Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Čárls
Příspěvky: 13192
Registrován: sob kvě 28, 2016 1:22 pm
Bydliště: Dvůr Králové n/L

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3076 Nový příspěvek od Čárls »

No vidíš a máš zábavu ke gejše obracák na seno shrnovač a sběrný vůz No a králikárny taky postavíš pokud už nejsou
Těch 150 králíku to byl dvojnásobek toho co měl pantáta vyhlášený chovatel No mi povídej tenkrát na Vyšince vše se sekalo kosou a ručně sušilo Zadní louka to byla vždy tak pro zlost i radost začínali sme ve dvou ráno za rozednění a končili okolo jedný ale za každým řádkem štamprlička bejvávalo :-/
Jinak furt radši králika jak kuře to se tenkrát máti zcvokla do brojlerů a byly na 2x 50 ks ale vše přes 2 kila a více :smich: :smich: Od tý doby se kuřecímu vyhejbám jak čert kříži :smich: :smich: :smich:
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Sadra17
Příspěvky: 6129
Registrován: ned led 01, 2012 11:59 pm
Bydliště: Netolice

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3077 Nový příspěvek od Sadra17 »

to kuřecí plně chápu, u nás když byla "doba nouze" a nebylo moc peněz tak jsem chodil vyskladňovat a pak ještě i nastýlat, no každý dva měsíce za to bylo 19 brojlerů to už nám lezli pomalu i ušima a začal jsem nemít rád kuřecí, naštěstí ta doba už je pryč a kuřecí už mi nevadí 8)
malej traktorista v malým traktoru

Uživatelský avatar
Čárls
Příspěvky: 13192
Registrován: sob kvě 28, 2016 1:22 pm
Bydliště: Dvůr Králové n/L

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3078 Nový příspěvek od Čárls »

Za mýho mládí králik a pak vepřový to co nikdo moc nechtěl a dělal se ovar ,pečený koleno Občas bůček a pak hlavně bramborový placky (Lokše ) omaštěný a na sladko nebo na slano
Nedávno sem viděl litinový tál na plynový sporák tak jej budu muset koupit na panvi lokše nejsou ono zlatý starý kaborky 8) nebo pořádný sporák na dřevo
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19329
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3079 Nový příspěvek od Britt »

Mám nabito vostrejma a zítra jdu na to. :)
Obrázek

Obrázek
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
vitex
Příspěvky: 20348
Registrován: ned srp 28, 2011 8:01 pm
Bydliště: Kuřim

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3080 Nový příspěvek od vitex »

To abych pomalu vyrazil,aby na mě nějakej vocas zbyl. :smich:

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19329
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3081 Nový příspěvek od Britt »

Máš to blíž než Kundalín, takže máš šanci. ;-)
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
Čárls
Příspěvky: 13192
Registrován: sob kvě 28, 2016 1:22 pm
Bydliště: Dvůr Králové n/L

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3082 Nový příspěvek od Čárls »

Hlavně jestli máš pod dohledem tu svoji všežravou čtyřnohou bandu :smich: a nabito na ochranu před nájezdníky
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19329
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3083 Nový příspěvek od Britt »

Havěť má zaracha a nájezdníci mi zas tak moc nevadí. Mám radost, když vidím, že jim chutná a mě ta výroba baví víc než konzumace. Takhle prý to má většina uzenářů. :)
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

oshurty
Příspěvky: 1353
Registrován: čtv led 15, 2015 10:05 am
Bydliště: Praha 6

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3084 Nový příspěvek od oshurty »

vidím, že jsme na tom stejně.... :)

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19329
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3085 Nový příspěvek od Britt »

Maso se dá ještě sežrat, ale klobásy nebo salámy ne. Teď jsem měl 5 půlmetrovejch šišek a jednu 30cm. 3 jsem rozdal, ten prcek šel hned za čerstva na košt a jedna stále visí nedotčená, druhou mám v lednici a nějak mě ani nenapadne jít loupit. :) Dneska má přijet na kafe zednickej, tak ho asi obdaruju. :)
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
Vladimír2
Příspěvky: 14392
Registrován: stř led 26, 2011 9:05 pm
Bydliště: Přece na Hané

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3086 Nový příspěvek od Vladimír2 »

... úplně cítím , jak mi ten banán voní klobásou ! :smich:

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19329
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3087 Nový příspěvek od Britt »

Však víš, že kdyby to šlo, tak už jsem tě dávno vykrmoval kvalitní stravou :friends:
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Sadra17
Příspěvky: 6129
Registrován: ned led 01, 2012 11:59 pm
Bydliště: Netolice

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3088 Nový příspěvek od Sadra17 »

Britt píše: ned led 17, 2021 5:39 am Maso se dá ještě sežrat, ale klobásy nebo salámy ne. Teď jsem měl 5 půlmetrovejch šišek a jednu 30cm. 3 jsem rozdal, ten prcek šel hned za čerstva na košt a jedna stále visí nedotčená,
to úplně chápu, radši menší množštví a dělat častěji čerstvé 8)
malej traktorista v malým traktoru

Uživatelský avatar
Čárls
Příspěvky: 13192
Registrován: sob kvě 28, 2016 1:22 pm
Bydliště: Dvůr Králové n/L

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3089 Nový příspěvek od Čárls »

Nevím ale když sme kdysi chovali prasce nebo byli naturální tak uzené a podobné pochutiny z udírny nevydrželo dýl jak měsíc :smich:
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19329
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3090 Nový příspěvek od Britt »

Protože jste byli nadržení. :smich: Já to měl z počátku taky tak, ale třeba takovej bůček se nedá jíst pořád a používáme ho především na vaření a co si budeme povídat, čerstvé je nejlepší. :)
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“