Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
No vidíš a máš zábavu ke gejše obracák na seno shrnovač a sběrný vůz No a králikárny taky postavíš pokud už nejsou
Těch 150 králíku to byl dvojnásobek toho co měl pantáta vyhlášený chovatel No mi povídej tenkrát na Vyšince vše se sekalo kosou a ručně sušilo Zadní louka to byla vždy tak pro zlost i radost začínali sme ve dvou ráno za rozednění a končili okolo jedný ale za každým řádkem štamprlička bejvávalo
Jinak furt radši králika jak kuře to se tenkrát máti zcvokla do brojlerů a byly na 2x 50 ks ale vše přes 2 kila a více Od tý doby se kuřecímu vyhejbám jak čert kříži
Těch 150 králíku to byl dvojnásobek toho co měl pantáta vyhlášený chovatel No mi povídej tenkrát na Vyšince vše se sekalo kosou a ručně sušilo Zadní louka to byla vždy tak pro zlost i radost začínali sme ve dvou ráno za rozednění a končili okolo jedný ale za každým řádkem štamprlička bejvávalo
Jinak furt radši králika jak kuře to se tenkrát máti zcvokla do brojlerů a byly na 2x 50 ks ale vše přes 2 kila a více Od tý doby se kuřecímu vyhejbám jak čert kříži
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
to kuřecí plně chápu, u nás když byla "doba nouze" a nebylo moc peněz tak jsem chodil vyskladňovat a pak ještě i nastýlat, no každý dva měsíce za to bylo 19 brojlerů to už nám lezli pomalu i ušima a začal jsem nemít rád kuřecí, naštěstí ta doba už je pryč a kuřecí už mi nevadí
malej traktorista v malým traktoru
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Za mýho mládí králik a pak vepřový to co nikdo moc nechtěl a dělal se ovar ,pečený koleno Občas bůček a pak hlavně bramborový placky (Lokše ) omaštěný a na sladko nebo na slano
Nedávno sem viděl litinový tál na plynový sporák tak jej budu muset koupit na panvi lokše nejsou ono zlatý starý kaborky nebo pořádný sporák na dřevo
Nedávno sem viděl litinový tál na plynový sporák tak jej budu muset koupit na panvi lokše nejsou ono zlatý starý kaborky nebo pořádný sporák na dřevo
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
To abych pomalu vyrazil,aby na mě nějakej vocas zbyl.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Máš to blíž než Kundalín, takže máš šanci.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Hlavně jestli máš pod dohledem tu svoji všežravou čtyřnohou bandu a nabito na ochranu před nájezdníky
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Havěť má zaracha a nájezdníci mi zas tak moc nevadí. Mám radost, když vidím, že jim chutná a mě ta výroba baví víc než konzumace. Takhle prý to má většina uzenářů.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
vidím, že jsme na tom stejně....
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Maso se dá ještě sežrat, ale klobásy nebo salámy ne. Teď jsem měl 5 půlmetrovejch šišek a jednu 30cm. 3 jsem rozdal, ten prcek šel hned za čerstva na košt a jedna stále visí nedotčená, druhou mám v lednici a nějak mě ani nenapadne jít loupit. Dneska má přijet na kafe zednickej, tak ho asi obdaruju.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
... úplně cítím , jak mi ten banán voní klobásou !
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Však víš, že kdyby to šlo, tak už jsem tě dávno vykrmoval kvalitní stravou
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
to úplně chápu, radši menší množštví a dělat častěji čerstvé
malej traktorista v malým traktoru
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Nevím ale když sme kdysi chovali prasce nebo byli naturální tak uzené a podobné pochutiny z udírny nevydrželo dýl jak měsíc
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Protože jste byli nadržení. Já to měl z počátku taky tak, ale třeba takovej bůček se nedá jíst pořád a používáme ho především na vaření a co si budeme povídat, čerstvé je nejlepší.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.