Chov králiků
Re: Chov králiků
Taky mi oněkdá pošla samice, měla rodit, rovnou to vyšlo na ty velký teploty..vodu měla, měla vše, den před tím jsem jí ještě měnil podestýlku.. Když sem druhý den přišel tak bylo jasné že není něco v pořádku, byla taková přešlá, uši sklopené, nemohla chodit, a chvílemi se dávila, než jsem obešel ostatní klicky, tak bylo po samici, nevím čím to bylo, ale předpokládám že byly moc vysoké teploty a mlady ještě do teho tak si myslím že to bylo tím, ale nevím
podestýlku neměnit minimálně 14 dní před kocením...když samice nemá materiál na hnizdo a tak je z toho nervózní navíc je nervózní když se tam hrabeš motykou nebo předěláváš ji na tu chvílu do jiného kotce to je pro ni velký stres. + to horko
něž jsem nad králikárnu udělal přístřešek, který zároveň stíní tak v takové horka byly králíci uplně mokří a dýchali hodně rychle a teď už pohoda lehnou si v kotci kam je libo a mají stín ale i tak neni dobré aby vyšlo kocení na tyto vedra
něž jsem nad králikárnu udělal přístřešek, který zároveň stíní tak v takové horka byly králíci uplně mokří a dýchali hodně rychle a teď už pohoda lehnou si v kotci kam je libo a mají stín ale i tak neni dobré aby vyšlo kocení na tyto vedra
Králikárny co nejvíc zastínit, aby do nich tak nepralo slunko, dát plno vody králikům. Do vody acylpirin, nebo něco, co zabraňuje srážení krve. Ty samice dostali asi mrtvičku z toho horka, jak to popisujete. A klidně dvorek pokropit vodou, aby bylo trochu vlhko.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Tak páni a dámy, chovatelé, u nás už řádí mor. Vedle ve vsi zakopal kolega 50 ks, tady u nás jeden 20. Nám zatím pošli 4 ks. Je to v (I). Očkovaní neočkovaní kape to všechno.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jste očkovali tak je to divný a obrátil bych se na veterináře/distrubutora vakcíny. Jestli je to opravdu mor a králíci byli očkování, lze vymáhat náhradu škody.
Bohužel, jak jsem zjistil tak ten mor má několik nových virů na který to očkování nezabírá. Je to asi jako u každé jiné nemoci, pořád se vyvíjí nové a nové. Zatím tedy 9 ks.
Dneska už o tom mluvili v rádiu, prý už to ve větší míře vymydlilo záp. čech.
V Právu o tom dneska psali, je to nová mutace králičího víru. Likviduje to všechno, i mladý. Šíří se to na oděvu, prachem, vzduchem. A nepůsobí na to ani očkování.
https://www.novinky.cz/domaci/443953-ce ... chovy.html
https://www.novinky.cz/domaci/443953-ce ... chovy.html
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
tak je tady mor o vikendu trochu snizim stav
- jirka_holub
Jak rychle takovy mor letí? Nemáte křišťálovou kouli, kdypak to doletí na ostravsko? Mám to bacat před dovolenou? (abych se nevrátil jen ke hrobečkům).
Aktuálně tu máme dost dorostenců na pořádnou bitku...
Aktuálně tu máme dost dorostenců na pořádnou bitku...
vymlátit a zamrazit co nejdřív
u nás zatím nic ale jak to vletí do dědiny za pár dní je po všem
u nás zatím nic ale jak to vletí do dědiny za pár dní je po všem
Hošani, nechte si ušáky naočkovat a máte klid. My očkujeme ušáky každý čtvrtek hromadně kus za 15 Kč. Kdo má víc jak 20 kusů, očkujeme na místě.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
ty už máš vakcínu na nový druh moru?
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Byla uz vloni. Ale je drazsi nez klasika
Ale vsude píšou, že na něj očkování neexistuje.
K
K