Motorové pily
Re: Motorové pily
je rozdíl kde to bylo v číně vyrobené. Je rozdíl když to montojí děcka na tržnicích než když se to montuje v halách s lidma kteří už jsou zkušení. značka stihl si to tam nechává montovat protože je ta levná prac. síla, ale dohlíží na to někdo kdežto ty pili které jen vypadají jako stihl jsou za prd
Věrný člen agresorů.com
- Mirek LKT
No vidíš a u nás mezi profíky na Stihl nenarazíš. HQ nebo Jonsered a v posledních letech se začíná sem tam objevovat Dolmar. Napsat že nej ...jsou pily od Stihlu ,promiň , ale tos trochu ulít. Všechny mají plus i mínus .creative píše:Nejlepší a nejspolehlivější pily jsou STIHL. U nás v lesích se dělá jedině tímto. Někde výše na obrázku jsem viděl Dolmar nebo dokonce modrou Gude, tu mám doma, ale jako sekačku, dělají to číňani, já jsem to koupil, protože to má být německá značka, není to tak. Měl jsem Stihl 024, teď mám 310, bez problému. Na krabici je výrobce a poslaný ze Švédska, takže přímo od výrobce.Nejlépe by měl poradit prodejce v regionu a ceny jsou už taky přijatelný, navíc mívají na jaře akce na starší modely - 2000,-Kč.
Jak už bylo psáno , chce to zajít k prodejců , osahat, vyzkoušet a porovnat co komu nejlíp sedne. Vzít v potaz dostupnost a kvalitu servisu . I v této cenové relaci se dá sehnat dobrá pilka od renomované značky a nevyhodit peníze za imitaci pily.
Romus dávám ti za pravdu...škodovka se taky montuje v číně a určitě nebudou jiný než ty z Boleslavy. To samé platí i pro mraky jiných výrobců.
Kde ostatní končí , my začínáme ...LKT
Naprostý souhlas, až na jeden detail, co se týká škodovek. Škoda Yetti v čínském provedení je o pár centimetrů delší
Je to ale v režii Škoda auto.
Je to ale v režii Škoda auto.
Proč by měli všechno vyrábět číňani. Tak jako vím, že televize Sharp se vyrábějí jedině v Japonsku, tak s jistotou vím, že mám pilu, která dle adresy přišla ze Švédska, jestli tam byla vyrobena, to opravdu nevím, ale s tím Sharpem to vím na 100 %.super 50 sk píše:myslite si co chcete ale vecsina profi vyrobkov svetovych znaciek sa vyraba v cine takze to ze je na krabici napisana krajina povodu nic nehovori o kvalite pocul som od predajcov stihl ze aj tie su vlastne z ciny aj notebok na ktorom teraz pisem je z ciny ma 4roky a funguje perfektne tazko vam uznaju niekde v dnesnej dobe reklamaciu ked sa mozu vykrutit ze vyrobok bol zle pouzity alebo skrabance hovoria o pade vyde ich to lacnejsie pohadat sa s vami
Ještě jsem se chtěl zeptat, na kolikáté zatahání má pila chytat? Teda, než se poprvé ozve a přepínám dál.
Výš proč .Protože fa není schopná bez laciné výrobi v Číně konkurovat ostatním.creative píše:Proč by měli všechno vyrábět číňani. Tak jako vím, že televize Sharp se vyrábějí jedině v Japonsku, tak s jistotou vím, že mám pilu, která dle adresy přišla ze Švédska, jestli tam byla vyrobena, to opravdu nevím, ale s tím Sharpem to vím na 100 %.
Mě chytá na potřetí.Aj křoviňák,sekačka. :)První startováni se sytičem potom na poprvé.
s pilou pracujem dene v lese mam hq346xp, hq268,hq357xp no a kazda chyta inak raz na druhe potiahnutie potom aj na 10te zalezi na vela faktoroch.Najhorsie napriklad bolo s tou hq357xp ked som ju v januari kupil a natesení doniesol domov tak som tahal za motuz 5-10minut kim chytila potom to uz slo ,ale stale chytala horsie asi na 5krat /už ju nemam/.
Este zareagujem na tie vybracie na pilach nepodcenujte to mne sa potrhali silentbloky na
268ke nebolo to najprv tak poznat ale v noci mi tak trpli/brneli/ ruky ze som nemohol spat .
Ked budem kupovat novu tazbarku tak moje kriteria su -pruzinove odpruzenie, vaha ,vykon a naposlednom mieste znacka. samozrejme husqvarna
Este zareagujem na tie vybracie na pilach nepodcenujte to mne sa potrhali silentbloky na
268ke nebolo to najprv tak poznat ale v noci mi tak trpli/brneli/ ruky ze som nemohol spat .
Ked budem kupovat novu tazbarku tak moje kriteria su -pruzinove odpruzenie, vaha ,vykon a naposlednom mieste znacka. samozrejme husqvarna
Juro: Hold vibrace jsou mrchy. Kdo to nezažil, nepochopí.
Bohužel většina uživatelů to bere na lehkou váhu. Jejich chyba.
Jinak pružinové odpružení je teďka snad už na každé slušnější pile.
Bohužel většina uživatelů to bere na lehkou váhu. Jejich chyba.
Jinak pružinové odpružení je teďka snad už na každé slušnější pile.
A to je právě jedna z jejich největších slabostí. Praskají, jsou měkké a ta pila plave v rukách. Partner, Mc Culoch, Husqvarna, Jonsered. Pořád stejné "hnízdo". Elektrolux. A aby jste si nemysleli, ani ten Dolmar nevykazuje při provozu nějak zázračné hodnoty tlumení, zvláště na zadní rukojeti, ale špatné nejsou. Chápu, že je někdo fanda té či oné značky. Být však fanatikem viz. zahrada, je snad už přehnané. Dolmar je jen jedna z dobrých značek motorových pil. Když se nad tím trošku zamyslíte, tak guma ala silenglok nemá moc špatné vlastnosti na tlumení kmitů-vibrací. Jak se chová péro bez tlumiče? Guma má samotlumící schopnost. Teda pokud se dobře mamíchá. A také některé ply odpružené pružinama vykazují horší hodnoty než některé pily tlumené gumou. To je prostě fakt.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Ono totiž nejde říct obecně, jestli pružinu, nebo gumu. Záleží na celkovém konstrukčním řešení pily. Stejně tak nelze srovnávat pily podle značky, ale maximálně tak porovnávat jednotlivé modely proti sobě. Tam ale musíme vyjít z nějakého společného kriteria. Je třeba holý nesmysl porovnávat pilu jednoho výrobce z hoby řady a druhého z profi řady, nebo pilu o obsahu 40 ccm s pilou o obsahu 90 ccm. apod.
Zato lze zcela obecně říci, že čím nižší jsou vibrace, tím lépe pro zdraví obsluhy. A je jedno, jestli je to stihlka, jonsík, husa, nebo cokoliv jiného.
Jinak srovnávat Partner, Mc Culoh, s HQ a Jonseredem je trožku zcestné. Je tam zcela odlišná konstrukce pro zcela odlišný segment trhu.
Zato lze zcela obecně říci, že čím nižší jsou vibrace, tím lépe pro zdraví obsluhy. A je jedno, jestli je to stihlka, jonsík, husa, nebo cokoliv jiného.
Jinak srovnávat Partner, Mc Culoh, s HQ a Jonseredem je trožku zcestné. Je tam zcela odlišná konstrukce pro zcela odlišný segment trhu.
- Lars
- Kontaktovat uživatele:
nevím jestli se to tu už neřešilo. mám H 359. cca po dvou letech to začalo dělat to, že teplá šla hodně do otáček. chcípalo to. nastartovat to pak šlo (zdůraznuju teplá pila) jen se sytičem. když jsem pustil plyn tak řetěz se točil dál. no k vzteku!! v jednom servisu mi řekli že tomu nic není. v druhém mi řekli to samé. tak jsem to zanesl k nám jednomu chlapikovi. kouknul na pilu a přesně mi popsal co to dělá aniž bych mu něco řekl. a prý je to karburátorem. evropské normy a kdesi cosi. že prý se do té pily dává 5 typů karburátorů. že prý se dá objednat karburátor který se dáva do pil které jdou na ukrajinu a ten je prý dobrej. ale stojí 2500. kurvy jedny zasraný!! tak jsme zvědavej jak to bude šlapat.
kurva už dvakrát jsem to uřizl a furt je to krátký!!!!!
Možná bych prva zkusil vyčistit a seřídit karburátor, vyčistit filtry a nezapomět na sítko na výfuku (pokud tam je) a palivový filtr v nádržce. Vypadá to, že ti tam jde příliš chudá směs. Může být taky ucpaná, nebo prasklá hadička od nádrže ke karburátoru. Tam bych asi začal hledat prvně.
tak mě jednou zase nešel sytič byla tam pilina a pak při vyších otáčkách to taky blblo, tak sem to profoukl jen hubou a tedka běhá v pohodě.
Věrný člen agresorů.com