Motorové pily

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Lars
Kontaktovat uživatele:

Re: Motorové pily

#931 Nový příspěvek od Lars »

Kevin63 píše:Možná bych prva zkusil vyčistit a seřídit karburátor, vyčistit filtry a nezapomět na sítko na výfuku (pokud tam je) a palivový filtr v nádržce. Vypadá to, že ti tam jde příliš chudá směs. Může být taky ucpaná, nebo prasklá hadička od nádrže ke karburátoru. Tam bych asi začal hledat prvně.
karburátor je prý v pořádku, všechno vyčištěný, sítko ve výfuku není. když je to studený tak se to chová normálně. ale jak se to ohřeje tak je to v prdeli.
kurva už dvakrát jsem to uřizl a furt je to krátký!!!!!

Kevin63

#932 Nový příspěvek od Kevin63 »

Já si myslím, že ti to někde přisává vzduch. zkus vyměnit hadičky od nádrže ke karburátoru. Zkontroluj, jestli nejsou povolený šrouby. Může to být taky špatným těsněním mezi karbecem a válcem nebo načatá membrána v karburátoru. Je to určitě nějaká blbost, jen na ni dojít. :friends:
Možná bych tento tvůj problém napsal taky do tématu Party z lesa IV. Chodí tam samí chlapi, co se dřevem živí (tedy prací kolem dřeva, jako těžba a přibližování, nikoli že by ho požírali :vysmech: ). Možná se s tím někdo už setkal a poradí ti bez dlouhého hledání problému, nebo ti doporučí kvalitní a prověřený servis ve tvém okolí.
viewtopic.php?f=23&t=27537&p=413108#p413108

romus145

#933 Nový příspěvek od romus145 »

larsi a co ti to dělá? Když je teplá a řežeš tak klesakí otáčky a chcípne a pak de těžko nastartovat a nedrží volnoběh je to ono co ti to dělá?
Věrný člen agresorů.com

DYK

#934 Nový příspěvek od DYK »

Pila s největší pravděpodobností jede na chudou směs a na to pozor, mohla by to být její smrt. Taky by možná stálo zato prověřit, kudy vede hadička s palivem. Možná se nadměrně zahřívá, palivo pak pění a chová se to podobně. Když je karburátor v pořádku a řekli to dva servisy, tak je asi v pořádku a nevidím důvod, proč by to nemělo jet jako dřív. A jestli to je tím karbecem pak o něm nelze tvrdit, že je OK.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Kevin63

#935 Nový příspěvek od Kevin63 »

Může to být taky palivem. Zkus vzít benzín u nějaké slušné pumpy, jako třeba Benzina, Shell apod. Některé levné benzíny bývají pěkný sračky. Motorový olej předpokládám že používáš originál, co tam patří.
Jinak fakt už nevím. :-/
Romus: přečti si přízpěvek o půl stránky výše. Tam to popisuje.

romus145

#936 Nový příspěvek od romus145 »

díky kevine jo tak tohle nám dělá ta stará ludra jestli chceš ti to natočím co dělá, údajně je to karburátorem nám tu řekli
Věrný člen agresorů.com

Kevin63

#937 Nový příspěvek od Kevin63 »

No jo, ale když mu 2 servisy nezávisle na sobě řekli, že karbecy jsou v pořádku? :-/
Buďto je chyba někde jinde, nebo ty servisy stojí za prd. :jazyk:

romus145

#938 Nový příspěvek od romus145 »

mě tu maník říkal že je to karburátorem zkoušel to štelovat chvilku to bylo dobré, ale pak zase ne. :friends:
Věrný člen agresorů.com

Kevin63

#939 Nový příspěvek od Kevin63 »

Možný to je, ale já bych prva zkusil projít cestu od nádrže ke karbecu, vyměnit palivo a až pak bych se zabýval karbecem. Vyměnit hadičku vyjde mnohem levněji, než měnit karbec. :jazyk: :friends:

romus145

#940 Nový příspěvek od romus145 »

tak to určitě :) :friends:
Věrný člen agresorů.com

DYK

#941 Nový příspěvek od DYK »

Já bych byl zvídavější. Dobrá je to karburátorem, ale co je tam špatně? :hm:

Kevin63

#942 Nový příspěvek od Kevin63 »

Tak si vyber. Je to sice z 372, ale bude to podobné. :typek:
Karburátor 372 XP.jpg

DYK

#943 Nový příspěvek od DYK »

Co si mám vybrat? Nebo to jako je všechno špatně na karburátoru? Pokud někdo řekne o konkrétní pile která blbne že je to karburátorem, pak mě zajímá a chtěl bych to od něj slyšet co konkrétně je na tom onom kuse špatně. Membrány-jasně, čistění v ultrazvuku na 100% tak kde je chyba? Nebo ten karbec je zmetek od výroby? To je jak kdybych si vyzvedával auto ze servisu a na moji tázku "co tomu bylo" mě odpověděli "bylo to rozbitý".

Kevin63

#944 Nový příspěvek od Kevin63 »

Pokud tu pilu nevidíš, těžko říct co tam je špatně. Já si osobně myslím, že to karbecem nebude. Ale to jsem psal již výše.
Průřez karbecem jsem tam dal proto, že tam může být několik problémů. Membrána, pružinka, tryska :-/ co já vím?
Doufám, že majitel pily dá vědět. co tomu bylo.

DYK

#945 Nový příspěvek od DYK »

Já jsem v podstatě reagoval na larse, ale i romuse, kterýmu řekli na tu "starou ludru" že je to karburátorem. Já to nezpochybňuju, ale já bych od těch odborníků chtěl slyšet co konkrétně, chápeš? Dyť podle nich to je na výměnu celého karburátoru. Přitom membrány se mění zcela běžně i to čištění UZ je součástí výměny, nebo mělo by být, pružinka janě, taky jde vyměnit a čištění vyléčí i wenturku, tak proč?

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“