Pomoc s opravou nefunkčního tlačítka.

Moderátor: Mikro

Pravidla fóra
1. platnost inzerátu je 30 dní (stále nabídky nutno aktualizovat)
2. název tématu musí obsahovat Nabídka: / Poptávka: (nebo N:/P:)
3. nabídky služeb jsou pouze pro dlouhodobé uživatele fora
4. nepatří zde dotazy, technické problémy a další jiné diskuze

Špatně pojmenovaná, zařazená, nebo zde nepatřící témata budou bez upozornění mazána.
Zpráva
Autor
Čárls

Re: Pomoc s opravou nefunkčního tlačítka.

#16 Nový příspěvek od Čárls »

Pokud seženeš a budeš pájet udělej si držák na lupu a světlo ono tak se tyto smd běžně pájí a na to je potřeba vidět 8) Nožičky toho tlačítka ohřát postupně a žiletkou nebo planžetou či jehlou přizvednout při ohřátí Nepřehřát jinak jde tišťák do haje a leptat nový není zas tak jednoduchý pokud jsi to už nedělal Nepodceňuji každý má jiné zkušenosti a nemohu je znát
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

ota

#17 Nový příspěvek od ota »

Kruciš že bych vzal tedy věci, lahvinku piťíčka a zavezl to kámošovi elektroamatérovi? Aby mi to tam napasoval? On umí z televize nabiječku, z motoru pračky víceotáčkovou brusku a tak. Má na to doma verky. Ale tu flašku bych mu nakázal vypít až to opraví! Což by byl asi nentěžší ůkon z celé opravy. :smich: Když má flašku rosvítí se mu oči, jako panu Hruškovi na samotě u lesa, když opravil šchnilou podlahu!

Vlasatej

#18 Nový příspěvek od Vlasatej »

tydle tlačítka jsou šmejdy. mám je na centralu auta a už sem je měnil snad 10x. Mají životnost pár set stisknutí. Vem to někomu kdo spravuje rádia atd, a popros ať ti tam nabastlí průmyslovej mikrospínač a bude to nafurt. Je to banální oprava.

Čárls

#19 Nový příspěvek od Čárls »

Pokud máš možnost tak jo ale oprav mi to hned nutně potřebuji a kokej jak se to dělá příště už to zvládneš sám Já myslím že by jsi to zvládnul Nějakej ten zgarb na cvičení určitě v pokladech najdeš
a navíc nesmíš ještě těžkou práci tohle je ideal na zabavu
Takže vem si jehlu na šití a pajku nejlíp pokud najdeš tenhle typ https://www.mall.cz/pajeci-stanice-pist ... pajka-60-w a hrot si vytočíš z mědi
Pak jen nacpat z lehka jehlu a pájkou ohřát nevadí pokud se neodpájí uplně stačí když ji přizvedneš pak hned tu vedle a odpájíš jednu stranu pak druhou .
Připájení je stejné ale posadíš švába tak jak přijde a postupně ohříváš ty packy až si sedne pak přepájíš s kalafunou
Taky sem tak kdysi dávno začínal :friends:

ota

#20 Nový příspěvek od ota »

Jo Čárlsi v pondělí už nastupuju u mě doma do fabryky! Už jsem fit a musím jít makat. Člověče ta nemocenská je fakt žebračenka! Ještě že mám pár nezaplacených faktur u šéfa. Je kde čerpat. Včera manželka že potřebuje přestěhovat gauč. Objednala malou sedačku jen trojkřeslo. A místo gauče. Syn musel být v práci čistili rozvod vody do kravína a měli tam krtka a přišel až v 19 hodin. Tak jsme gauč s manželkou mordovali. Jen co zbylo, všechno jsme vyndali a to šasy ven Axisovi na zápraž. Manželka mě pak furt sledovala. Nebolí tě to, ukaž jizvu, pomačkávala, no snad to drží sešitý. :D Syn když přišel tak mu vynadala že tady mordujeme gauč. A on že mohla počkat až přijde. No když ona to chtěla mít hned! :D Odsral to i když za to nemohl! Už mi asi 3x volala jak mi je. Už jsem ji povídal, že v pohodě a ať mě už nestraší a nechá bejt. Už jsem 9 neděl po operaci!

Čárls

#21 Nový příspěvek od Čárls »

Nevím ja mam nemocenskou 60% platu a už nevím od kolikátýho dne se zvyšuje :-/ OSVČ to maj ještě jinak synovec sice nedostává nic ale má slušnou pojistku a tak má víc jak kdyby si připlácel na tu nemocenskou

ota

#22 Nový příspěvek od ota »

Já jsem zaměstnanec a pak OSVČ při zaměstnání. Takže z toho OSVČ je 0. Jen nemocenská. A ta je bídná. Když přišla první částka ze sociálky volal jsem tam a paní velice ochotná vše přepočítala a bylo to správně. Ona sama povídala, ano chápu vás s tímhle se opravdu vyžít nedá. Všichni to víme, ale nikdo s tím nic nedělá. I když za některé nemoci urazy nemůžou pacienti, jsou na tom finančně špatně.

Čárls

#23 Nový příspěvek od Čárls »

No Oto bejt tebou tak to přehodím nebo se pojistím U koho a jak ti nepovím nevím , ale co měl synovec On dělá v lese tak má vysokou pojistku tak mu v době nemocenský vypláceli 700Kč na den ale nevím kolik platí ani jakou má pojistku :-/ On je jen OSVČ :(

ota

#24 Nový příspěvek od ota »

Čárlsi je to jen kvůli daním. Samozřejmě potom nemůžu čekat ranec. To vím. Ale nějakou pojistku taky mám. Jenže oni jsou vychcaní a pak dají děleno jakýmsi koeficientem a dostanu hovno. Kdysi mi doktorka napsala po ůrazu jakési body. Aby to prej trochu bylo. Odnesl jsem to do pojištovny a koeficient byl : 10. Takže jsem v součtu dostal jen desetinu sumy. Zrovna jsem pak tu pojistku zrušil. Mám zase nějakou jinou. A tam to prej bude až po skončení neschopnosti počítat. Ale za mě stejně k prdu.

Sadra17

#25 Nový příspěvek od Sadra17 »

ota píše: čtv lis 11, 2021 8:11 pm
Tady je pár fotek. Je to Číňan jak vyšitej. Ale třeba by se to tlačítko dalo sehnat. Nechce se mi jen kvůli tomu kupovat celej ten šlauch s hořákem.
Za nápady, nebo odkazy předem děkuji.

Obrázek
a je vůbec špatný spínač ? tady to vypadá že na přívodu je stufeňák jak prase :shock:

kdyby jsi to náhodou pájel sám tak na tohle můžeš trafopájkou klidně tady není žádná citlivá elektronika 8)
malej traktorista v malým traktoru

Sadra17

#26 Nový příspěvek od Sadra17 »

Čárls píše: pát lis 12, 2021 10:52 am Pokud seženeš a budeš pájet udělej si držák na lupu a světlo ono tak se tyto smd běžně pájí a na to je potřeba vidět 8) Nožičky toho tlačítka ohřát postupně a žiletkou nebo planžetou či jehlou přizvednout při ohřátí
já bych teda raději nejdřív odsál cín a pak teprve sundalal díl, nakonec bych to napájel pořádným OLOVNATÝM cínem
malej traktorista v malým traktoru

Čárls

#27 Nový příspěvek od Čárls »

Jasný ale pochybuji že Ota bude mít odsávačku na cín nebo ze ji poletí koupit Odsat cín jde i licnou ale mě to s ní nikdy moc nešlo :(
Popsal sem postup co jsem používal ve svých elektronických začátcích

bourač

#28 Nový příspěvek od bourač »

oto a vejde se Axis na ten novej gauč? :vysmech:
jinak co jste komu provedli s křídou?
Klidně to napiš někam jinam aby tě admin nezabánoval že zasíráš vlákno. :D
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

ota

#29 Nový příspěvek od ota »

Axis se na novej gauč vejde 2x. Nebo 1x s paničkou. Šroubovali jsme se synem a manželka musela Axise držet. Vlezl by na gauč ještě v rozebraném stavu. Už ho ,,zalehává". Sranda je, jak to ťi psi vědí, že se něco změní a je to i pro ně. Když jsou vánoce, tak Axis sedí jako přišitej a už ví, že bude něco mít pod stromečkem. Když povečeříme letí ke stromku a čeká, nebo hledá co tam má. Nejlíp plyšáka. Lítá s ním pak jako motorka.
No Slovenskej bourač nám nechtěl odpálit žádnou věc co jsme potřebovali. V zd rozřezávali věci a on že nesmí nic odřezat jen to co je poznačené křídou. Nějakej jeho šéf den před tím obešel věci a křídou udělal čáry co kde odpálit. On měl snad metrovej hořák a jel po čárách. No co počkali jsme až odešel na svačinu. Vzali křídu a počmárali všechno ce se nám štymovalo. On pak přišel a pálil. Nic mu nebylo divný. Kde byla křída tam pálil. Odpoledne odjeli a mu si došli posbírat co jsme chtěli. Měli jsme domluvenou takovou kooperaci s šéfem zd. Mi mu udělali z plechu věci a on zase že si tam vyberte co budete chtít. Prej řekněte si tomu chlápkovi s hořákem a domluvte se s ním. No ale kdyby jsme nepočárali svoji křídou, on by to neupálil jak jsme chtěli.

ota

#30 Nový příspěvek od ota »

Jo to tlačítko je fuč. Ani necvakne. Studeňák tam trochu byl na tom přívodu. Ale jak jsem to 2x rozdělával, tak jsem ten přívodní kablík v tom místě odloupnul. Jak jsem s tím točil a motal. Ono jak je to na tom šlauchu, je to neforemné. Ten šlauch je takovej delší a furt je jako živej. Proto jsem to i odpájel ven pak jako celek. Stejně to musím opravit tak jsem to odpojil.

Odpovědět

Zpět na „Služby a výpomoc“