co chovat
Re: co chovat?????????
Strejc má 4, 3x ČMB a jednoho norika, prodáš ale tak na jatka.
to máš pravdu ale kun je muj sen od malička a když mě ho nikdo nepořídil tak si ho můžu splnit sám časem ted chci získa info.A do lesa stáhnout občas nějáké to dřevo někomu taky nějáká koruna na přilepšenou.
No právě že to nejni koníček ale kůň, do lesa by strejček šel taky, jenže tady v okolí už jeden koňák je a to jim stačí. Práce buď nejni a nebo je daleko .....
tady taky jeden je ale bere jen velké zakázky
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj. Kdo má zkušenosti s ovcemi? Mám zahradu 1000m2. Nechce se mi každý týden pobíhat dokola se sekačkou. Je reálné, na tak malou zahradu dát zjara dvě jehňata a nechat je tam do podzimu, aby pozemek průběžně spásala. Nechci s tí mít mnoho dalších starostí, nějaký přístřešek se slámou je asi samozřejmostí, nechci jim na zimu shánět seno, takže na podzim asi do klobás a na jaře zase nové, popřípadě mám možnost část masa se řezníkem vyměnit za vepřové. Podobně bych si představoval tak 5-6 slepic. Zajímá mne tedy, zda je to reálné, jestli je pozemek uživí a nebude se stávat, že ho vypasou a vydupou úplně, jestli se nemusí zvířata někde evidovat, a za kolik se dá takové jehně pořídit? Nechci na tom vydělávat, ale asi už nadešel čas, zjistit, jak chutná domácí vejce a co to je čerstvé maso.
- tomasberry
- Kontaktovat uživatele:
reálný to je, ty dvě na těch 1000m budou asi tak akorát, záleží jak to poroste nebo neporoste. cena za jehně 500-1500kč
a evidovat bys je ze zákona měl, no, ikdyž spousta lidí na to kašle
a evidovat bys je ze zákona měl, no, ikdyž spousta lidí na to kašle
MAD BEAR: No jestli si chceš ušetřit sečení každej tejden tak vykuj kosu a dvakrát za rok to poseč nevím jestli máš nějaký králíky nebo něco popřípadě to seno nechat na velký kopě a ono to postupně bude hnit ale ty ovce taky nejsů špatný ale rozhodně bych jim dal aj trochu zrní a sena né jenom z trávy.
- tomasberry
- Kontaktovat uživatele:
když už né seno, tak aspoň to slámu no. ale kouli sena snad za 300kč koupí a má na celej rok vystaráno, a zrní mít taky nemusej, když na to tak přijde
No nemusej ale jak když králíkům na vejkrm sa nedá zrní tož rostů dlůho takže lepší dat a tá ovca je pak rači já znám jedny co měli ovce na trávě seně a lízu a byly plachý pak až je měli skoro zabíjet jim dali šrot a ovce už k nim normálně chodily
Chová tady někdo chladnokrevníky???????????????
pěkné fotky
má 2 nebo více.
Čtyři kousky....
kolik má pro ně pastvin?kolik spotřebuje sena?