zakladam male hospodarstvi

Moderátoři: rezis, Leo, Milhauss

Zpráva
Autor
karlik.t

Re: zakladam male hospodarstvi

#226 Nový příspěvek od karlik.t »

Já se opět přidám,
Barush, jen takový detail, chceš borůvky pěstovat v nádobách??? do toho bych nešel, z vlastní zkušenosti vím že borůvky jsou docela náročné na živiny, a dobře se osvědčilo podzimní obkládáním hnojem, pak za 3 roky dají kilo ale dva bych po nich nechtěl.
Jsem taky zahradník a dělám jak zahrady tak i udržby jak se říká zámožným. A s bio- ošetřením zahrad bych ztroskotal, lidi chtějí vše svěží zelené a zdravoučké, např, měl jsem obnovit výsadbu na svahu který byl založen zaříznutím a vytvořením roviny pod svahem. V mírně zvětralé opuce byly dřišťály po 7 letech jak po vysazení, a az kombinaci kompostu, zeolitů a notné dávky um. hnojiv jsem rostliny povzbudil. a ted musím každoročně dbát na to aby měly rostliny dostatečný přísun dusíku aby nějak rostly.S trávnikama je to podobné, ty hnojími 3x za sezónu.
Vyžít z toho jde ale někdy si říkám že je má práce někdy mrháním zdroji a půdou, ale co rodina chce taky jíst

Barush

#227 Nový příspěvek od Barush »

UR1SK píše:Ma tak napadlo, čo tak ponúkať "gazdovský košík" - košíky vyrábať, a do košíka aktuálnu ponuku - vajcia, ovocie zeleninu, mliečne výrobky, domáce pečivo... môže to mať vyššiu pridanú hodnotu... :pc: to je len taký výstrel od klávesnice, aby reč nestála... :)
Dobry napad, neco s kosikama jsem taky mela v hlave, budu totiz stejne mit kosikarske vrby (hlavne teda na pomlazky) no v kosikach mam kazdopadne co dohanet...

Barush

#228 Nový příspěvek od Barush »

Myky: Parada
karlikt.: boruvky v nadobach, ja mam tedy zatim pouze dve a dari se jim bajecne az na to ze kosaci,slepicky ani deticky nenechali moc boruvek dozrat.. :vztek: a to jeste psi ulomili par vetevek :cert:
Tam to vsem zatrhnu k boruvkam nebude pristup zeshora to vyresim siti.
Co se tyce zahradniceni to bych prave nechtela pouzivat prum.hnojiva, roundupy, chemie spis presvedcit ty lidi ze prirodni zahrada je lepsi, hezci, bezudrzbovejsi...

sychrovak

#229 Nový příspěvek od sychrovak »

Košíkářů a včelařů stále ubývá.............
Tak držím palce,vrby vysaď co nejdříve já vysadil vloni .
http://wwwold.ekovesnicky.cz/clanek.php ... ovani_vrby
Jinek se optám může někdo poradit ovocný živý plot??Učel by měl mít aby oddělil hranici mezi mnou a sousedem v délce 9 m.Dělám tam plot poplastovaný pletivo a před to chci dát keře z důvodu aby prach a trochu hluk nešli k sousedovi a kdyby dítě utrhlo aby se neotrávilo,jezdí ke mě i cizí lidi,na tomto místě budou parkovat tak at se nic nestane.dík za info.Stačí výška do 1,5m plot je 1,8m a bude na něm do výšky 1,5 ten zelený hadr.Vím najdu na internetu ale mě spíš zajímá rada od někoho kdo řešíl a ví co a jak.
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

radas

#230 Nový příspěvek od radas »

kolem sousedova plotu jsem nasadil jap. topoly. nahusto . po cca 1,5 roku převyšují plot a když je na tom listí tak k němu není vidět :smich: mám to v úmyslu průběžně třídit do kamen. na ovoce bych se u parkoviště vytento :smich:

Barush

#231 Nový příspěvek od Barush »

Sychr. Jj clanek znam a rizky jsou taky za hubicku...A jak ti rostou? Budes je asi taky rezat na hlavu ze?
Do toho plotu bych zkusila zimolez kamcatsky obcas mezi to nejakou mahonii ( neni moc dobra ale je pekna i v zime). Nebo treba josta?Taky takovy nezmar.

Barush

#232 Nový příspěvek od Barush »

Radas: ty japonske topoly me zaujaly po jak dlouhe dobe se to da pouzit na drevo?

serpenton
Kontaktovat uživatele:

#233 Nový příspěvek od serpenton »

Mě osobně je ten topol nesympatický, je to invazivní rostlina a až jednou někdo něco prošvihne tak se můžeme dočkat rychlého nežádoucího a nekontrolovatelného rozšíření do krajiny (obdobně jako to kdysi udělal akát). Samozřejmě prodejci sazenic a provozovatelé webových "topolových stránek" jsou jiného názoru a proto neočekávám, že by o tom rozvláčně psali. (Mel by se každých 5 let pokacet aby se nezacal mnozit do okoli. Neni sice samosprasny a ta druha "polovina" je veřejnosti nepřístupná, ale presto existují urcite obavy.)
Dokonce jsem snad četl něco o tom že je to Odborem životního prostředí považováno za umělou GMO rostlinu a na pěstování by mělo být nějaké "povolení" ...
Z mého pohledu jeto novodobý manýr a je úplně zbytečné tahat sem nějaké Japonské topoly, chovat u nás pštrosy, krokodýly či pěstovat rýži. Máme dostatek svých vlastních přirozených zdrojů.
Jediný co má na světě cenu je hlína a co z ní vyroste ..

radas

#234 Nový příspěvek od radas »

pokec je tady http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... ly#p785247 já se k tomu dostal náhodou byl jsem to štěpkovat tak jsem pár prutů donesl domů, zrovna jsem vysazoval rajčata , tak jsem to napíchal do kelímků. do podzimu byly výhony cca 50 cm další rok na jaře jsem je přesadil kolem plotu ty mají tak kolem 2m. ten co jsem mu byl štěpkovat tak po 5-6 letech tak 12-15 cm u pařezu výšku nevím , měl už to pokácené a spodky odřízlé cca 12 m ? do lesa nebo na pole bych to nedával, ale jako zástěna kolem plotu to jde :)

Barush

#235 Nový příspěvek od Barush »

Aha no jestli je to jak akatvtak potes panbuh, manzel predminuly rok na chate jeden skacel a vymladky neustale rostly az 7metru daleko! :shock:
Takze vhodnejsi jsou asi nase topoly ze.....

serpenton
Kontaktovat uživatele:

#236 Nový příspěvek od serpenton »

Barush píše:.. manzel predminuly rok na chate jeden skacel a vymladky neustale rostly az 7metru daleko! :shock: .....
.. no to je právě ono. :(
Jediný co má na světě cenu je hlína a co z ní vyroste ..

Killer Koly

#237 Nový příspěvek od Killer Koly »

nerad bych vam kazil radost, ale asi hodne brzo vsechny podobne domaci farmy pujdou do kytek
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mo ... eni-292176
a neni to poprve, co jsem podobny clanek cetl
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

jaryn123

#238 Nový příspěvek od jaryn123 »

K tomu je mozne říct jen jedno sv..e

radas

#239 Nový příspěvek od radas »

to chci vidět jak se osivářské monopoly rozloučí z prodejem semínek např. salátových okurek v ceně 5-8 kč /semínko :smich: no bude se množit jak za starých časů

Barush

#240 Nový příspěvek od Barush »

S tim bych si hlavu nelama nez to schvali navic se zakonem si zrovna hlavu nelamu. Obzvlast kdyz uz budu pestovat tu marihuanu :joint: nee vtip samozrejme.
Dneska jsem koukala na to krovi je to v podstate stary zarostly sad kozy by to krasne vyzraly ale jen tak pro zajimavost nevi nekdo jestly by to dokazaly i lamy alpaky? Jsou krasne navic stejne budu zpracovavat vlnu z kraliku a ovecek tak bych pridala i z alpak..lamy bych mohla i mnozit bez obav aby je nekdo sezral...a svah by pro ne nemel byt problem..?

Odpovědět

Zpět na „Naše farmy“