Krtek
Re: Krtek
Včera otec jedneho zabyl, zbadal ze nadhazduje kopček z hlinou.. a čistou nahodou mal v ruke motyku, potichu prisiel k nemu... a ako nadvihol otec sa zahnal a vykopol ho a ani sa už nemal snahu hýbať, asi mu dal šupu po hlave Je to smute, ja vime ale čo snimy ked to na dvore vypadalo ako na tankodrome .
Nevíte někdo jak na krtka? U máti na zahradě pod stromama je to jeden krtinec vedle druhého. Zkoušeli jsme ty pípací plašiče co se zapichnou do zemi , ale nepomohlo to. Naštěstí nejde do záhonu se zeleninou a drží se jen pod stromama kde je tráva. Půjčil jsem si fotku od Vladimíra2. Snad se nebude zlobit. Takto nějak to vypadá. http://postimg.cc/image/fq3poo7q1/
Nejlepší způsob je ho vykopnout a zabít. Tenhle problem jsem měl loni, začal mě dělat krtince v trávníku, jsem si na něho počítal a vykopl ho.Je to sice trošku náročnější, ale nejúčinnější.
Ahoj,tak sa ně z čista jasna zdá,že sem to tu už gdesi psál.Já sem znytovál nytama na kožu,ze dvuch petek a osmi den,takové ty vrtulky a naházál na palice z ohradníka.Zajímavé na tom je,že už je to nejaké tři,štyři roky a ten hajzľ sice ryje nejakých dvacet metrů vedľa na sůsední parceli,tam ně to alě nevadí a tady už sa neukázá.Jo a ty vrtulě už tam ze dva roky nejsů.Lóni sem jich nadělál aj švagrovéj na polě alě už nejak pozďéj napodzim a tož ečtě pořádně nevím jak to dopadlo.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Tam kde mame kone (vybeh) nebyla nikdy jedina krtina !Bohuzel tam kde jsou kone se neda udrzet anglicky travnik.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
ola: Mě se tahle metoda taky osvědčila. Zkoušel jsem je topit, karbidovat, elektrické plašiče jsou na všechno možné ale na krtky rozhodně ne. Pak jsem z petek nadělal větrníčky, do země jsem narval roxorové dráty a na ně nasadil ty fofrníky. Už 5 rokem je od těch zmetků klid.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
S úspěchem několik roků používám past, kterou jsem si udělal.Mohu konstatovat, že od září v loňském roce na mém pozemku nebyl žádný krtek.Sousedy nemám jen kamenité okolí a tam se nikdy nezdržovali.
V průběhu loňského roku od jara do září jsem jich chytl 11 a přestěhoval.
K tomuto typu pasti je však nutno dodat, že je potřeba najít nějákou hlavní chodbu, kde krtek chodí často.Tyto chodby jsou pod povrchem hluboko 10 až 20 cm.Pak stačí jen chodit každých 6-8 hodin na obhlídku a vydělávat krtky z pasti.Pokud by jste šli daleko později krtek uhyne, potřebuje každých 6 hodin potravu.Dva roky trvalo než jsem se s tímto obeznámil a pak už to byla zábava.Největší zabava byla když vnoučata poprvé viděla krtka.První bylo a kde má kalhotky.Hodně zdaru při lovu.
Jen tak na okraj uvádím, že krtek je chráněný zákonem a jeho zabití, pokud vás "hodný" soused uvidí, jak jej mordujete,může přijít na pěkný peníze.
V průběhu loňského roku od jara do září jsem jich chytl 11 a přestěhoval.
K tomuto typu pasti je však nutno dodat, že je potřeba najít nějákou hlavní chodbu, kde krtek chodí často.Tyto chodby jsou pod povrchem hluboko 10 až 20 cm.Pak stačí jen chodit každých 6-8 hodin na obhlídku a vydělávat krtky z pasti.Pokud by jste šli daleko později krtek uhyne, potřebuje každých 6 hodin potravu.Dva roky trvalo než jsem se s tímto obeznámil a pak už to byla zábava.Největší zabava byla když vnoučata poprvé viděla krtka.První bylo a kde má kalhotky.Hodně zdaru při lovu.
Jen tak na okraj uvádím, že krtek je chráněný zákonem a jeho zabití, pokud vás "hodný" soused uvidí, jak jej mordujete,může přijít na pěkný peníze.
-
Jak poznáš,že máš úlovek??Máš tam nějaké "upozornění"??
No, ja bych na tohle tema mohl vydat knihu. Spise ale jako zalm, nez jako navod. Jako kluk jsem kdysi natroubil do zeme acetylen s kyslikem a skrtnul. Krtek tam pak dlouho nebyl, ale to, jak vypadala zahrada, se neda popsat jednim slovem . Dalo hodne prace to dat dokupy.
Pak jsem prosel fazemi vojenskych dymovnic, vykurovani fichtlem a husim krkem, vyroby vlastnich dymovnic z ledku a cukru... piskani jsem zavrhl a fofrniky jsem nechtel mit na okrasne zahrade. Verim tomu, ze v zahonech to funguje.
Soused mel vysazene v zahonech jakesi cervene rostliny a pry to fungovalo. Nevim, jak se to jmenuje a soused uz neni. Rostlina mela vyrazne bordo barvu, velika snad metr, vyrazne velke listy. Jako velika paprika, nebo tak neco. Zajimave bylo, ze ta rostlina byla cervena cela, jak listy, tak stonek. Pry jim to smrdelo. Bohuzel nevim, co to bylo. Soused byl zahradnik, znal to odkudsi.
Ja jsem zatim s uspechem aplikoval ty polske dymovnicky od Brose. Sice az doma clovek zjisti, ze treba jsou nektere polamane (krabicka nejde bez roztrzeni otevrit a v obchode s tim triskaji), ale pokud se podari koupit ty dymovnicky v celku, tak to funguje dobre. Chce to ale krticince rozhrabat a pak koukat, kde se objevi novy a hend po nem jit. Opatrne odhrabnout, aby se clovek dostal k chodbe, pak to zapalit a fofrem tam nacpat. Uz jsem to pouzil dvakrat a vzdy s uspechem.
Jinak motykou je likvidoval muj deda. Rikal, ze krtek prej vylejza dvakrat za den. Rano v pet a vecer v pet. No, na ten cas bych se asi moc nespolehal, ale deda odpoledne po ctvrte hodine zasedl s motyckou na stokrle a cekal. A mel uspechy.
Pak jsem prosel fazemi vojenskych dymovnic, vykurovani fichtlem a husim krkem, vyroby vlastnich dymovnic z ledku a cukru... piskani jsem zavrhl a fofrniky jsem nechtel mit na okrasne zahrade. Verim tomu, ze v zahonech to funguje.
Soused mel vysazene v zahonech jakesi cervene rostliny a pry to fungovalo. Nevim, jak se to jmenuje a soused uz neni. Rostlina mela vyrazne bordo barvu, velika snad metr, vyrazne velke listy. Jako velika paprika, nebo tak neco. Zajimave bylo, ze ta rostlina byla cervena cela, jak listy, tak stonek. Pry jim to smrdelo. Bohuzel nevim, co to bylo. Soused byl zahradnik, znal to odkudsi.
Ja jsem zatim s uspechem aplikoval ty polske dymovnicky od Brose. Sice az doma clovek zjisti, ze treba jsou nektere polamane (krabicka nejde bez roztrzeni otevrit a v obchode s tim triskaji), ale pokud se podari koupit ty dymovnicky v celku, tak to funguje dobre. Chce to ale krticince rozhrabat a pak koukat, kde se objevi novy a hend po nem jit. Opatrne odhrabnout, aby se clovek dostal k chodbe, pak to zapalit a fofrem tam nacpat. Uz jsem to pouzil dvakrat a vzdy s uspechem.
Jinak motykou je likvidoval muj deda. Rikal, ze krtek prej vylejza dvakrat za den. Rano v pet a vecer v pet. No, na ten cas bych se asi moc nespolehal, ale deda odpoledne po ctvrte hodine zasedl s motyckou na stokrle a cekal. A mel uspechy.
Cim vetsi kladivo, tim vetsi odbornik...
Taky jsem měl zahradu samou krtinu. Vloni jsem poprvé sekal celou sezónu zahradu traktůrkem s mulčovačem a od tý doby ani jedna hromada.
Asi jsem mu rozšlapal cestičky.....
Asi jsem mu rozšlapal cestičky.....
Traktor s mulčovačem a frézou: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 20&t=44492
Sekačka: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 0#p1194040
Špalíkovač: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 2#p1214172
Sekačka: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 0#p1194040
Špalíkovač: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 2#p1214172
- Malej Peťa
My sme si pořídily celkem ostrýho psa a na zahradě nemáme myši, krtky, ondatry, ptáky, prostě nic. Někdy se ztratí aji slípka.
Správnej chlap má umět všechno, i když to zkurví!
No ja mam travnik jako koberec, hustej jaxvina a jakmile ten hajzlik udela hromadku, tak ta hlina logicky nekde chybi, takze paxi da clovek nekam zidli, sedne a noha zahuci do zeme. Kdyz mam v ruce kafe, to bych pak nejradeji vzal brokovnici "onanyrku" rovnou ji rval do tech der
Cim vetsi kladivo, tim vetsi odbornik...