pátrání po trabikloubáku

Moderátor: Mikro

Pravidla fóra
1. platnost inzerátu je 30 dní (stále nabídky nutno aktualizovat)
2. název tématu musí obsahovat Nabídka: / Poptávka: (nebo N:/P:)
3. nabídky služeb jsou pouze pro dlouhodobé uživatele fora
4. nepatří zde dotazy, technické problémy a další jiné diskuze

Špatně pojmenovaná, zařazená, nebo zde nepatřící témata budou bez upozornění mazána.
Zpráva
Autor
zetorak jirka

pátrání po trabikloubáku

#1 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Ahoj chlapi, tak mě tak napadlo zapátrat ve světě po mém prvním výtvoru, vím že je to hledání jehly v kupce sena,a je to asi marný, ale čert nikdy nespí. v osmdesátých letech jsem postavil malí kloubák v rozměrěch holdra, tkáčka, měl nápravy zůžené z moskviče, stálí záběr 4*4, motor i s rychlostkou trabant, řetězoví převod od jedné poloosy na přední nápravua, nápravy propojené kardanem, vzadu ramena na nářadí a dva hydraulické okruhy, jeden do zadu na vlek a druhý dopředu na radlici, přední vývodový hřídel do předu pro sekačku řazený přez oktávkovou rychlostku, kola 16ctky šípáky. byl to supr stroj. na začátku hospodaření jsem ho prodal, protože se šlo do velkejch traktoru, (mrzí mě to dodnes). koupil ho jistej pán z vedlejší vesnice, ten ho hodně let užíval a pak ho prodal nejakému malému zemědělci někam k Bruntálu a tam by měl snad pokračovat ve své funkci, prosim, skusme ho vypátrat.

zetorak jirka

Re: pátrání po trabikloubáku

#2 Nový příspěvek od zetorak jirka »

zetorak jirka píše:Ahoj chlapi, tak mě tak napadlo zapátrat ve světě po mém prvním výtvoru, vím že je to hledání jehly v kupce sena,a je to asi marný, ale čert nikdy nespí. v osmdesátých letech jsem postavil malí kloubák v rozměrěch holdra, tkáčka, měl nápravy zůžené z moskviče, stálí záběr 4*4, motor i s rychlostkou trabant, řetězoví převod od jedné poloosy na přední nápravua, nápravy propojené kardanem, vzadu ramena na nářadí a dva hydraulické okruhy, jeden do zadu na vlek a druhý dopředu na radlici, přední vývodový hřídel do předu pro sekačku řazený přez oktávkovou rychlostku, kola 16ctky šípáky. byl to supr stroj. na začátku hospodaření jsem ho prodal, protože se šlo do velkejch traktoru, (mrzí mě to dodnes). koupil ho jistej pán z vedlejší vesnice, ten ho hodně let užíval a pak ho prodal nejakému malému zemědělci někam k Bruntálu a tam by měl snad pokračovat ve své funkci, prosim, skusme ho vypátrat.
jestli jsem to dal do špatného tématu tak se moc omlouvám a prosím moderátora jestli to muže uvést na správnou míru děkuji.

kuta

#3 Nový příspěvek od kuta »

tohle je dobré téma s krásnou myšlenkou 8) také by mě zajímalo jak skončily mé traktory... :)

marek a adam

#4 Nový příspěvek od marek a adam »

ktomuto tematu se rad připojim :) rad bych viděl take sve traktory :'( jak skončili :friends:

Stupka11
Kontaktovat uživatele:

#5 Nový příspěvek od Stupka11 »

kdysi jsem mel neco podobnyho jak vypadal nejak takhle Obrázek Obrázek Obrázek ma taky motor z trabanta z uženě napravy moskvič a staly pohon na čtiři kola.Podle popisu to skoro sedi.

zetorak jirka

#6 Nový příspěvek od zetorak jirka »

určitě měli ty dva traktory hodně společného, ale já měl tenkrát eště řízení mechanický, polokruch ze startovacího věnce co je na spojce a točil s ním pastorek ze startéru přidělaný na volantovou řídel, tenkrát ještě nebyl k hydraulice takoví přístup, ale chodilo to taky dobře, akorát jsi nesměl chytit díru , pak to byl katapult ze sedačky,a já to prodal bez kapotáže, ale prej snad na to ten druhej dal kapotu z třicítky, ale to už jsem neviděl
Mrzí mě že jsem to tenkrát nenafotil, to eště mobily nebyli a foták jsem tenkrát taky neměl. Prostě musím jen doufat že se někdy někde objeví

Stupka11
Kontaktovat uživatele:

#7 Nový příspěvek od Stupka11 »

tak třeba se ješte nekde najde

marek a adam

#8 Nový příspěvek od marek a adam »

ja jsem posledniho kloubaka prodaval jeto asi 4 roky a šel do berouna

milda.svo

#9 Nový příspěvek od milda.svo »

Myslim ze se tento trakturek videl v casopisu urob si sam ale nejsem si jistej.

zetorak jirka

#10 Nový příspěvek od zetorak jirka »

milda.svo píše:Myslim ze se tento trakturek videl v casopisu urob si sam ale nejsem si jistej.
Ahoj Mildo, nevím jestli jsi viděl ten trakturek v česopise, ale z mé strany tam dán nebyl a jestliho tam pak dal někdo druhý to nevím. zatím jsem se o něm dozvěděl jen to že prý ten starý pán co ho měl ode mě tak prý na něj dal kapotu z majora 3011ale to už jsem neviděl. Teď se chystám za rodinou co ho ode mě měli jestli neví nějakej kontakt na to místo kam ho pán prodal. A budu doufat.

mirda

#11 Nový příspěvek od mirda »

Sledoval jsem časopis "Urob si sám " asi 20 let až do jeho zániku. Vzpomínám na malotrakror Oleško , dále na malý kloubák s motorem CZ250, na vozítko 4x4 s oběma řiditelnými nápravami a motoem jawa 250 , na další 4x2 s motorem jawa 250, a bohatým příslušenstvým, ale trabikloubák v "Urob si sám" mi nic neříká.
Přeji úspěšné pátrání

zetorak jirka

#12 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Pátrání po trabikloubáku nevzdávám a jsem o malinkej krůček dál, kdysi prí bil zase prodán někde k Opočnu. snad ještě nebude ve šrotě. Pátrání pokračuje.

ARO V3S

#13 Nový příspěvek od ARO V3S »

mirda píše:Sledoval jsem časopis "Urob si sám " asi 20 let až do jeho zániku. Vzpomínám na malotrakror Oleško , dále na malý kloubák s motorem CZ250, na vozítko 4x4 s oběma řiditelnými nápravami a motoem jawa 250 , na další 4x2 s motorem jawa 250, a bohatým příslušenstvým, ale trabikloubák v "Urob si sám" mi nic neříká.
Přeji úspěšné pátrání
Mas. Stranku na ten traktor 4x4 s dvoma prednymi napravami prosiim :-)
Aro 243 3,2 D

Odpovědět

Zpět na „Služby a výpomoc“