Dobré rady jsou nad zlato

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Odpovědět
Zpráva
Autor
Marie

Dobré rady jsou nad zlato

#1 Nový příspěvek od Marie »

Vážení mužský, omlouvám se, že Vám "lezu" do Vašich výsostných vod.
Můj manžel obstarává dřevo pro nás i pro mé invalidní rodiče. Ročně spálíme cca 30 kubíků (topení vč. ohřevu teplé vody). Vždy jsme to nějak zvládli, ovšem letos....(jak si chlap vezme něco do hlavy.... :vztek: ), dopravci zdražili, a tak si chce dřevo z lesa vozit sám. Dřevo v lese je vždy max do 10 km od našeho domku.
Manžel si myslí, že jediný možný způsob je - koupit čtyřkolku za 200.000,- ( :evil: ) a k tomu vyvážečku, která nová stojí 35.000,-.
Mojí reakci na to Vám asi nemusím vysvětlovat... :(
PROSÍM VÁS, CHLAPI, PORAĎTE !!!!
Čím by jste si přibližovali a dováželi dřevo z lesa Vy ?
Díky moc za rady a posílám za to pusinku.
Jak chceš aby lidé jednali s tebou, jednej ty s nimi.

romus145

Re: Dobré rady jsou nad zlato

#2 Nový příspěvek od romus145 »

Já si myslím, že na takové přejíždění stačí bohatě Multicara m25 nebo nějaký malotraktor Tk a ktomu vlek a jste na ceně okolo 100 000 tisíc a to jsem možná ještě přidal protže ty maltraktory jsu okolo 70 tisíc.
Věrný člen agresorů.com

Viťa1

#3 Nový příspěvek od Viťa1 »

Záleží jak je ten les přístupný jestli by mu třeba nestačil vozík za auto :) Nebo za ty prachy už by se dala koupit třeba něco jako http://www.sauto.cz/search.php?f_k=1&f_ ... 94&sor_o=4
Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán

romus145

#4 Nový příspěvek od romus145 »

http://auto.bazos.cz/inzerat/9488464/Mu ... klapec.php tady je ta multikára kusek od vašeho byliště. Ta multicara se dá využít v létě i v zimě a i v lese v zimě můžete odhrnovat sníh v létě jezdit pro dřevo. Co se týče její dostupnsti tak bych řekl, že není špatná pokud se jezdí do lesa do nějakého težšího terénu tak bych dal na zadní nápravu kola šípového vzorku.
Věrný člen agresorů.com

aumirek

#5 Nový příspěvek od aumirek »

to je sice pravda ale co když manželovi jde o tu 4 kolku a tím dřevem to chce jen zduvodnit
mimochodem při té investici 230 tisíc toho zdraženi bude ta investice splatná za asi 100 let

AlexTc

#6 Nový příspěvek od AlexTc »

čtyřkolka by se dala sehnat i levněji a to včetně nějaké káry. Bez ohledu na to že mám traktor tak bych jí bral taky. Jak na blbnutí tak na dřevo, je to rychlý, v lese obratný. Někdy by se mi hodila i jen na svezení dřeva k cestě.Na druhou stranu vzhledem k cenám dřeva a podmínkách jeho získání bych možná počkal co se bude dít, aby to nebyli vyhozené peníze.

kucmar

#7 Nový příspěvek od kucmar »

Nejlevnější legální varianta je asi Multicar M 22. Dá se postavit na papíry, pojištění oproti M 25 je za pusu. Nevýhoda- jednokabinka. Ale zase to vyváží cena pojistky. Cenová relace M 22, když už by byla za 25 000,- Kč, tak bude zlatá! Ale pokud chce manžel čtyřkolku, tak jedině čtyřkolka bude ta správná varianta. On si svůj sen vzít nenechá( ikdyž to zdůvodnil svozem dříví :smich: ).

romus145

#8 Nový příspěvek od romus145 »

Kucmar takže když koupím M22 bez papírů tak ji můžu dát na papíry? :friends:
Věrný člen agresorů.com

aumirek

#9 Nový příspěvek od aumirek »

mužeš ale musíš ty papíry sehnat a ty také něco stojí a udělat trchnickou

romus145

#10 Nový příspěvek od romus145 »

no tak to jo já bych to udělal přes kámoša a jeho známého :friends:
Věrný člen agresorů.com

aumirek

#11 Nový příspěvek od aumirek »

udělat není až tak problém teda zatím ale sehnat ty papíry už je horší a ne levné

Marie

#12 Nový příspěvek od Marie »

Děkuji za Vaše tipy !
Skutečně potřebujeme dřevo v lese přiblížit k cestě, naložit a dovést. Klasický traktor manžel nechce, protože moc žere. Hledali jsme minitraktůrek, ale když v tom člověk nemá žádný přehled, také nemůže nic najít... Nevyznáme se, proto si vážím Vašich názorů. Vy víte.
Narazila jsem na lahůdku - traktůrky Svoboda - skvostné stařičké traktůrky, dali bycho nevím co, kdyby je měl někdo na prodej. Nevíte o nějaké dědečkovi, který ho má zahrabaný ve stodole ?
Všechny odkazy, které jste poslali zkouknu !
Jen malá poznámka - těch 200.tis. nemáme, šlo by to přez půjčku či leasing.
(do toho přestavujeme domek, máme 2letého kluka a odchází nám stará Felicie, už chápete, proč se toho bojím?)

aumirek

#13 Nový příspěvek od aumirek »

no ten trakturek a ta 4 kolka není tak jisté co více žere.Ta multikára sice je dobrá přesto je to takové jednoučelové.Ten trakturek pokud třebas je i zahrada se dá více využít i jinak.A brát na tohle pujčku na tu 4 kolku pokud navíc peníze jsou potřeba i jinde asi opravdu není dobré řešení

Marie

#14 Nový příspěvek od Marie »

Na multikáru jsem koukala - 45.tis, je krásná cena, ovšem Multikára asi neprojde.
Přeci jen by asi nezvládla terén. Dřevo je třeba naložit v lese, nebo k cestě ztáhnout a naložit tam.
Nahat růčo všechno dřevo k cestě je šílené.
Poradili by jste mi kde sehnat minitraktůrek, zachovalý a v dobrém stavu ?
Naprosto nejlepší by byl stařičký Svoboda, jó mít doma takového veteránka, to by byl zase můj sen.
Ale to jen na okraj.
Děkuji Vám opravdu moc.
:valentyn:
(smajíka s Balantinkou tu nemáte)

aumirek

#15 Nový příspěvek od aumirek »

ta multikára opravdu není vhodná do lesa.Kde něco sehnat to je těžké jen hledat občas něco tu nebo i jinde.A co koupit to je také těžké záleži na tobě jestli nějakej domaděl a některé jsou opravdu hezké a dobré nebo raděj origoš.Takové TK áčko je opravdu super stroj.A ten svoboda no nevím je to sice krásnej stroj ale záleží na tom co vše umíte opravit sami navíc i dost drahé a spíše už na obdivováni než na práci přeci jen to je stařeček.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“