Pěstování zeleniny
Moderátoři: rezis, Leo, Milhauss
Re: Pěstování zeleniny
V čem se stala chyba?
Zajímá mě to zastřešení tím Makrolonem,jaká je síla a za kolik se dá koupit?Nedávno jsem si udělal radost a koupil hotový skleníček v hliníku a 6mm Guttaflex,má asi 10 m čtverčných.
Uvažuju,že bych si postavil ještě trochu větší tunel,konstrukci nějaký starší foliák,aby to nestálo všechny peníze,ale jakou sílu toho polykarbonátu?
Uvažuju,že bych si postavil ještě trochu větší tunel,konstrukci nějaký starší foliák,aby to nestálo všechny peníze,ale jakou sílu toho polykarbonátu?
Až se jaro zeptá...no a co že už je,prostě nestíhám
Ten polykarbonát má sílu 4 mm a cena byla pod 130 Kč za čtverečný metr.
krásné a vzorové
- Pavlajs
- Kontaktovat uživatele:
Ten polykarbonát 4mm ne,švagr ho má nějakých 5 roků a už ho má děravý od krup a bude ho muset měnit...
Jinak koukám,že nechodím sám na rajčata se štaflemi.....moc pěkná úroda.....
Výrobce toho mého skleníku dává záruku na ten polykarbonát deset let proti kroupám.Letos u nás prošly dvakrát dost velké kroupy,zánovní stříšky vydržely ale starší,i u sousedů, rozbité všechny.Myslím si,že oblouky vydrží víc než stanový tvar,bez ohledu na sílu zastřešení.Jak říká klasik"slunko je sviňa" a kroupy to dodělají.
Až se jaro zeptá...no a co že už je,prostě nestíhám
Tak vysoko už rajčata nikdy nenechám vyrůst,byla to chyba.Nechal jsem až 13 vijanů,ač odborná literatura doporučuje venku 6 a ve foliovníku max 9 vijanů.Mně to stejně nedozrálo a tak asi třetinu plodů jsem vyvezl na kompost.Pavlajs píše:Ten polykarbonát 4mm ne,švagr ho má nějakých 5 roků a už ho má děravý od krup a bude ho muset měnit...
- Pavlajs
- Kontaktovat uživatele:
Taky si myslím,že ty oblouky více vydrží...já jsem osobně taky u toho mého uvažoval o obloucích ale zase jsem si to chtěl trochu ulehčit s okny,které nakonec asi nebudou(nejsou třeba,čas ukáže) a druhý důvod byl sběr vody......
Ono záleží,jestli nepřehodíš vnitřní a vnější stranu....prodejce,kde jsem byl na rozumy mi sice říkal,že už je to celkem jedno,že jsou obě strany chráněné vůči uv ale je lepší zachovat tyto strany...
Mi kdysi stryk žijící u Vyškova řekl,že bohatě stačí 5-6 vijánů,že zbytek stejně nedozraje a je to tak..i když ještě nějaké dojdou v bedýnce ve sklepě ale ta chuť už není taková,jak má být....
Ono záleží,jestli nepřehodíš vnitřní a vnější stranu....prodejce,kde jsem byl na rozumy mi sice říkal,že už je to celkem jedno,že jsou obě strany chráněné vůči uv ale je lepší zachovat tyto strany...
Mi kdysi stryk žijící u Vyškova řekl,že bohatě stačí 5-6 vijánů,že zbytek stejně nedozraje a je to tak..i když ještě nějaké dojdou v bedýnce ve sklepě ale ta chuť už není taková,jak má být....
Dávám za pravdu.
- Pavlajs
- Kontaktovat uživatele:
Pěkné... mi už taky začala sezona..papriky a rajčata už rostou...
image upload no compression
adult image
image upload no compression
adult image
prajem pekný deň ... tak teda,musím povedať,že čumím na tie tvoje fotky s otvorenými ústami .... palec hore!!! paráda
Pestovať si vlastné jedlo,je ako tlačiť si vlastné peniaze.
[![IMG_0949.jpg](https://s7.postimg.cc/mk6qmkbgr/IMG_0949.jpg)](https://postimg.cc/image/hlj8817nr/)Zítra proběhne výsadba do foliovníku,oproti jiným letům mám zpoždění,přírodě neporučíme.Nějak to dopadne.....
tož to sů lopůchy...nejlepší na tom předpěstování je, že je to krásně zdravé protože všechny breberky sů eště v zemi