Motorové pily

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
ota

Re: Motorové pily

#9061 Nový příspěvek od ota »

Taky dělám dřevo z důvodu, že mě to udržuje v nějakém pohybu. Pak mě to i baví. Máme kus svého lesa tak ho udržuju. Škoda je, že se tam teď jebou velké stromy a nevyplatí se prodávat v kládách. Bo jsou třeba jen tři stromy a kevšemu teď borovice a to nikdo nechce.
U těch sousedů ve státnim jsem si to vyjednal, protože kolem toho pořát chodím, jezdím cestou. A hajnej byl rád, že to tam bude čisté. Tak zdělávám vedle.
Vyjel jsem teď na tom tři kanistry benzinu. Tedy asi 7,5 l. Kupuju do 10l kanistru klasickej natural. Akorát u stojanu kouknu na to nižší číslo. Tuším jsem teď kupoval B7? Leju ho do všech benzinovejch strojů. Uplně nejlepší ,,jedlík" směsného benzinu je od Hechtu vysavač listí. Teď když půjdu, od podzima stojí. Napumpuju tou pumpičkou, párkrát zatáhnu a jde jako hutě. Jinak musím vytáhnout teď Dolmara s tou dlouhou lištou a trochu ji pilníkem olíznout. Prej pojedeme do lesa pro ty klády co tam máme. Aby pěkně řezala. Naleju do ní benzin a pojede jak zamlada. Vůbec neřeším. Za rok podle toho kolik se toho dělá vyjedu i 40l benzinu v těhle strojkách. Něco v křoviňáku, pilky, vysavač, a sekačky se sekacím traktůrkem, tam je to bez oleje. Nic nezimuju, nechávam benzin všuede.
Už jsem taky uvažoval o elektrické řetězové pile. Tuhle jsem jednu pěknou držel v kovošrotě v ruce. Nu jakási neznačková. Nechal jsem ji tam, kdo ví jak by na ní byly díly. Vzal jsem si akorát Narex vrtačku za 40 Kč. Ta má jen bouchlej kondík. 8)

Tomas6

#9062 Nový příspěvek od Tomas6 »

Mám Husqvarnu 257. Je to pila kterou používám jen jednou dvakrát do roka. Naposled řezala někdy v sprnu. Vždy když ji vezmu musím táhat jak pitomý než chytne. Třeba stokrát potáhnout než štěkne. Jak štěkne. další tah bez sytiče chytne a už jede a chytá ok. I druhý den po schládnutí. I třeba za týden, ale přijdu za půl roku a nic. Benzín používám běžný natural, leju do něj vif a červený olej od stihlu. Žádný jiný harapák, druhá pila, dva křoviňáky a já nevím co, nemá problém. Teď v ní na zkoušku byl Aspen 2t, ten jsem tam nalil minule, někdy v srpnu to tuším bylo, před uskladněním, vyjel jednu nádržku aspenu a dolél Aspen. Beze změny. Tak 3-4 roky zpátky jsem na ní dával úplně nový karbec, ložiska gufera, ta pila je v naprosto skvělé kondici, akorát to startování..... Dá se to řešit nějak jinak, než to že ji jednou za čas nastartuju?
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

Lukashil

#9063 Nový příspěvek od Lukashil »

Pred startovanim vyndat svicku a tak 6 kapek benzinu (toho co do ni lejes)
A nebo co mesic parkrat zatahnout za snuru ani nemusis startovat
Stydím se za tuto zem

Čárls

#9064 Nový příspěvek od Čárls »

Stačí stříknout troška benálu do sání Jinak já se vždy jednou za 4 měsíce splaším a nastartuji pilky taky nemaj cucák Křoviňák má tam stačí napumpovat a jede ale ten jde pruběžně od jara do podzimu Jinak s pilkama nejniproblém prostě 3x4x na sytič škytnou a chytnou Dřív jsem skladoval nasucho a startování Ms 181 byl hroznej vopruzKámoš v práci stříni trošku 2ML do sání a nastartuj na poloplyn měla bysi si škytnout a zavrčet pak už jen startuj jak při studeným startu
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

imaginaro

#9065 Nový příspěvek od imaginaro »

Jen pro informaci, nastavení karburátoru (nevím proč) není dobré, i když doma po seřizování šla do otáček hned. Po startu který proběhl asi dva dny po nedávném seřizování to sice jde líp do otáček, ale pořád se jí chce neochotně a myslím že pořád nemá tu sílu co měla. Takže to nebudu trápit a pošlu to do Brna ( :shock: ) do servisu a budu očekávat cenovku :( .
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/

Lukashil

#9066 Nový příspěvek od Lukashil »

Nevim proc, ale me ta 55ka husqvarna nechce n 95ku moc ochotne dotahovat. N tu 98ku ji drtim a drtim proste jde
Stydím se za tuto zem

ota

#9067 Nový příspěvek od ota »

Kluci mám tu celkem 6 pil co střídám. Můžu říct, že každá chce jinou ,,obštrukci" při startování. Stihlka zmáčknu plyn a zmáčknu sytič. Párkrát 5x? zatáhnu a chytne. Musím ji tak nechat brblat. Jak bych zmáčnul plyn, seskočí sytič, pila chcípne a můžu tahat a moc se ji nechce. Nejhůř ji dát zmovu sytič. To se ji nechce. Prostě ji musím nechat jak chytne i s tím sytičem a ona se maloučko zahřeje a pak hned jde.
Oleomak taky vytáhnu sytič. Ta ,,půlplyn" neumí. Zatáhnu a taky na 5 tatažení škrtne. Musím sundat sytič. Zatáhnu, chytne a nechám ji taky chvíli běžet. Ale bez sytiče. Jak bych přidal plyn chcípne.
No a Dolmary všechny půlplyn sytič. Tahám chytne. Hned zatlačit sytič a jde. Někdy chcípne a musím bez sytiče, jak bych dal sytič, tak už ji nenastartuju. Musel bych ji nechat 2 hodiny stát a pak ji zkusit znovu.
Teď v zimě si pilou nařežu a pak osekávám, rovnám, sklízim klest. Vezmu pilu a musím dát sytič. Brzo vychladne a bez něj špatně cyhtá.
Dneska jsem přeostřil tři řetízky na 3 pilách. Připraveno dolito. Akorát musím dojet koupit benzin. V kanistříku pulitr zbyl. Tak vezmu zase 10l naturalu. To myslím už vyjde v lese.
Včera jsem potkal kámoše a hned jsem se ho ptal, jestli jejich OU nenabízí dřevo. Prej jo. Mají samovýrobu, nebo v kládách u lesa. No myslím, že bych mohl fůru kládovky koupit. :co?: Sice mě doma budou kamenovat jako vždycky. :vysmech:

fikejz

#9068 Nový příspěvek od fikejz »

Mě H55 v posledku chcípala ohřátá na volnoběh a všechno nasvědčovalo, že má bohatou směs. Přitom všechno čisté, filtr - ten nový chlupatý jsem poctivě foukal po každém řezání, ale vyprat jsem se ho bál, kvůli těm chlupům. Starý monofilový jsem bral jarem, nebo mýdlem běžně. No tak jsem ho po předposledním řezání vzal domů a klasicky, jak kdyby to nebyl chlupatý filtr, jsem jej vzal kartáčkem, mýdlem a vodou. Dal jej na radiátor vyschnout a když jsem teď řezal tak šla pila jak zamlada, volnoběh byl skoro až vysoký a po chcípání ani památky.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

bourač

#9069 Nový příspěvek od bourač »

mám Hechta 50ccm, už druhého, první zemřel po cca 10 letech bez jakékoliv údržby.
Chytá na drc: Dočerpat benzin balonkem, zatáhnou se sytičem - jednou max dvakrát a bouchne si.
Vypnout sytič, zatáhnout a běží. Stejný postup zima / léto.
Vypnutá pila cca max 5 - 10minut, dle počasí.
Pak trucuje. Chytne, ale provázek dostane na prdel.
Hecht v poměru cena / výkon / spolehlivost nemá konkurenci.
Nevychvaluju Hecht, jeho ostatní produkty stojí vesměs za prd.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

Pavel

#9070 Nový příspěvek od Pavel »

Dneska mne odešla brzda na narexce uvažuju o noví na elektriku premejslim o firmě echo má někdo zkušenost s těma na elektriku

ota

#9071 Nový příspěvek od ota »

Bourači mě se u toho Hechta právě líbí ten pumpovací balónek. Napumpuješ a paráda. To mám u toho motorového vysavače. 8)

fikejz

#9072 Nový příspěvek od fikejz »

Já mám mimo jiné HQ455 Rancher a ta má ten "balónek" taky. A je to prvotřídní kurvítko. Před lety pila, skoro nová, vždycky v půl nádrže přestala řezat. Prostě na volnoběh chcípala. A servisák, že zanešený palivový filtr a kde tankuješ benzín a asi tisíc dalších vad. Ale náprava nula. No a pak jsem jednou při řezání čepů a dlabů nevěděl co s levou rukou a zmačkl jsem ten balonek a pila přestala kokrhat a držela volnoběh i při půl nádrži. Tak jsem se podíval co stojí nový balonek. Pak jsem se hluboce zamyslel, jestli mi stojí o něco snadnější startování za 350,- Kč a potom jsem sundal tu nejdelší hadičku z toho balonku a udělal na ní uzel. Od té doby nechytá pila i po roce na drc, ale až na sedmý zatáhnutí, zato nechcípá při každé polovině nádrže. Co je pro koho výhodnější nechám na vás.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

Pavel

#9073 Nový příspěvek od Pavel »

Oto ten balónek tam můžeš zadelat nechají se sehnat na dodatečnou montáž

Čárls

#9074 Nový příspěvek od Čárls »

Nechá se dát i na hoby stihl jen se musí vyměnit kryta pan Vodrážka říkal že i asi karburátor Držák na šasí je Jaksi nemám potřebu Ono stejně je dobrý cca po pul roce nechat pilky nastartovat a proběhnout třeba jen pár řezy aby se zahřáli Pryje to dobrý i kvuli guferum Nevím Jak sem nakoupil tak prodávám
O elektrice neuvažuji vadí mě kabel když třeba musím šplhat po hromadě a Bateriovka co se mi líbí je drahá jak čert a vahově daleko hůř jak ta Ms231 :-/
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

pepanek

#9075 Nový příspěvek od pepanek »

bourač píše: sob pro 28, 2024 9:14 pm Hecht v poměru cena / výkon / spolehlivost nemá konkurenci.
Nevychvaluju Hecht, jeho ostatní produkty stojí vesměs za prd.
Nedotažený vehement- Hecht
Švagrovi servisuju a brousím pily - starou hecht a tedˇ stihl
Strarý hecht filtr vzduchu nešel dotěsnit, celý to bylo zfušovaný, těžký jak hrom. Možná doma na kládovku pro hobby
Jednou říkám, co že nedodělal rozdělané dřevo a pak mi ukazuje ukroucenou klikovku...
Za mě jedině pro někoho kdo toho dělá málo

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“