Chov králiků

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
mastnacek

Re: Chov králiků

#2386 Nový příspěvek od mastnacek »

Vokurkova sezona :)

Britt

#2387 Nový příspěvek od Britt »

Antony30011 píše:Byla uz vloni. Ale je drazsi nez klasika
Proto děláme hromadnou vakcinaci 1x týdně. Jednotlivě by to vyšlo na 150 Kč/kus, protože vakcína vydrží pouze 4 hodiny. Vakcinujem podle přání zákazníka ale dnes už prakticky jen Morinem a MXT Sulfacox nebo Sulfadimidin prodáváme průběžně.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

mastnacek

#2388 Nový příspěvek od mastnacek »

Brite a jses si jistej ze to zabira na ten udajne novej kmen???? Nekdy zverolekari moc radi leci cokoli cimkoli hlavne ze to vydela korunky...

Britt

#2389 Nový příspěvek od Britt »

Očkuje tím i rodičům a dědovi. Myslíš si že to dělá pro peníze? Další věc je, že chovatelé si hledají na netu jaká vakcína na co je a tu pak chtějí aplikovat. Poptávka je poměrně velká. Týdně 30 - 50 králíků a kdyby to někomu pochcípalo, to by byl fičák a víckrát je neuvidíme.

mastnacek

#2390 Nový příspěvek od mastnacek »

Znovu opakuju Brite, ta informace o novym kmenu moru je cerstva, zatim to radi u skopcaku a na zapade cech a vcera vysel clanek ze je to novy a nejsou na to jeste vakciny. Co to teda vlastne ockujete? Nerejpu, jen bud ten clanek je lzivej nebo doktorice nebo ty o tom novym kmenu nevite.

Britt

#2391 Nový příspěvek od Britt »

To je v poho. Kmen Moru fakt nevím ale Morin je poměrně nová vakcína a dodavatelé léčiv si hlídají novinky, aby mohli přijít na trh jako první. Očkují tím i chovatelé výstavních králíků. HENRY SCHEIN ani Komvet nebo Samohýl nemají v nabídce novější vakcínu. Jinak ani Veterinární správa nemá žádné info ale může se prý stát, že virus zmutuje a pak nepomůže žádná vakcína. Podobné to bylo před 2 lety s mixkou a vyřešila to až zima, která virus zahubila.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#2392 Nový příspěvek od Antony30011 »

S Britem souhlasim. K tomj drazsi: u me se necha vyplacat cela davka Morinu na jeden zatah :D Je vokurkova sezona a proto jsou najednou na novinkach.cz kralici trikrat denne. Jinak ani redaktori nevi co to kralik je.

martin z

#2393 Nový příspěvek od martin z »

No já zrovna moc né, veterinář tvrdí že je to něco novýho a že na to nic nemá raději prý vymlaťte co se dá. Navíc prý na mor mráz vůbec nepůsobí pouze vysoká teplota. Snad jen fakt že v zimě nelítá hmyz který to svinstvo roznáší. Poznámka o redaktorovi :-) bohužel s tím teda souhlasím.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#2394 Nový příspěvek od Antony30011 »

Mor králíků je virové onemocnění. Na to spolehlivě působí SAVO nebo podobné koncentrované desinfekce.

jirka_holub

#2395 Nový příspěvek od jirka_holub »

Ockovany byli. ( chovne kusy a ti vetsi dorostenci). Myslim, ze se to jmenovalo mormix? Pak je tu spousta prťousků, ty ockovany nejsou, ale snad berou ochranu od ockovane matky.

plaichman

#2396 Nový příspěvek od plaichman »

Zdravím všechny, mám jen malinkatý chov králíků pro domácí potřebu a dosluhuje králíkárna, je ze dřeva. Dělal ji už tatík. Tak jsem si říkal, že bych uplácal novou, trvanlivější. Nejlépe zděnou...a teď ten dotaz. Mám přístup ke ztracenýmu bednění, myslíte, že by to šlo udělat z toho? Nebude to promrzat, popř. v létě zas moc hicovat? Na králíkárnu svítí slunce v létě cca do devíti ráno zepředu a pak zas až od cca čtyř pěti hodin zezadu, jinak je to vedle kurníku a pod stříškou. V zimě tam slunce svítí snad jen chvíli navečer, jestli vůbec.
Ještě mám přístup k ytongu (popř. siporexu), ale ten je měkký a mám obavu, že ho králícu proškrábou skrz, nebo prokoušou myši.
Do dřevěné bych chtěl jít jen v nejzazším případě, protože bych musel úplně všechno kupovat. Tak zatím uvažuju nad materiálama, ke kterým mám lepší přístup. Cihly bych musel taky kupovat, i z bouračky, navíc zadní strana sousedí se sousedovým pozemkem, tak by byl problém to zezadu nahodit. On je takový, no...težko se s ním na něčem domlouvat :)
Díky za rady

martin z

#2397 Nový příspěvek od martin z »

Ytongu bych se asi taky bál ale ztraceného bednění vůbec, máme už skoro 40 let králíkárnu vyzděnou z cihel a žádný problém. Omítku totiž místy odrbali až na cihlu. Jenom kovový rám dvířek trpí od moči, po betonu odtéká přeci jen víc než po dřevěné podlaze a spád máme mírně dopředu. Zvíře potřebuje hlavně aby nebylo v průvanu, zima mu nevadí.

plaichman

#2398 Nový příspěvek od plaichman »

nj, jenze mam strach, ze cihly jsou prece jen teplejsi a lepsi nez beton ve ztracenym bedneni...podlahu bud z cetrisek a nebo ze dreva, aby hrala, jeste nevim. Hlavne chci poresit ty steny

mraveneček

#2399 Nový příspěvek od mraveneček »

Tak mor se už pomalu blíží k Třebíči. Prý už je v okolí Jihlavy. :(

Doma už se dělají opatření. :( Dost jsme snížili počet králíků. Už zůstaly samice a malí králíčsci.
Družstva. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69747
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882

První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander

martin z

#2400 Nový příspěvek od martin z »

Od té doby co nám ve 20 stupňových mrazech samice venku odrodila a vychovala všechny mladé aniž by jeden pošel, jsem přesvědčen že jim zima vůbec nevadí a navíc stejně jim steleš takže na přímo betonu stejně nejsou . Horší je teď ten mor. Právě mi na poli u kombajnu říkal jeden kluk z družstva že prý už je vakcína ale na jeden kus za 70 kč. Jinak je to prý pěkný svinstvo který bere všechno, mladý starý očkovaný neočkovaný. Nám tedy pošlo 11 ks, od té doby klid. Někomu to vybralo všechny ale někomu vůbec nic.

Odpovědět

Zpět na „Zvířata, chovatelství“