil i cenu 5000,- Kč/kolečko... Já potřebuju kolečko z úplně obyčejnýho materiálu, ale levně... Jen by to pak chtělo zakalit zuby, ale úplně nutný to asi neni... Firem je halda, ale ty bejvaj drahý... Já hledám spíš kutila nebo důchodce co by to udělal doma, nebo někoho kdo by to udělal ve firmě jako melouch
-
Zdravím, pánové.S křížkem po funusu, ale dám to sem. Vyrábíme ozubená a řetězová kola různých úhlů záběru.Do modulu 6. Kuželová kola s přímými a spirálními zuby. Řetezová taktéž. Olomouc
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Zatím to neni s křížkem po funuse. Kolečko stále nemám. Pro zajímavost na kolik by vyšlo to co potřebuju? Modul je 1,75, rovné zuby, rozměry jsou tady ve vlákně ve 4. příspěvku
-
Kolik lidí už jsi oslovil ? Zadax ani za 300-ky ti kolo nikdo neudělá.Koupit si soustruh v takovém stavu to považuji za šílenostTerablick píše:Zatím to neni s křížkem po funuse. Kolečko stále nemám. Pro zajímavost na kolik by vyšlo to co potřebuju? Modul je 1,75, rovné zuby, rozměry jsou tady ve vlákně ve 4. příspěvku
a naprostou neznalost.Nesmíš jen sedět a čekat.
Ať se ti daří !
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Soustruh byl skoro zadarmo (prakticky za cenu šrotu, a to váží jen 800kg), a chybí mu jen toto jedno kolečko (kameny se daj udělat z Hardoxu i flexou když na to přijde), a to kolečko navíc je jen na strojní posuvy, bez kterých se dá dělat spousta věcí. Navíc jsem to při koupi netušil. Když jsem pro něj jel, byl už na dvoře před domem (bylo to tak domluvené, aby se jen naložil a jelo se, protože to bylo přes celou ČR a i tak jsem káru vracel v 11 v noci), a do převodovky se nedá jen tak podívat! Na sundání krytu se musí celej soustruh rozpůlit (o 10cm nadzvednout vršek)! Soustruh mám jen na výrobu věci na stavbu a údržbu domadělu a příslušenství k němu. Živit mě nebude. Dát za něj třeba 25 000,- Kč by znamenalo, že o tolik se mi prodraží výroba domadělu.
Kolečka se běžně prodávají hotová za stovku nebo dvě. Jenže nabídka hotových polotovarů je pochopitelně omezená, a v počtu zubů, průměru a modulu jaký potřebuju se zrovna běžně nevyrábí... Je to kolečko o průměru 5cm, z běžného materiálu, jednoduché, s rovnými zuby, takže nic co by muselo být drahé... Navíc kdybych ho opravdu nutně potřeboval hned, dávno bych ho měl . Já ale musím víc než rychlost řešit cenu, takže si raději počkám, když přes zimu stejně nemůžu dělat, jelikož ještě nemám postavenou dílnu... Momentálně mám stejně úplně jiné priority než stavbu domadělu...
Kolečka se běžně prodávají hotová za stovku nebo dvě. Jenže nabídka hotových polotovarů je pochopitelně omezená, a v počtu zubů, průměru a modulu jaký potřebuju se zrovna běžně nevyrábí... Je to kolečko o průměru 5cm, z běžného materiálu, jednoduché, s rovnými zuby, takže nic co by muselo být drahé... Navíc kdybych ho opravdu nutně potřeboval hned, dávno bych ho měl . Já ale musím víc než rychlost řešit cenu, takže si raději počkám, když přes zimu stejně nemůžu dělat, jelikož ještě nemám postavenou dílnu... Momentálně mám stejně úplně jiné priority než stavbu domadělu...
-
Stále platí někdy méně ,vlastně znamená více.Prví soustruh/cca1930/ jsem měl za 3tKč,druhý/1970/ za 15,třetí /1993/za55Terablick píše:Soustruh byl skoro zadarmo (prakticky za cenu šrotu, a to váží jen 800kg), a chybí mu jen toto jedno kolečko (kameny se daj udělat z Hardoxu i flexou když na to přijde), a to kolečko navíc je jen na strojní posuvy, bez kterých se dá dělat spousta věcí. Navíc jsem to při koupi netušil. Když jsem pro něj jel, byl už na dvoře před domem (bylo to tak domluvené, aby se jen naložil a jelo se, protože to bylo přes celou ČR a i tak jsem káru vracel v 11 v noci), a do převodovky se nedá jen tak podívat! Na sundání krytu se musí celej soustruh rozpůlit (o 10cm nadzvednout vršek)! Soustruh mám jen na výrobu věci na stavbu a údržbu domadělu a příslušenství k němu. Živit mě nebude. Dát za něj třeba 25 000,- Kč by znamenalo, že o tolik se mi prodraží výroba domadělu.
Do tvého soustruhu bychale nešel.Podívej máš ho cca 2-3roky a za tu dobu by se ti podařilo sehnat určtě lepší.To je jen můj názor.Někdy je lepší nezpěchat.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Nešlo jen o cenu - byla to výměna kus za kus, co jsem měl doma a nepotřeboval, a vzájemná výpomoc se zdejším uživatelem (on potřeboval zase to za co to měnil). Za tuhle cenu (i v penězích) bych funkční soustruh nekoupil nikdy. A v penězích bych váhal to vydat, protože jak říkám, mám ho jen na výpomoc při stavbě domadělu. Bylo to zvažování buď dát peníze za zakázkovou výrobu dílů, nebo vyměnit něco co tu leželo ladem za soustruh na kterým si ty věci udělám sám, a bude k ruce kdykoliv i na jiné věci. Za dobu co ho mám bych ho býval použil jen 2x. Na výrobu řemenice ke kompresoru (sehnal jsem jí za 200,- hotovou), a na zkrácení poloosy (místo kardanu), což jsem nakonec nedělal vůbec a vyřešil to jinak Nic víc zatím nebylo potřeba dělat, protože na domadělu stejně teď nedělám. A ty peníze co bych podle tebe měl dát do soustruhu (kterej nepotřebuju), dám raději do toho abych konečně měl dílnu... Peníze jsou totiž to jediné co nějak pořád nemám...
-
Tak soustružení a ozubení by vyšlo kolem 600 Kč.Bez materiálu a tepelneho zpracování.Dovolil bych si navrhnout tři varianty. Buď použít materiál 12050 a zuby nechat indukčně zakalit nebo zušlechtit 15142 na 850 MPa nebo 14220 cementovat a kalit.