sušené brambory
sušené brambory
Dobrý den, můžete mi prosím poradit, jestli se ještě někde suší krmné brambory, popřípadě kde?
Re: sušené brambory
sorry za pokud tohle není skrytá reklama, na co se používají sušené brambory?
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
Na krmení a měly by je ještě dělat škrobárny Havl.Brod.
Když jsem býval ještě mlaďas, u nás ve vesnici byla suška. Na dvoře hromady stovky tun brambor a kanálama s vodou se dopravovaly do té sušky. Krásnej kotel na páru. Komín jak u elektrárny. Za kotelnou byla ta suška. Jako kluk jsem tam s tatíkem chodíval on vozil jablka na mošt. Tam byla i moštárna. Já chodil za pánem co obsluhoval sušku. Než to tatík s těma jablkama vyřídil, já byl v sušce. Tam byly velké válce vytápěný párou. Od zhora lezly brambory a přez ty válce to mačkalo a dole lezly takové placky v kuse. Vždycky jsem si nabíral a jedl. No šlo to. Ale někdy se stalo, že sušili mléko. A to bylo, na jako dneska jen voda, klasicky z kravína si dovezli družstevnící usušit pro telata. Nějak podobnej postup, po těch válcích lezly placky ale z mléka. A to byla dobrota, Vždycky jsem se tatíka ptal, když nakládal káru s jablkama a tatí co sušej? A on mléko! A už jsem valil s ním.
Mrambory sušili pro okolní ZD na krmení. Pak to pytlovali a družstva si to odváželi. Dodávali si brambory a odváželi sušený. Po 89 to nějak vrátili původnímu majiteli a sušku zavřel a celí to tam projebal. A pak to tuším někdo koupil další a sušku celou zboural a myslím, že tam zůstal jen komín stát.
Mrambory sušili pro okolní ZD na krmení. Pak to pytlovali a družstva si to odváželi. Dodávali si brambory a odváželi sušený. Po 89 to nějak vrátili původnímu majiteli a sušku zavřel a celí to tam projebal. A pak to tuším někdo koupil další a sušku celou zboural a myslím, že tam zůstal jen komín stát.
a nyní tam budou stát:
a) bungalovy lidiček s hypotékou až do roku 2359
b) developerský projekt komunitního bydlení
c)logistické centrum nadnárodní společnosti
d) bydlení sociálně znevýhodněných obyvatel s centrem pro sociální behaviriolní fundraiserovskou práci
e) výrobna plastových páček do automobilů
a) bungalovy lidiček s hypotékou až do roku 2359
b) developerský projekt komunitního bydlení
c)logistické centrum nadnárodní společnosti
d) bydlení sociálně znevýhodněných obyvatel s centrem pro sociální behaviriolní fundraiserovskou práci
e) výrobna plastových páček do automobilů
Teď, teď, teď tu byl. Museli jste se potkat.