vari s hondou

Moderátor: Mikro

Pravidla fóra
1. platnost inzerátu je 30 dní (stále nabídky nutno aktualizovat)
2. název tématu musí obsahovat Nabídka: / Poptávka: (nebo N:/P:)
3. nabídky služeb jsou pouze pro dlouhodobé uživatele fora
4. nepatří zde dotazy, technické problémy a další jiné diskuze

Špatně pojmenovaná, zařazená, nebo zde nepatřící témata budou bez upozornění mazána.
Zpráva
Autor
Vladimír Šimo

Re: vari s hondou

#16 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

Tak jsem to včera nevydržel, nabrousil a otočil starý nože co tam byly, nalil novej olej a vyrazil na zkušební posekání trávy. Bubny se točej pěkně rychle, motor běží krásně potichu, seče to. No, tráva tak 15cm takže to zatím nic nevypovídá.
Kombinace motorů a jejich vazba na konečný otáčky nářadí mi zatím taky unikaj, ty průměry spojek taky (ani nevím, jakou tam mám) akrát z inzercí jsem zjistil, že jsou asi různý nářadí pro tu či jinou motorizaci.
Jednobubnovou adélu mám taky a je to fakt drak co ho nezastaví skoro nic. Loni jsem s ní sekal neudržovanou louku, přerostlou trávu prorostlou takovým dužnatým šťáklovím a spoustou kopřiv a dala to v pohodě. Líp než já, měl jsem od kopřiv popálený ruce i nohy, místama to bylo i metr a půl vysoký. Do takovýho porostu tu dvoububnovku ale nemám, ta je na udržovanou louku kde trávy moc není.

DanculSK

#17 Nový příspěvek od DanculSK »

Adelou som košík starý neudržovany vinohrad kedysi.,.
Brala všetko aj nálety
.....AJ MUŽI MAJÚ SVOJE DNI....

Kratky navod ako sem nahrať fotky
https://youtu.be/I5ymR1-wi70

other-side II

#18 Nový příspěvek od other-side II »

všechno se dá dohledat, GX mají, nebo teda měly, litinový vložky, benzín má nižší otáčky jak 2T, takže jiné převodovky, atd atd, není to složitý

jediný co jsem zregistroval, že lidi moc nechtěli foukaný kola, pač defekty

plný kola jsou lepší z pohledu defektu, ale zase to skáče jako koza

nicméně všechno se dá vyladit ku spokojenosti

s BDR 700 budeš spokojený, stejně tak s Hondou, klidně na to kup vari motohodiny za tisíc Kč a dodržuj servis
Kéž jsou všechny bytosti šťastny.

Vladimír Šimo

#19 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

Dneska sekání dalšího kusu louky co se nesklízí a nesuší na seno. Větší kopec, vyšší tráva. Sekalo to v pohodě i už dost hustý a vysoký porost, tak 40cm. Nijak se to nehltilo, při hodně hustý trávě bylo znát jak motor zabíral víc. Jezdil jsem po vrstevnici v trochu větším kopci a 2x se převrátily kola. Řemen v tahu. Kopec ani né moc prudkej ale 2x to vjelo spodním kolem do díry a bylo vymalováno. Vymyslím tak nějakej doraz aby se kola nemohly úplně převrátit. Řidítkama to půjde udržet v pohodě. Zatím pocit ze sekání OK.

jean

#20 Nový příspěvek od jean »

8)

Vladimír Šimo

#21 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

Tak zas prosím o radu. Napínání řemene pohonu popsaný zdehttps://www.motorjikov.com/wp-content/uploads/2 ... -ROBUS.pdf
I když na to čumím jak chci, buď něco dělám blbě nebo tam mám nějaký šlendrián. Podle popisu je to jednoduchý - povolej se dva šroubu, páčidlem se napne řemen a šrouby se utáhnou. Jenže ať to dělám jak chci a umím, řemen nezůstane napnutý protože ty dva sešroubovaný segmenty aˇjsou utežený jak chtěj prostě ten řemen nedrží napnutý a vlastní sekačka s převodovkou se v tý trubce volně pohybuje dopředu a dozadu. Ten pohyb je omezenej maximálním dorazem trubky v trubce a vyjetím celýho dílu dvoububnovky vlasně brání jen ten řemen. Celej popis napnutí řemene v návodu je mi tudíž na pendrek. Zatím jsem to napnul tak, že mám tu trubku v trubce nedoraz a žemen jsem napnul dělenou řemenicí co se do ní vkládaj nebo vyndávaj podložky. Řemen mám tudíž teď napnutý ale tak nějak cítím, že by oddělení sekačky od převodovky neměl držet jen řemen.

Vladimír Šimo

#22 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

vyřešeno

Slávek55

#23 Nový příspěvek od Slávek55 »

Tou dělenou řemenicí,co se do ní vkládají nebo vyndavají podložky se nastavuje rychlost pojezdu sekačky.

Odpovědět

Zpět na „Služby a výpomoc“