Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
ola
Příspěvky: 6099
Registrován: úte říj 21, 2008 8:09 pm
Bydliště: Kůsek od Vsetína

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#976 Nový příspěvek od ola »

Ahoj,kurva,Já sem hneď věďél,že v tom bude jakýsi fígľ.A co máme dělať my chudáci s ručním pohonem.Tož to je potom iná,to tam možeš narvať lědu jedna k jednéj a nepřekvapí ťa vůbec nic.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240

Uživatelský avatar
radas
Příspěvky: 3191
Registrován: ned úno 03, 2008 7:35 pm
Bydliště: Orlová

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#977 Nový příspěvek od radas »

ola píše:Ahoj,kurva,Já sem hneď věďél,že v tom bude jakýsi fígľ.A co máme dělať my chudáci s ručním pohonem.Tož to je potom iná,to tam možeš narvať lědu jedna k jednéj a nepřekvapí ťa vůbec nic.
to je moc potom ti mrzne pazora jak to cpeč do plničky :smich: :smich:

vraník
Příspěvky: 237
Registrován: čtv pro 25, 2014 10:39 am
Bydliště: Přelouč

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#978 Nový příspěvek od vraník »

díky za vaše rady tak použiji vodu odraženů jak piše ola tady u nás každý výrobce jiný názor. já si taky mzslím , že voda studená se používá více

vraník
Příspěvky: 237
Registrován: čtv pro 25, 2014 10:39 am
Bydliště: Přelouč

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#979 Nový příspěvek od vraník »

Dle získaných poznatků zde na foru v pátek budu plnit maso do střev a v sobotu udit.Pokud se mi podaří vloži foto tak se podělím o výsledek.

Uživatelský avatar
pepa.traktor
Příspěvky: 4259
Registrován: úte led 27, 2009 3:03 pm
Bydliště: táborsko

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#980 Nový příspěvek od pepa.traktor »

jo pánové čím více teplá voda tak více pomnožených mikroorganismů a více možných problémů pro naše tělo

střeva se namáčí ve vlažně vodě a z koupených sdíraných je potřeba odstranit sůl kterou se konzervuje ale můžou být i nesolené důkladně proprat ve vodě a spouštět z mísy plné vody a nedělají se uzlíky jak to jede ve vodě tak to jede jak se to zacuchá je stím akorád pakárna


jinak k míchání klobás a masných výrobků se používá šupinkový led který se vyrobí ve výrobníku a nééé že se drtí led je to ůplně něco jiného a dílo se jím chladí aby výrobek při zpracování se nepřehříval a teplota díla se nemá dostat přes 10 stupnů ,na kutrech se používá dusíková mlha a ta má lepší vlastnosti než ledová tříšt která na sebe zase váže vzduch a to zase má za výsledek že se hotový výrobek snadněji kazí z důvodu množství vzduchu z ledové tříště pokud se dokonale nerozpustí a nedochladí hotové dílo .


chápu že doma se stím blbě pracuje ale nějaké zásady dodržovat není vůbec špatný to samé platí při mletí masa na mlýnku čím tupější tím se maso přehřívá a vede to k podlití hotového výrobku v udírně a pod obalem se vysráží tuk a ložiska vody .


snad vám nebude vadit trošku technologie z výroby :-/
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

vraník
Příspěvky: 237
Registrován: čtv pro 25, 2014 10:39 am
Bydliště: Přelouč

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#981 Nový příspěvek od vraník »

Tak klobásy jsou už hotové a podle ochutnavčů jsou i moc dobré. Bohužerl slíbené foto není poněvadž mám porouchaný foťák tak snad příště

Uživatelský avatar
radas
Příspěvky: 3191
Registrován: ned úno 03, 2008 7:35 pm
Bydliště: Orlová

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#982 Nový příspěvek od radas »

ani jsem nevěděl že takový košt ještě někde existuje. no ale ten z tím pytlíkem je na přes držku :-/
https://www.youtube.com/embed/JlYQPAwRfec

tomous
Příspěvky: 3155
Registrován: sob úno 27, 2010 3:03 pm
Bydliště: Žďár nad Sázavou

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#983 Nový příspěvek od tomous »

To je košt jak sviň. Ten šulin s tým igelitákem :smich:

honza461
Příspěvky: 2693
Registrován: stř zář 26, 2012 7:45 pm
Bydliště: Příbram

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#984 Nový příspěvek od honza461 »

No to je hovado nenažraný. :)

Uživatelský avatar
Antony30011
Příspěvky: 13210
Registrován: pát říj 21, 2011 9:29 pm
Bydliště: Brněnsko
Kontaktovat uživatele:

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#985 Nový příspěvek od Antony30011 »

Asi zásoby na dobu ledovou :pohlavek:

Uživatelský avatar
radas
Příspěvky: 3191
Registrován: ned úno 03, 2008 7:35 pm
Bydliště: Orlová

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#986 Nový příspěvek od radas »

teď jsem si všimnul dodatku prej to měli povolené si to rozebrat http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalo ... basky.html :)

Uživatelský avatar
Veselda
Příspěvky: 723
Registrován: čtv úno 16, 2012 5:38 pm
Bydliště: Ústí nad Orlicí

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#987 Nový příspěvek od Veselda »

Tak mi to nedalo a rozhodl jsem se, že si provoním jaro - když už to počasí stojí za ...

Obrázek
Majitel stavebnice značky "ZETOR" - model Z3011 - M1:1 ( viewtopic.php?f=32&t=43465 )
OSEVAN S03-060 (viewtopic.php?f=7&t=57185&p=821538#p821538)

ISEKI TA235

tomous
Příspěvky: 3155
Registrován: sob úno 27, 2010 3:03 pm
Bydliště: Žďár nad Sázavou

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#988 Nový příspěvek od tomous »

A nechceš to jaro potom až budou hotový provonět i u mě?? :smich: :smich:

zajíc
Příspěvky: 621
Registrován: pon bře 01, 2010 4:53 pm
Bydliště: Žďár nad Sázavou

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#989 Nový příspěvek od zajíc »

tomous píše:A nechceš to jaro potom až budou hotový provonět i u mě?? :smich: :smich:
Dokud neokoštuju neuvěřím že jsou dobrý. :zapomel: Pak Ti s Tomoušem vystavíme doklad o kvalitě. :ano:To musím číst zrovna na velkej pátek když je půst. :zly: zajíc

Uživatelský avatar
kenybz
Příspěvky: 15218
Registrován: úte lis 11, 2008 11:16 am
Bydliště: kůsek od Uh. Brodu
Kontaktovat uživatele:

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#990 Nový příspěvek od kenybz »

vypadá to hodně jedle 8)

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“