zakladam male hospodarstvi

Moderátoři: rezis, Leo, Milhauss

Zpráva
Autor
P_e_p_e

Re: zakladam male hospodarstvi

#136 Nový příspěvek od P_e_p_e »

Zdravím. Tvému záměru moc fandím! Jen mám taky trošku obavu z těch příjmů. Bojím se toho odbytu. Musíš počítat, že nikdy neprodáš vše co vyprodukuješ a taky, že třeba nedostaneš tu cenu co plánuješ. On je veliký rozdíl mezi tím co lidi zaplatí někde v obchodě a co budou chtít dát tobě.. Všichni jsou najednou děsně opatrní..

malotraktor

#137 Nový příspěvek od malotraktor »

honza461 píše:Pořád čtu z čeho budou příjmy ale výdaje žádný.I když ty příjmy,no nevím,není to spíš přání?Přeju ti at ti to vyjde ale já tomu pramálo věřím.Ale je to hezký snění.
8) nazval jsi to přesně SNĚNÍ 8)
Nevěř všemu co si myslíš

sekalsemmalo

#138 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

tak tak,ale bez obav.prvni ,takova ta hnusna cervena,proste slozenka te ze sneni probere .a ty jeste uvadis,ze jste nalezli do nake hypoteky.a nakluses treba doplnovat zbozi do regalu.deti ve skole.jistota aspon nakych penez.no a PAK,po odpoledne a vikendu si muzes delat to svoje.proc ne....jsem zlej,ale to je realita....
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí

kenybz

#139 Nový příspěvek od kenybz »

hoši nebuďte zlí :friends: :)
zkusí uvidí no né je škoda že je vegetariánka no to by ani nevadilo ale prostě je jí líto dát pak dopělé zvíře na jatka a zato by peníze byly jisté ale to se nedá nic dělat....
Tak si to zkusí a uvidí jak to bude ve skutečnosti
Sám si to nedovedu představit že bych nechodil do práce a dělal jen na poli a nezbylo by mě pak ani koruna třeba na nutné opravy na baráku atd....
Já su rád že máme část potravin domácích a je s tím dost práce ale stojí to zato... je to lepší než kupovat nějaký chemický hnus v super hyper...a teď si vemte že většina lidí to musí kupovat bo jim nic jiného nezbývá

serpenton
Kontaktovat uživatele:

#140 Nový příspěvek od serpenton »

Nebu'dme už na Barush takový, má to 50 na 50 - buď to vyjde nebo ne. Ještě, že ji tu pár lidí už i napsalo něco povzbudivého. Ale ona mla vždycky svou hlavu a prosadila si svou. Já ji budu zpovzdálí s napětím sledovat a budu ji držet palce ...
Jediný co má na světě cenu je hlína a co z ní vyroste ..

marvon

#141 Nový příspěvek od marvon »

Vidím že zahrnulas do plánů i to zpracování ovoce, to je dobře, s minimem energie za přispění vlastní práce se zhodnotí 8)
S prodejem po rodině a známých bych moc nepočítal a nečekal nějaký výsledky, budou ofrňovat a chtít všechno s bídou za náklady - práci nepočítaje, jistota je prodávat cizím a cenu nastavit hned ze začátku - pak se těžko mění, to jde dopředu i bez zvířat - ty komunistický knížky jsou plný informací k chovu a taky výživových, růstových a jiných tabulek ze kterých se dá vycházet, v těch novej jsou jen fotky...
Ještě znovu popřemýšlej nad těma zvířatama, nemusíš je jíst, ale hodně by to pomohlo rozpočtu, co je jednodušší než vykrmit hejno hus když je pastva...
Tj-5
Tj-6,5

kenybz

#142 Nový příspěvek od kenybz »

ještě k těm zvířatům když jdou na poslední cestu..i v minulosti když si odvážel řezník krávu kerou pak prodal ve svém řeznictví tak ju původní majitelé obečali aj moja babička dycky bečala gdyž sa prasa zabíjalo no takové to je na to světě...to by už bylo lepší ty zvířata které jsou původně namaso nemět a věnovat čas třeba výrobě vlastních marmelád a ostatních výrobků

myky

#143 Nový příspěvek od myky »

a ječtě započítej -40 000 zdravotka + sociálka :-/

Barush

#144 Nový příspěvek od Barush »

Tak je pravda ze neco co jsme vyprodukovali jsem po rodine spis vzdycky rozdali...asi hlavne muj v praci,znami oni si to kdyz budou spokojeni mezi sebou reknou...a kdyz v sezone pujdu 1x tydne na trh...snad ten prodej pujde v dnesni dobe facebooku.
Ted jsem si koupila Vysevni dny tak se tesim jak uz je otevru
:pohar:

radas

#145 Nový příspěvek od radas »

malé hospodářství , které bylo u našich prababiček jaksi normální a snad se i učilo. osevní plán na několik let dopředu z důvodu střídání plodin, hnojení. na hnojení v režimu domácím hnůj a kompost.pokud nebude hnůj potřebuješ prášek a ten je sakra drahý. dělat výrobky je z důvodu legislativy celkem problém i když mám kamarádku co třeba dělá sušenou zeleninu do polévek pro široké okolí. tím zužitkuje přebytky a neprodanou zeleninu. u medu se dá třeba taky přimíchat do medu ovocná štáva nejlíp kyselá - černý rybíz, višeň , u jahody mi to moc nechutnalo. med +ořechy prima pozornost , berou to i jako dárek. vajíčka pravidelně mám pořadník. králíci dokud žil táta měli jsme i 120 mladých ročně. samo že na zabití. takže na přilepšení to bude určitě , ale spíš to vidím na druhovou rozmanitost, než na produkci něčeho ve velkém. někdo přijde pro med, ty na něj co z toho dělá, on že peče no a hned je prodáno 30 vajíček. nebo vychválíč kůrčičku na pečeném králíku potřeného medem a prodáš i toho králíka :smich: ale živit bych se tím nechtěl a závidím těm co mají na zahradě úrodnou půdu :) asi tak sad no nevím jak se kde prodává ovoce u nás jde většina do kvasu. moje oblíbené čtení o všem kolem domku je tohle http://www.antikalfa.cz/Domaci-vseved-d4116.htm sice v tom není jak se připojit k internetu, ale jak chovat husy a vysévat zeleninu jo :smich:
Naposledy upravil(a) radas dne úte led 14, 2014 3:51 pm, celkem upraveno 1 x.

serpenton
Kontaktovat uživatele:

#146 Nový příspěvek od serpenton »

Co to je Výsevní dny ?
Jediný co má na světě cenu je hlína a co z ní vyroste ..

Barush

#147 Nový příspěvek od Barush »

kenybz píše:ještě k těm zvířatům když jdou na poslední cestu..i v minulosti když si odvážel řezník krávu kerou pak prodal ve svém řeznictví tak ju původní majitelé obečali aj moja babička dycky bečala gdyž sa prasa zabíjalo no takové to je na to světě...to by už bylo lepší ty zvířata které jsou původně namaso nemět a věnovat čas třeba výrobě vlastních marmelád a ostatních výrobků
Kvocna me vysedela jedeho kohoutka ktery asi na 4mesicich zacal kulhat.No po dvou dnech k veterinari, MVDr.Gregorik vyborny pan doktor, takze nejdriv kalciovka domu do tepla...nepomohlo.Po tydnu jsme zkusili i ATB nepomohlo.Takze jsem pak jela kohoutka uspat ale sebrala jsem se a sla sem tam s nim ja....No bylo to ...naprd. Ja si na nej hlavne zvykla nikdy se mi nestalo ze by mne posr...a v aute jezdil vedle me pripoutany.Pepik.

honza461

#148 Nový příspěvek od honza461 »

myky píše:a ječtě započítej -40 000 zdravotka + sociálka :-/
:) Tys ji povzbudil víc jak já. 8)

Barush

#149 Nový příspěvek od Barush »

Joo kompost bude prvni co tam zalozim...dokonce mam uz tady nachystano nekolik pytlu aspon do zacatko na jaro do foliaku
Socialni a zdravotni mi bude jeste nejakou dobu platit stat.
Vysevni dny to je vlastne kalendar co kdy sadit podle postaveni planet.Jsou tam info i o vcelach atd.....Nejdriv jsem myslela ze je to blbost ale ted uz to bude ctvrty rok co podle nich pestuju a super.Mozna opravdu proto se me vyhybaly nejake choroby,skudci, rostliny silne krasne.
Driv nasi predkove se taky orientovali podle mesice i treba co se tyce kaceni stromu, prani pradla. A i dneska se tim zas ridi cimdal vice lidi.

honza461

#150 Nový příspěvek od honza461 »

:) To my perem až když nemám co na sebe.

Odpovědět

Zpět na „Naše farmy“