Řezání dopravníkového gumového pásu
Řezání dopravníkového gumového pásu
Dobrý večer, chci požádat zkušenější o radu, pořídil jsem dopravníkový pás a musím ho nařezat podél (cca 90bm). Je tam jen textilní kord (ne o ocelový) a tloušťka pásu je 12mm.
1/Přímočarka pila mi nejde do řezu
2/ řezací 1mm kotouč na flexe dokáže pořádně zasmrdět a neuříznout
3/lámacím nožem jsem uřízl 2 m za 15min a mám zánět v zápěstí
Díky
1/Přímočarka pila mi nejde do řezu
2/ řezací 1mm kotouč na flexe dokáže pořádně zasmrdět a neuříznout
3/lámacím nožem jsem uřízl 2 m za 15min a mám zánět v zápěstí
Díky
Už vím, co potřebuju na Š1000MB 67
celý motor :(
vložky/písty
klikovku
nohu k ventilátoru
sadu těsnění k motoru
vodní pumpu
vložky/písty
klikovku
nohu k ventilátoru
sadu těsnění k motoru
vodní pumpu
- buml
Re: Řezání dopravníkového gumového pásu
řezal jsem maflem , nebyla to žádná hitparáda , ale šlo to .I když né 90 m , ale asi jenom 30 .
Každý problém má řešení , záleží jenom z kterého konce ho začnem řešit
Zkus tabulové nůžky na plech
no máš toho hodně, ale pokud mohu doporučit, sám jsem řezal tři cca 10m pásy a řezal jsem je odlamovacím nožem. Je to drbačka, ale doporučuji si sehnat nějaké ploché dlouhé železo jako pravítko, přiložit, zatížit (nebo na něm stát) a pak podle něho naříznout dlouhým řezem. Pak to ještě zopakuješ a prořízneš se přes kord a pak už jenom ohneš a prořízneš skrz. Jak jsem psal půlil jsem tak tři pásy na podložen pod plot a nebylo to tak hrozné. Možná že to nějakou pilou půjde líp, ale bude to asi smrdět a pálit se a kromě toho ten řez nožem je čistý a v pohodě. Mám teď podložených cca 80 m plotu a nepřipadalo mi to tak náročné. Jenom bacha na prsty na noze, až budeš dělat ty dlouhé řezy, už jsem se tak u jiné práce pěkně šmikl:-(
ja som rezal na cirkularke s vydiovym kotucom 8 cm pasy,ale len 2m a slo to jak po masle.nastavil som pravitko a bolo to.
Chce to len dobre ostry noz , najlepsie gumarsky (t.j. taky zahnuty, ako steparsky) Ale da sa aj zalamovacim.
Dalsia dolezita vec niekto ti musi tahat tu odrezanu cast smerom do hora. Aby ti ten noz neprivieralo. Potom to ide peknymi dlhymi rezmi. Najlepsie, ak niekto stoji na zaciatku pasu a zatazuje, druhy taha odrezanu cast a treti reze.
Dalsia dolezita vec niekto ti musi tahat tu odrezanu cast smerom do hora. Aby ti ten noz neprivieralo. Potom to ide peknymi dlhymi rezmi. Najlepsie, ak niekto stoji na zaciatku pasu a zatazuje, druhy taha odrezanu cast a treti reze.
Viki 007 má pravdu. U nás v práci to tak robia údržbári dopravných pásov.
Řezání toho pásu je peklo. Chce to odlamovací nůž a spoustu náhradních čepelí... Na nic lepšího jsem nepřišel.
Pivo je moje palivo.
Díky, zkusím opatrně ten nůž až vyléčím ruku.
Už vím, co potřebuju na Š1000MB 67
vložky/písty
klikovku
nohu k ventilátoru
sadu těsnění k motoru
vodní pumpu
vložky/písty
klikovku
nohu k ventilátoru
sadu těsnění k motoru
vodní pumpu
Ahoj,kurva,řezať to tým nožíkem bych nechál tak lěda mukľom,protože sem to už také zkůšál a podruh sem sa na to z vysoka vysrál,protože ňa také bolěla ruka jak sviňa.No,pravda,neřezál sem teho nigdy tolik metrů alě gdyž na to zebereš pořádnů kmitku s dobrým plátkem,tož to je iná práca.A Také sme to gdysi,ešče za komanča v pravěku valili na stavbě na cirkuli obyčéjným kotůčem.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
dobry nož a namačat do vodya ide to ako po masle, a roztahovať to od seba
Šibaj, furman, kone bičom, ak si dobrým pohoničom...
maflem a klidek a jdeto
Co prořezávačka na pneu?
Zajdi stim někam kde maj nůžky na plech a už to jede. V práci jsem to stříhal a je to krásnej čistej střih