Chov ovcí
Re: Chov ovcí
Moje oveny co se týká jádra nepříjdou, kromě bahnic po porodech vůbec do styku. Bahnice dostávají po porodu šrotovou spářku jen pro dobrou laktaci a to tak cca týden. Přes zimní období jsou na seně, přiměřeně mangůlu, jinak žádná objemná krmiva nemají a prospívají dobře (v ovčíně). Ve vegetačním období travní porost, pokud to jde kvalitní. viz obměna pastvin, stále založené seno. Voda, min.líz, sůl jasná věc.
Jinak dnes mám dosečnou (sena doma)
Jinak dnes mám dosečnou (sena doma)
Chlapi nemá někdo kontakt na nějakého obchodníka s jehňatama?Nějakého solidniho vykupčího?
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
-
zdravím, za kolik kupujete očkování pro ovce?? konkrétně Covexin 10.. děkuji k ceně napište když tak i velikost balení
SOS - ovce příliš řvou
máme vážný problém !!!
ovce pořád řvou - mají seno, liz, dáváme jim oves, suchý chleba, jablka
dle mého jsou rozmlsaní, ale to nemění nic na tom, že řvou. jsme v údolí, hodně se to tu rozléhá a nejde to dál.
co dělat ?
sousedi je mají cca 15 metrů pod okny ....
ovce pořád řvou - mají seno, liz, dáváme jim oves, suchý chleba, jablka
dle mého jsou rozmlsaní, ale to nemění nic na tom, že řvou. jsme v údolí, hodně se to tu rozléhá a nejde to dál.
co dělat ?
sousedi je mají cca 15 metrů pod okny ....
Jak chceš aby lidé jednali s tebou, jednej ty s nimi.
Re: SOS - ovce příliš řvou
Kudla - mrazak - koupit jiny.
Někde je tu stránka s domácíma klobáskama, to by bylo, aby jsi tam nenašel nějaký recept, jak na ně
Sežrat
Jeste nez jim date za usi, zkuste je krmit nahodile, nejlip po setmeni at vas nevidi, treba si odvyknout. A nedavat zadny laskominy, jen seno vodu liz. Polodivoka ovce, dobra ovce.
- jirka_holub
tak to jsou rozmazlene.
To jsem zazil kdyz jsme zacinali.. .beceli jakmile nekoho zahledli... Doslo to tak daleko, ze jsem prikrceny rychle prebihal z domu do dilny, at me nevidi.
A reseni:
Nechat je jen na sene, pastve a vode (+lizy). Nekrmit zadnyma dobrotama jako je jadro, chleba, jablka, repa apod a tak. Protoze ony si navyknou a tim bekanim se pak porad dozadujou dobrot.
Kdyz to krmeni prestanes davat, tak za cca 14 dni prestanou bekat a nebudou si te vsimat.
To jsem zazil kdyz jsme zacinali.. .beceli jakmile nekoho zahledli... Doslo to tak daleko, ze jsem prikrceny rychle prebihal z domu do dilny, at me nevidi.
A reseni:
Nechat je jen na sene, pastve a vode (+lizy). Nekrmit zadnyma dobrotama jako je jadro, chleba, jablka, repa apod a tak. Protoze ony si navyknou a tim bekanim se pak porad dozadujou dobrot.
Kdyz to krmeni prestanes davat, tak za cca 14 dni prestanou bekat a nebudou si te vsimat.
Přikoupit Berana
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
berany máme dva - nechce někdo ?
...mně to v celku ani nevadí , jen ať si řvou...
přesně tak, pokud zvíře neřve protože strádá, je to naprosto přirozený projev. A kdo žije na vesnici, musí si zvyknout, že krávy zabučí, ovce zabučí, jsou slyšet slepice, na podzim je cítit hnůj a v létě je slyšet traktory dělající senáže/sena
Tohle normální člověk pochopí, nelíbí se to jen dovezeným místním z města
Tohle normální člověk pochopí, nelíbí se to jen dovezeným místním z města
ze tří sousedů, kteří jsou nejblíže, jsou dva z města (a jeden z nich policista )
Tak mu zkus taky přihodit do žlabu
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.