Motorové pily

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Pavel

Re: Motorové pily

#7636 Nový příspěvek od Pavel »

oto tomu se rika den blbec zejtra taky beru pily a dem s klukem do lesa a odpoledne jeste jedu se synatorem omladine pro majku

Joe66

#7637 Nový příspěvek od Joe66 »

Oto niekedy sa proste poserie vsetko co moze :-/ Ale ku pilam si neberies krabicu,ci tasku s nahradnymi retiazkami,pilnikom,listou a podobny sersan ? Ja mam taky v jednej krabici a a kolko pil beriem tak krabica ide so mnou v aute :) Inak co sa tu riesil ten balonik na palivo na pilach tak v dolmarkach bez problemov 9 az11rokov 8) Dufam,ze to nezahovorim a sa teraz neposerie :D :typek:

ota

#7638 Nový příspěvek od ota »

Jo běžně sebou mám věci jako řetízek, lištu, svíčku. Ale tuhle pilu sebou beru vyjmečně. Když odřezávám velké průměry. Je to 50 cm lišta. Na odřezávání kmenu třeba vývratu paráda. Ten Dolmar je 119. Má z ní jinou sílu, než kdybych to řezal tou malou Stihlkou. Nakonec jsem to s ní dořezával. Na tuhle lištu mám bohužel jen tenhle jeden řetěz. Možná bych vyhrabal ještě totální ohlodek. Ale tenhle řetěz jel parádně. Koukal jsem doma potom a o článek dál byl napojovanej. Přetrhnul se ten článek. Protože se s touhle lištou asi 25 let neřezalo, není k ní řetěz, jen tenhle ten asi 1/4 zubu, jak byl už vybroušenej. Už je objednaný nový. Zjistil jsem, že se s tím parádně řežou ty tlustý špalky. 8)
Od souseda jsem tuhle dostal dvě plastový bedny, co má kamion na podvozku. Obě měly urvaný to víko. Ale šla z nich složit jedna dobrá. Teď jen potřebuju tu bednu přidělat ke káře do lesa. Je vodotěsná. Do ní se pak dá veškerej potřebnej stálej vercajk. Pak se bedna sundá a uklidí. Jednoduchým mechanizmem se nasadí a pak i sundá. A bude připravená na akci v plné výbavě. 8)

Pavel

#7639 Nový příspěvek od Pavel »

tak dneska jeste ze sem vzal do lesa obe pilky jonseredka nejak stavkovala budu muset ji vycistit karbec tak musela makat mala stilka jeste je v garazi v zaloze stara dolmarka odpoledne kdyz sem jel hasicum pro majku tak sem mel sebou hasicskou stilku 280 a to bylo jiny kafe no je rok stara a jen se vozi moc toho nenamakala

Čárls

#7640 Nový příspěvek od Čárls »

Pavle 280 nespletl si se :friends: není to 281? Ta 280 se už několik let nedováží kvůli emisim do EU
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Pavel

#7641 Nový příspěvek od Pavel »

ne nespletl je z nejakyho zachranyho fondu hmotnejch rezerv

Čárls

#7642 Nový příspěvek od Čárls »

Tak to pak jo to mají kliku na slušnou klasiku bez předvýplachu ta si nechá hrozně moc líbit 8)

pavel233

#7643 Nový příspěvek od pavel233 »

Mám ji taky MS 280 a naprostá spokojenost. Dělám ji normální údržbu a zatím bez problémů. Ještě mám stařičkou stihlku 010AV a ještě pořád funguje. Takže když jsem před lety vybíral novou pilu značka stihl byla jasná volba.

bigj66

#7644 Nový příspěvek od bigj66 »

A pánové co povíte na takové ostření :)

[youtube]https://youtu.be/gRnPTLugolc?t=203[/youtube]

Čárls

#7645 Nový příspěvek od Čárls »

Jeden velkej kopanec do rozkroku a druhej do zádele ten člověk se vubec nemá rád :vztek:

Britt

#7646 Nový příspěvek od Britt »

Takhle jsem viděl brousit pilu jednoho Ukrajince. Stejně mu to pak neřezalo, tak na to tlačil a za chvíli byl zpocenej jako dveře od chlíva.
Takovým lidem technika do rukou nepatří.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Čárls

#7647 Nový příspěvek od Čárls »

Nehledě na to že poručí hlavní články řetězu a ten pak jednou praskne a musí mít velkou kliku když ho nelajzne po stehně neb tihle lidi protipořezovky nenosí :vztek:

fikejz

#7648 Nový příspěvek od fikejz »

Ideálně, když ho ten řetěz tne přes stehenní tepnu ještě než se stihne rozmnožit.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

bigj66

#7649 Nový příspěvek od bigj66 »

:) sem věděl že se vám to bude líbit.Tak třeba má dobrého anděla strážného.

Joe66

#7650 Nový příspěvek od Joe66 »

Ten kanal som sem tam pozeral kedze polak ,,testoval,, rozne pilky :) No ale takymto sposobom brusit retaze to u mna posral :smich:

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“