Motorové pily

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
jean

Re: Motorové pily

#8146 Nový příspěvek od jean »

A to ticho. To by sa kradlo drevo :D. Ale ne, je fajn zrezať bordel v zahrade a neobťažovať okolie. Náradie s brushless motormi je krásne tiché všeobecne, aj karbina je oveľa tichšia ako káblová. V hore som s pílou nikdy nebol, netuším, čo to obnáša, takže ani neviem, či tam je lacná akupila k niečomu dobrá.

Čárls

#8147 Nový příspěvek od Čárls »

Ledaže by jsi sebou tahl FVE na dobíjení a nebo batoh akumulátorů Osobně jak testovali tu nejsilnější od stihl Tak na nejsilnější asi hodina provozu a co psal jeden na prořezávky bere malej generátor na nabíjení On měl problém se spalinama ani tak ne při velkých stromech ale v prořezávkách no a u baráku na porcování kladovky asi pořad lepší jak za sebou tahat kabel Pokud máš možnost vyzkoušej
Ono to stejně v budoucnosti tak dopadne Buď jen aspen nebo baterie V některých zemích ani s jiným jak s aspenem nesmí do lesa :(
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Joe66

#8148 Nový příspěvek od Joe66 »

Najsilnejsia 3kw stihlka na baterky je tazka s baterkami cez 7kg . A baterky sa nedaju na nic ine pouzit okrem pily .Ze to je taka chybicka krasy na tom okrem tej ceny . Keby makita dala neaky novsi silnejsi model tak by to bolo super lebo baterky by sa dali pouzit aj v jej naradi

Ready

#8149 Nový příspěvek od Ready »

U HQ použiješ jednu baterku do spousty Aku zahradního nářadí,pila,křoviňák,sekačka,.....když jedu pro palivo někde do krpálů,čtyřkolka+vozík na asi metr dřeva,bo víc bych neubrzdil,jedna baterka ho naplní. Důležité je mít ostrý řetěz,klínek u silného kusu,aby to nesvíralo a 14palec lištu, umí to kouzla,pokud člověk nespěchá a nechá pilu jet podle svého(řetěz má 20m/sekundu),jede jak do másla i na max délky lišty,ta lehkost řezání je neskutečná. Když porovnám T435 a Aku 535,váhově jsou plus mínus na stejno,na benzínu mám 12-ti palec a na Aku 14-ti palec a s akučkou jsem nadělaný polovičně,když po akučce vezmu benzín,ty vibrace serou jak sviňa :D

Čárls

#8150 Nový příspěvek od Čárls »

Nemáš pravdu jdou do sekačky na trávu aj do křovinořezu jen musíš vybrat správnou řadu https://www.stihl.cz/Produkty-STIHL/Aku ... 3%A9m.aspx
Tak jako u všech bateriových strojů
Já se například kdysi nechal nachytat u Makity a bohužel právě k těm baterkám k nám prostě nedováží příslušenství :(

Franta.cz

#8151 Nový příspěvek od Franta.cz »

ota píše: stř říj 18, 2023 8:58 pm To Franto.cz mám tedy tu borovici zapřahnout vejš a zkusit ji zatáhnout do boku? Nemám naviják, abych s ním zatáhl. Až by borovice sjela po tom zlomu dolů bokem, zpracoval nych ji aby nepřekážela v případné unikové cestě. A uvázal bych smrk a paseku řízl směrem k lanu a pak zatáhl? Směrem co je kořen té borovice. Že by ten smrk jakože podvrtnul aby se složil jako šraňky? Abych tedy nestál pod tou žvachelí vršků smrku.
Myslím právě, že ten smrk bude mít snahu ,,kopnout" spátky jak píšeš směrem k lanu když bych ho chtěl odříznout načisto bez toho zatažení. A když nechám nedořez tak myslím přetáhnu tím traktorem na dlouhém uvazku. Vzal bych si žebřík a uvázal co nejvejš. Uvazky bych si nejdřiv připravil a pak teprve řízl.
1.Borovice musí pryč !
Na prasklé stromy případně křehké listnáče se používá spínač kmene.Dřív byly řetězové těžké jako prase dneska jsou tyhle.Já ho nemám protože stojí balík, místo něj používám 8 tunovou kurtu. Dorvat co to jde.
Z řetězu mám strach. Není tam ,,napnelismus" a může dojít k ..cukulatuře". Jak je tam trocha vůle stromy mají neuvěřitelnou sílu.

Obrázek

2. Uvázat Bo dole u pařezu zatáhnout vychýlit bokem. Až budeš mít volno stáhnout ji po směru, dostatečně daleko případně ji hned zpracovat.

Nevěřím, že ji okulíš tak aby spadla tem smrk bude širokej aspoň 10 metrů a borovice podobně.
A uvázal bych smrk a paseku řízl směrem k lanu a pak zatáhl? Směrem co je kořen té borovice. Že by ten smrk jakože podvrtnul aby se složil jako šraňky? Abych tedy nestál pod tou žvachelí vršků smrku.
Myslím právě, že ten smrk bude mít snahu ,,kopnout" spátky jak píšeš směrem k lanu když bych ho chtěl odříznout načisto bez toho zatažení. A když nechám nedořez tak myslím přetáhnu tím traktorem na dlouhém uvazku. Vzal bych si žebřík a uvázal co nejvejš. Uvazky bych si nejdřiv připravil a pak teprve řízl.
Pokud to takto budeš dělat budeš řezat pod tím vrškem.Ty víš jak moc tam drží? Co když jak do toho řízneš přetlačí oddenek směrem k té borovic nebo prostě z vrchu spadne :-/

Já jsem Ti napsal postup jak bych to dělal já.Mezi mnou a tím vrškem by byl ten pahýl a kryl mě. Pahýl by držel traktor, mohl by padat jen směrem k němu. Ústupovou cestu bych měl mezi borovici a ostatní stromy. Aby nedošlo k omylu. tahal bych kolmo ke směru, ve kterém visí ten nakomený vršek.Ústupová cesta šikmo dozadu na směr tahu.

Obrázek

Taky musíš při řezání hlídat piliny pokud jsou bílé je všechno OK jak začnou padat hnědé je to na průser.

Joe66

#8152 Nový příspěvek od Joe66 »

Carls ja ziadnu kosacku ani krovinorez na baterky nepotrebujem. Ze ta stihlka na baterky je momentalne Spicka ci 220-zlaty stred alebo uz predrazena a tazka 300. Lenze baterky by som uz v nicom inom nevyuzil . Kdezto v makite by som to dal do utahovaciek,razoveho utahovaku,maflika,flexky a vsetkeho naradia co mam. Lenze makita ma horsie aku pilky :typek: Stihl je stihl v tomto pripade bez debaty ale za tu cenu a s baterkami lenv uzkom okruhu naradia pouzitelnymi to straca zmysel . Ale strechari si ju uz oblubili :)

Čárls

#8153 Nový příspěvek od Čárls »

Jo jak sem psal musel bych bejt o pár roků mladčí abych to aspoň využil to že se mi to líbí ještě neznamená že to za každou cenu musím mít
:friends:

Lukashil

#8154 Nový příspěvek od Lukashil »

Pratele, i kdyz vim ze mi reknete ze jsem dobytek mam velkou prosbicku.
Jelikoz rezu malo tak v me husqvarne 50 dojizdim vzdy do rok stary benzin (pri kzdem pouziti do nej pricmrndnu trosku oleje znovu, protoze je to n95ka)
Pravidelne po dvoumesicich uz se pile nechce drzet tah a ani plny plyn, vcera jsem rozcilenim popadl sroubek h a od utazeni povoloval a spravny chod i tah mela pila az po 3,5 otackach.
Zrala teda jak das to jsem i cekal, ale nemuzu ji krom zaneseni karbecu bordelem znicit i nejk jinak? Treba prekrocenim otacek nebo pridrenim?
Predem dekuji

P.s. micham 1:50 a leju to i do krovinaku stihl tusim fs100.
Je to v pohode? Olej je od stihlu
Stydím se za tuto zem

fikejz

#8155 Nový příspěvek od fikejz »

Není. Moc oleje motoru škodí přinejmenším zanášením karbonem. Sežeň si na míchání nějakou menší nádobu tak maximálně jeden litr a míchej menší množství, které spotřebuješ do cca jednoho měsíce. Já to tak dělám, olej už nepřidávám a je to naprosto bez problémů.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

Tomas6

#8156 Nový příspěvek od Tomas6 »

No já to třeba vůbec neřeším. Pilu tu třeba používám i přes léto teda, ale v křoviňáku zůstane benzín od podzimu do jara, na jaře vemu, potáhnu a seču. Ono občas když se míň řeže, tak mám v kanystrů benzín i třeba 2 měsíce a nikdy jsem neměl problém.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

jean

#8157 Nový příspěvek od jean »

Treba kupovat slusny olej a karbon nebude. Ja lejem aj 1:20 a nikdy som s karbonom problem nemal. A to ma najstarsi vyzinac (2t motor) 25 rokov. Kompresia stale ako hrom.

pavel233

#8158 Nový příspěvek od pavel233 »

Už jsem řešil případ u jednoho chalupáře Stihl fs 100 nejde nastartovat. Vyměnil jsem filtry svíčku a nic nakonec jsem vylil nádržku. Červený jak sv..a. Pán si namíchal poměr asi tak od oka. Pracuju s tím samým křoviňákem. Nalil jse mu nádržku směsí mojí a rozjel se jak víno no chvilku si počoudil než spálil ten olej navíc. Jinak před každým tankováním dávám vif podle objemu kanystru a pak ředím směs 1 : 50. Tu samou směs leju i do pily ms261 a když přes léto leží uklizená nemám s ní probléma.

Čárls

#8159 Nový příspěvek od Čárls »

Záleží na konstrukci nejvíc problémů mají motory s předvýplachem a ty maj hodně prťavý trysky tam stačí trochu usazenin z biosložek a je problém
Pokud tak používejte nějaký stabilizátor benzínu a co se týká míchání všeho moc škodí Já kdysi starý benál namíchanej lil do auta tam se jeden dva litry ztratily a stabilizator sem lil do čistýho paliva bez oleje nyní kupuji aspen 2T a jedu na něj ale já mám malou spotřebu cca5-8 litru za rok
Jo ten benzín je duležitý skladovat tam kde je stabilní teplota ne v plechový garáži kde je přes den i 40°Jo mam v kanystru ve sklepě kde je stabilní teplota
Ono vzít starou litrovku skleněnou od octa nebo vína a namícht litr směsi zas snad není takovej problém a co zbylo v pilce prostě vylejt a dát namíchanou čerstvou směs Tolik zas toho v tý nadržce není aby se šetřilo na nesprávným místě

Lukashil

#8160 Nový příspěvek od Lukashil »

Dekuji za nazory, to michani po jednom litru uz jsem i probiral s opravrem pily a na tomjsme se shodli

zeptam se jinak, pro tuhle starou husqvarnu z 90tek radeji 95 nebo 98 natural?
Vyrobce nepocital s bioslozkou v benzinu, proto co je lepsi?
Dekuji
Stydím se za tuto zem

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“