Slepice
Re: Slepice
Přesně. Sbírat vajíčka častěji během dne. A dávat jim suché rozdrcené skořápky plus vápník.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Já jim celý život dával kombinaci:Plastin,Novital a Konvit.Trochu rybího tuku a každý rok novou vápennou omítku na všech dostupných zdech.Skořápky jsou samozřejmostí,ale suché.A to jsem měl 60 slepic.
já když jí chytil tak se "šla vykoupat" pěkně do sudu až lapala po dechu pak teprve byla vypuštěná zpátky to taky pomáhalocenda.t píše:Jakmile jim jednou začnou chutnat vejce, tak většinou není cesta zpět...
malej traktorista v malým traktoru
bouzel to vse jim davam vitaminy problem nastal az letos s novejma kuratama
Je to tak, tam pomůže jedině sekera.cenda.t píše:Jakmile jim jednou začnou chutnat vejce, tak většinou není cesta zpět...
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Jedna sliepka mi nesie vajíčka so slabou škrupinou, do krmiva im pridávam aj plastin. Ostatné sú OK, kde môže byť problém?
Není už stará
uhličitan vápenatý grip je to takovej jemnej štěrk bílý kamení nebát se toho jak to vypadá má to v nabídce myslým Kamír a pak potřebujou bílkovinu a tuky chce to zkusit luj občas ho daj i syrovej lepší je vařenej a zbírat vajíčka častějš atd
Ahojte,
chcem Vás poprosiť o názor na zelené krmivo pre sliepky na zimu.
Uvažujem, že zasejem Ďatelinu lúčnu alebo Lucernu siatu (Vojtešku), narežem na sečkovici a usuším. V zime dám do kýbla, posypem šrotom a zalejem vriacou vodou - zaparím a použijem na krmenie v zime, keď nemajú možnosť čerstvého zeleného krmiva. Kedysi, keď sme chovali prasce, tak sliepkam to veľmi chutilo.
Neviem aký je medzi Ďatelinou lúčnou a Lucernou siatou (Vojtešku). Vedel by mi niekto poradiť čo by bolo pre sliepky lepšie? Ďakujem
chcem Vás poprosiť o názor na zelené krmivo pre sliepky na zimu.
Uvažujem, že zasejem Ďatelinu lúčnu alebo Lucernu siatu (Vojtešku), narežem na sečkovici a usuším. V zime dám do kýbla, posypem šrotom a zalejem vriacou vodou - zaparím a použijem na krmenie v zime, keď nemajú možnosť čerstvého zeleného krmiva. Kedysi, keď sme chovali prasce, tak sliepkam to veľmi chutilo.
Neviem aký je medzi Ďatelinou lúčnou a Lucernou siatou (Vojtešku). Vedel by mi niekto poradiť čo by bolo pre sliepky lepšie? Ďakujem
My jsme dávali třeba jen seno jinak se sušili nasekaný kopřivy ty máti přidávala do míchanice
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Seno budem mať tiež, ale mám možnosť skultúrniť kúsok pozemku, tak by som to chcel zasiať... cca 20m2
Žihľava - tá už sa len tak nevidí, a chcel by som to spracovávať (kosiť) strojovo.
Žihľava - tá už sa len tak nevidí, a chcel by som to spracovávať (kosiť) strojovo.
Jetel se hůř suší než vojtěška. Rád zčerná a zahnívá. Vojtěšku z 20 metrů snadno usušíš ručně, strojema odrolíš lístečky. Napůl usušit, narovnat na sušáky a pak bych pod to natáhl plachtu a sundal na plachtu. Zachováš lístečky a to je pro slepice ideál. Trochu pšeničného šrotu, lupínky (říká se tu tomu odrolky) zavlhčit, skořápky a ponese i kohout. Vojtěška sama obsahuje hodně minerálů. Krmím vojtěšku prasatům a řezník mi nadává že maj kosti z kamene. Je to dobrý na kosti a celkově jim vojtěška moc chutná.
Ďakujem veľmi pekne za radu
Tiež nad týmto rozmýšlam - mám lúčnu ďatelinu asi na 10 aroch, len v testovacom režime to skúsim napoly uschnuté po mulčovači pozbierať a uskladniť. Uvidím čo to spraví do zimy.