zakladam male hospodarstvi

Moderátoři: rezis, Leo, Milhauss

Zpráva
Autor
Barush

Re: zakladam male hospodarstvi

#616 Nový příspěvek od Barush »

killer154 píše:Ahoj nečetl jsem celé Tvé vlákno jsem cca v půlce,ale pokud chceš něco poradit obejdi si ve Zlíně v sezóně kavárny,moje známá má divadelní a sousedka Zrnko na Kvítkové a obě pečou štrůdly tudíž potřebují vejce,v létě kupují kvanta máty v makru atd na koktejly tak aspoň nějaká inspirace jinak vajce vemu rád i já
Díky, budu na to myslet. Letos mák nebude už určitě, napřesrok snad.

chobotek

#617 Nový příspěvek od chobotek »

A kolik je to "nemusí se moc krmit" v kilech sena a jádra nám prozradíš? Aby mohly vznikat další nápady...
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

Kapo
Kontaktovat uživatele:

#618 Nový příspěvek od Kapo »

Barush píše:
killer154 píše:....,v létě kupují kvanta máty v makru atd na koktejly tak aspoň nějaká inspirace jinak vajce vemu rád i já
Díky, budu na to myslet. Letos mák nebude už určitě, napřesrok snad.
Skoro, len o díru vedle ... :co?:
V3S S3 HR3001, Bielorus EO 2621, Gaz 69, PK26, Patrol GR, MT365, HDJ80...
http://www.4x4nazory.sk

ola

#619 Nový příspěvek od ola »

Ahoj,také sem přemýšľál,jak bude cosi ten mak v tem mochítu chutnať.Kurňa alě to tu stéjně všecko roste rychľéj jak ve skutečnosti,už to absolutně nestíhám slědovať co už máš zasazené a co je teprů hudba budůcnosti.Baruno a hucuľ néni kůň alě taký polokůň,kerý je na prácu na polě úplně na hovno,no,spěšéj enom na takové sem tam negde nejaké to přetáhnutí a vyblbnutí sa s ním.A při dodržání jakýchsi tých zásad dostaneš dotace skoro na každého koníka.S tým krmením s to teda zazdila úplně.Gdyž budeš měť takovů hospodárku jak my doma,tož je pravda,že jedného koníka si při tom ani nevšimneš alě pro dva,tři už bys s tým traktorem musela párkrát objeť a sakra věcéj takových políček jaké máš Ty na celů tu svoju hospodárku abys jich uživila.A o kosi,kosence sa pověčinu enom zpíve v lidových písničkách.Tady jeden "chovateľ"koní si také kůpíl dva poníky a aj gdyž má vedľa chalupy pomály ze dva hektary lůky,tož to enom pase a seno kupuje od mojého syna.A gdyž to má pklatiť,tož bečí jak najatá plačka a to je enom,zeberu o balík meňéj,to ně musí stačiť,enom aby ho to moc nestálo.
Alě na druhů stranu máš svatů pravdu,ti tvoji koníci zežerů enom tolik futra kolik jim ho dáš. :typek:
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240

honza461

#620 Nový příspěvek od honza461 »

ola píše:Ahoj,také sem přemýšľál,jak bude cosi ten mak v tem mochítu chutnať.Kurňa alě to tu stéjně všecko roste rychľéj jak ve skutečnosti,už to absolutně nestíhám slědovať co už máš zasazené a co je teprů hudba budůcnosti.Baruno a hucuľ néni kůň alě taký polokůň,kerý je na prácu na polě úplně na hovno,no,spěšéj enom na takové sem tam negde nejaké to přetáhnutí a vyblbnutí sa s ním.A při dodržání jakýchsi tých zásad dostaneš dotace skoro na každého koníka.S tým krmením s to teda zazdila úplně.Gdyž budeš měť takovů hospodárku jak my doma,tož je pravda,že jedného koníka si při tom ani nevšimneš alě pro dva,tři už bys s tým traktorem musela párkrát objeť a sakra věcéj takových políček jaké máš Ty na celů tu svoju hospodárku abys jich uživila.A o kosi,kosence sa pověčinu enom zpíve v lidových písničkách.Tady jeden "chovateľ"koní si také kůpíl dva poníky a aj gdyž má vedľa chalupy pomály ze dva hektary lůky,tož to enom pase a seno kupuje od mojého syna.A gdyž to má pklatiť,tož bečí jak najatá plačka a to je enom,zeberu o balík meňéj,to ně musí stačiť,enom aby ho to moc nestálo.
Alě na druhů stranu máš svatů pravdu,ti tvoji koníci zežerů enom tolik futra kolik jim ho dáš. :typek:
8)

danyel

#621 Nový příspěvek od danyel »

Jak to tady pročítám tak jsem si vzpoměl na jednoho starého konáka z přízně.Jeho oblíbená hláška byla
"čím menší kůn tím větší blbec a kde je kůn tam je veterinář"Jo a seno jim dělal traktorem.

sychrovak

#622 Nový příspěvek od sychrovak »

http://www.ceskatelevize.cz:8008/porady ... 003/video/

nechte koně koněm......kdo po tom touží vždy si ho pořídí 8)

Co ty bylinky,nikde jsem o nich moc nenašel,nebo jo ale né vše.Jednu bylinku už uspěšně pěstuju ale ta asi vyroste všude.
Mě by zajímalo zda mi porostou na skalním masívu kde je 30-50 cm zeminy a nad tím jsou právě ty potvory akáty,to asi neporostou co?nestíní jim, ale možná kořeny budou i zde.
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

trikko

#623 Nový příspěvek od trikko »

ked tomu nedáš tak nemáš :-/ . Byť tebou tak nerubem tak vysoko lebo ten pád na držku može boleť :( . Ola má pravdu v Karlovicách a okolí je konákov mraky a tiež to nie je vždy tam ružové ...
Šibaj, furman, kone bičom, ak si dobrým pohoničom...

malotraktor

#624 Nový příspěvek od malotraktor »

To jsou úvahy na úrovni desetiletého děcka a né paní, která chce vychovávat a sama vyučovat dvě děti.
Nevěř všemu co si myslíš

serpenton
Kontaktovat uživatele:

#625 Nový příspěvek od serpenton »

sychrovak píše:Co ty bylinky,nikde jsem o nich moc nenašel,nebo jo ale né vše.Jednu bylinku už uspěšně pěstuju ale ta asi vyroste všude.
Mě by zajímalo zda mi porostou na skalním masívu kde je 30-50 cm zeminy a nad tím jsou právě ty potvory akáty,to asi neporostou co?nestíní jim, ale možná kořeny budou i zde.
Akát je z čeledi bobovitých a stejně jako ostatní bobovité rostliny obohacuje půdu o dusík a tím vytlačuje všechny rostliny, kterým dusík vadí.
Kromě toho toxicky působí na rostliny v okolí - kořeny vylučuje do půdy látky, které na okolní rostliny působí toxicky, proto kolem něj nicmoc neroste. Teda snad kromě bez černý a vlaštovičník větší. Kořeny jednoho akátu obsadí okruh o poloměru i 15 metrů.

Takže kromě toho, že těm bylinkám bude otravovat život jim bude stínit a většina bylin vyžaduje slunné stanoviště. Co jinak hledáš o bylinách ? A jakou pěstuješ ?

Na herbář jsem taky koukal, je to pěkný podívání i když někdy trochu afektovaný a bez těch pp (poductplacement) chvilek by to taky vypadao líp.
Jediný co má na světě cenu je hlína a co z ní vyroste ..

DYK

#626 Nový příspěvek od DYK »

Jen se zeptám, dá se zde někde najít k přečtení jak vlastně dopadla návštěva a zkoušky u majitele-ky TERRA?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

serpenton
Kontaktovat uživatele:

#627 Nový příspěvek od serpenton »

Barus, toto by nemuselo být marný - ale dlouho to asi k mání nebude :)

http://dum.bazos.cz/inzerat/32826066/Ma ... P4-003.php
Jediný co má na světě cenu je hlína a co z ní vyroste ..

sychrovak

#628 Nový příspěvek od sychrovak »

serpenton píše:
sychrovak píše:Co ty bylinky,nikde jsem o nich moc nenašel,nebo jo ale né vše.
Takže kromě toho, že těm bylinkám bude otravovat život jim bude stínit a většina bylin vyžaduje slunné stanoviště. Co jinak hledáš o bylinách ? A jakou pěstuješ ?

Na herbář jsem taky koukal, je to pěkný podívání i když někdy trochu afektovaný a bez těch pp (poductplacement) chvilek by to taky vypadao líp.
Tady pod těmi akáty no musel bys to vidět,opírá se tam sluníčko od 11h až do západu a první stromy jsou cca 8 m a je to jasan,akát,bez ,javor,atd.Chtěl jsem tam založit bylinkovou zahrádku pro potřeby kuchyně do budoucna ale i na drinky jako mátu atd.prostě otevře zadní dveře s nůžkama vyběhne a nastříhá si co zrovna potřebuje.
Doma si chci dát kozlík lékařský,medunku,mátu vše co je dobré na nervy a míšní kanál.mám to někde napsaný.
Zatím jenom používám mast co mi poslal jeden tady z fora a jsem nadšený pomáhá to.......nikdy by mě nenapadlo že to dopracuju na bylinky.mátu mám za oknem ale není to ono a sladíme tím?? ted si nevzpomenu.
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

Chip&Dale

#629 Nový příspěvek od Chip&Dale »

Jo, panecku, kdyz jsem poznal moji zenu, delala vysoko postavenou manazerku za 60t mesicne. Ted je mamina s prckem a pestuje kdejakou bylinku. Lidi se meni...
Cim vetsi kladivo, tim vetsi odbornik...

DYK

#630 Nový příspěvek od DYK »

sychrovak píše:
serpenton píše:
sychrovak píše:Co ty bylinky,nikde jsem o nich moc nenašel,nebo jo ale né vše.

Tady pod těmi akáty no musel bys to vidět,opírá se tam sluníčko od 11h až do západu a první stromy jsou cca 8 m a je to jasan,akát,bez ,javor,atd.Chtěl jsem tam založit bylinkovou zahrádku pro potřeby kuchyně do budoucna ale i na drinky jako mátu atd.prostě otevře zadní dveře s nůžkama vyběhne a nastříhá si co zrovna potřebuje.
Doma si chci dát kozlík lékařský,medunku,mátu vše co je dobré na nervy a míšní kanál.mám to někde napsaný.
Zatím jenom používám mast co mi poslal jeden tady z fora a jsem nadšený pomáhá to.......nikdy by mě nenapadlo že to dopracuju na bylinky.mátu mám za oknem ale není to ono a sladíme tím?? ted si nevzpomenu.
Jaký bylinky že jsou na nervy? Se asi kvůli tobě dám taky na jejich pěstování.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Odpovědět

Zpět na „Naše farmy“