Piskování

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
pepa.traktor

Re: Piskování

#91 Nový příspěvek od pepa.traktor »

a náhodou fotil jsi pískování nebo nebyl čásek ?
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

Hannes

#92 Nový příspěvek od Hannes »

Hozzzi

#93 Nový příspěvek od Hozzzi »

Zkoušel už někdo teda piskovat vice doma? jde mi o male věci mám 500L vzdušník takže vzduchu bude vždy na chvili dost.

Jaky bude rozdil třeba mezi těmito:

http://www.automedik.cz/prislusenstvi-5 ... 6-3mm.html

a

http://www.e-nastroje.cz/pneumaticke-na ... c64858730/

Kdyjsi jsem neco zkousel ale pistole mi moc nechtela brat pisek, jakoby šlo písku prostě málo ikdyž vzduchu je dost.

Odešlě wapka musim resit jinou alternativu.

Hannes

#94 Nový příspěvek od Hannes »

Jdi do mobilní pískovačky spíše než do toho co máš v odkazech .... To už jsem ti ale kdysi psal myslím něž jsi koupil tu k wapce ....

Hozzzi

#95 Nový příspěvek od Hozzzi »

Asi jo. Tam je pisek tlaceny takze to pujde snad lip nez jen prisavanim...

P.S.

#96 Nový příspěvek od P.S. »

Jaký tlak potřebuje piskovaci pistole? Jaké zkušenosti máte o oklepavačem.

ITS

#97 Nový příspěvek od ITS »

Od 4 bar to jakš takš pískuje. 6 a více je dostačující. A čím víc, tím líp. Ale o tlaku to není. Kde vezmeš velké množství takhle natlačeného vzduchu ? Chce to kompresor alespoň 6 kW.
Oklepávač je dobrý na silné rezavé šupiny.

ota

#98 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, oživím to tu trochu.
Máte někdo zkušenost v domácích podmínkách s nějakou mobilní menší pískovačkou? Třeba jen ilustračně v tomto odkazu. Je to ilustrační, našel jsem ho narychlo někde na netu. Ale třeba tak něco jako je odkaz. https://www.mojedilna.cz/mobilni-tryska ... &utm_term=
Uvažuji, o pořízení čehosi podobného. Je mi jasný, že to proti velkýmu pískovači nebude to nejlepší. Ale třeba venku na place položit plachtu a na ní postavit vehykl a sám si to opískovat. Bo tady v okolí není kloudná firma co by to dělala. V jedný firmě na mě spustil, že co si myslím, že mají čas na nějaký křápy z kopřiv, že by si tou rzí zašpinili abrazivo. V další že mají svojí práce dost a nemají na soukromníky čas. A v další jsme byli a tam to bylo taky bída. Opískovaný to nakonec bylo sice dobře, ale ta anabáze tam. A50 km od baráku.
Proto bych šel do něčeho nadoma menšího sice, ale aby to taky cosi zmáklo. Bo jen za zadní disk na traktor chtějí 500 Kč a měli jame na paletě disky a asi 5 plechů a dva hříbky na závaží a 3000 Kč. A to tady máme haldu plechů, blatníky, a celej pluh a valník na opískování. Valník bratru kolem 10 000 Kč za pískování. No myslím, že kdyby jsme cosi splašili na doma, tak by jsme se vešli do ceny za ten valník a pak by se už mohlo pískovat veseleji.

mastnacek

#99 Nový příspěvek od mastnacek »

ota: pro fachmana neni problem si to vyrobit? Navodu je na netu hromada. Spis ten kompresor s velkym vzdusnikem. Me by se libila silna wapka s nastavcem na mokry piskovani. Ale ty prachy...

ota

#100 Nový příspěvek od ota »

Myslím u te wapky, že to pak hned musí chytit lišáka když je tam voda. Tady co jsme naposled byli, měly horu křemičitýho písku a tím to dělají. Samo že na to mají pískovač. Dříve jsem se občas namotal do pískování jak korundem tak balitinou, na tu mám i školení. Ale v boxu za 2 mega. Takže tam to ubejvalo. To tohle bude prdítko. Ale zase na doma. No myslím nemá cenu cosi vymýšlet a odladovat. Stačí místo vymejšlení když dám víkend u ,,verštatu" a múžu si to koupit hotoví.
To jen třeba jestli to tu někdo doma nemá a mohl by poreferovat. Co a jak a třeba odzkoušenou věc.

Janci
Kontaktovat uživatele:

#101 Nový příspěvek od Janci »

Mám, domarobenú a je to super na menšie veci,napríklad disky kolies a podobne 8) obyčajným pieskom robím ale treba riadne ochranné pomocky
Zetor 4011

mastnacek

#102 Nový příspěvek od mastnacek »

Janci, jakym kompresorem to honis? A jak velkej vzdusnik? Mam doma nadobu od vodarny, objem ted z hlavy nevim ale 100l to bude urcite. Toho piskovani by u me bylo do haleluja.

ITS

#104 Nový příspěvek od ITS »

O vzdušník ani moc nejde. Důležitější je kompresor. U nabízené pískovačky udávají 400 až 600 l/min, což je na minimálně 3 až 4 kW kompresor. Kdyby šlo o vzdušník, pak by musel být alespoň kubíkový a i tak, kdo by čekal na to nafoukání pro chvíli práce.
Když to tady čtu, tak mám pocit, že náš Zlín je ideální místo na zeměkouli pro pobyt lidí z této komunity. Vše tady máme na dosah. Železo, oceli, pálení, ohraňování, pískování, zinek, chrom, hydraulické díly, těsnění, kovoobráběcí nástroje. Vše pro každého bez rozdílu, ceny lidové (nikoliv zadarmo).

Janci
Kontaktovat uživatele:

#105 Nový příspěvek od Janci »

Prvne som mal nádrž 160l z bojlera, čiastočne slúžila ako vzdušník a do polovice naplnená pieskom.. bolo to tažké na manipuláciu, tak som ju rozpálil a spravil z nej širokú radlicu na unc podkop :D potom som zohnal nádrž z vodárničky, cca 30-40 litrov objem, velmi podobná ako na tom odkaze kde sa to dá kúpiť, k tomu origo malú pieskovaciu pištol
ženiem to dvomi dvojvalcovými kompresormi a nestíha to :D ale maximálny tlak som mal vždy len 4atm
Inak by mal stačiť aj 2-3 valcový orlík
Treba mať hlavne najlepšie betonový plac odkial ten piesok pozmetáš.. ja som pieskoval v tráve takže spotreba piesku je tam zbytočne velká

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Zetor 4011

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“