Naprosto souhlasím, u nás je to stejnémasor111 píše:U nás at si vezmeš cokoliv tak tě stejně všichni pomluví.Doba kdy se oralo kolchozním traktorem a kolchozní naftou je pryč a spousta lidí si na to honě zvykla a panák slivovice je věru málo.
Cena za traktor ve sluzbe
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cena orby
a ten pan o tom vi zes mu to pooral nebo nevi jenom mu rekni ze to ma poorane on si taky muze myslet ze ses na nej vybod
- vasek775
taky mám pár dlužníku ono však na n dojde je to pár stokorun a na ních nezbohatnu ale až příjdou že zase něco chtějí tak to zaplatí i s uroky si myslím
Mám Zetor 6211,6718 ,nakladač Mikrus, vlek 8tuna,Fabia 1,2tsi a ted Oktavia III DSG kolka gladiator X450L a dalsi bordel co překáží u baráku
- DODOTRAK
Nazdar Marian tak toto je dilema aj u mňa že kolko pítať ked pomali všetci sú známi a kamoši a človeku je blbé si zapítať tolko kolko by sa patrilo ja to beriem podla podmienok a velkosti a keby som to tak zosumarizoval tak hodinovka 15 ečiek a to je ešte lacné ale tak kto si váži práce a toho že mu to poorieš ako duchničku tak ti prihodí nemusíš ani pítať a kto je hajzel tak je lakomí ti aj poďakovať no a ten ma už viac neuvidíMarianKo píše:Kedysi pred 89.rokom som oral celú dedinu aj okolo a mal som nejakú taxu.Potom som mal iné povinnosti a k oraniu pre iných, okrem se ba a kamarátov som sa vrátil až teraz keď starí oráči pomreli Zaujímalo by ma, koľko sa u vás pýta za oranie.Ja to beriem od hodiny 10eu.Neviem či je to moc alebo málo ale vždy mi niečo pridajú.
jimV: On ví že jsem mu to oral já.Počkám na nějakou debatu a pak se připomenu.
Re: Cena za traktor ve sluzbe
Zas ta cena známej chce dovést dřevo s mím suprem,ale bráním se tomu je to 40km jedna cesta to bude mít lepší avii kontejner.Na supra se mi to zdá už daleko.
- milstav1
No tak toje štreka ale proč se bránit cena by byla kolik ten supr jede klidnou jízdou spočítat dobu jízdy krát 600 kč na hodku
Sem se mu snažil vysvětlit že je to dost daleko na traktor a on mi odvětil,že mu tam jel se suprem v roce 1974 pro cihli kamarád z JZD abylo to v pohodě ,ale zkusím ho řeknu 2000kč třeba ho ta cena odrad í
Myslím si, že by jsi si měl říct o víc peněz. Na traktor je to už pěkná štreka, není to jen o naftě, ale půl dne budeš někde lítat, na takovou dálku si napočítej amortizaci traktoru a vleku, svou mzdu, a jestli nasněží, tak taky nevíš, jak to bude na cestě vypadat. Ta Avia ho vyjde levněji, bude to i rychlejší a do kontíku naloží taky víc. A na řeči, co bylo před skoro 40lety, taky nedej. Dnešní realita je už úplně jiná než tehdy, jen myšlení některých lidí pořád zůstává stejný.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Tak po delsich uvahach jsem si zavedl taxu 500kc/h za lehci prace, za tezsi (orba, seceni rotackou) 600kc/h. Kdyz nekdo prijde, reknu mu hodinovou cenu dopredu a bud ber, nebo nech bejt. Cenu mam pro vsechny stejnou, protoze jakmile se na dedine rozkrikne, ze pro kazdyho delam za jiny prachy, budu za blbce, ze nekoho odiram. Akorat u kamaradu, co me udelaji protisluzbicky je to jinak.
Vim, mozna to neni nejlevnejsi, ale me taky nikdo nic neda zadarmo. Loni byl u me znamej zednik obkladat kachlicky za kuchynskou linku. Byl u me max. 3 hodiny a rekl si 750kc.A to mel sebou prakticky jen lzicu a vodovahu, tedy veci, ktery se neopotrebovavaji. Ale takovej traktor? Napr. letos jsme kupovali sadu 4 pneu za 20tis (protektory) + dalsich 5tis. za ruzny opravy. Navic potrebuju vymenit olej v prevodovce, portalech atp. Zacina padat hydraulika, ozyva se cerpadlo a zacal me tyct reduktor u predniho levyho kola. Proste opravy v radech tisicu. Ale tyhle naklady nikdo nevidi a mysli si, jak je dres z kuze. A ani ja v tom traktore nebudu sedet zadarmo. I ten ukrajinec na stavbe uz za kilo delat nebude. Dneska jsme byl jednomu od nas pro furu dreva. Cca 20km jedna cesta. Jel jsem tam hodinu, tam jsme hodinu nakladali, cesta zpet taky hodina. Doma jsme mu to pred barakem vyklopil a rekl si o 1200kc - 2h jizda traktorem po 500kc a 200 hodina prace. Zaplatil bez mrknuti oka. Jestli prijde priste nevim, ale doba, kdy jsem jezdil za "pekne dekuju" a vlastne sponzoroval z vlastni kapsy uz je pryc.
Vim, mozna to neni nejlevnejsi, ale me taky nikdo nic neda zadarmo. Loni byl u me znamej zednik obkladat kachlicky za kuchynskou linku. Byl u me max. 3 hodiny a rekl si 750kc.A to mel sebou prakticky jen lzicu a vodovahu, tedy veci, ktery se neopotrebovavaji. Ale takovej traktor? Napr. letos jsme kupovali sadu 4 pneu za 20tis (protektory) + dalsich 5tis. za ruzny opravy. Navic potrebuju vymenit olej v prevodovce, portalech atp. Zacina padat hydraulika, ozyva se cerpadlo a zacal me tyct reduktor u predniho levyho kola. Proste opravy v radech tisicu. Ale tyhle naklady nikdo nevidi a mysli si, jak je dres z kuze. A ani ja v tom traktore nebudu sedet zadarmo. I ten ukrajinec na stavbe uz za kilo delat nebude. Dneska jsme byl jednomu od nas pro furu dreva. Cca 20km jedna cesta. Jel jsem tam hodinu, tam jsme hodinu nakladali, cesta zpet taky hodina. Doma jsme mu to pred barakem vyklopil a rekl si o 1200kc - 2h jizda traktorem po 500kc a 200 hodina prace. Zaplatil bez mrknuti oka. Jestli prijde priste nevim, ale doba, kdy jsem jezdil za "pekne dekuju" a vlastne sponzoroval z vlastni kapsy uz je pryc.
Naposledy upravil(a) mazhor dne stř čer 27, 2012 10:57 pm, celkem upraveno 1 x.
A dobře děláš! Buď ber nebo nech bejt komu se to nelíbí aťsi koupí traktor a pak pochopí.
Mazhor, už jsem ti to chtěl napsat jinde, nevím jestli děláš dobře, že jsi si stanovil cenu toho sečení na hodinu. Výkon ŽTR 160 je psanej kolem 2ha/h a tady právě může dojít k tomu, že ten co má pohodový dva ha bude platit stejně, ako ten co toho má míň a ty ztratíš nějakej ten čas otáčkama ap. přitom si řekneš stejně. V dopravě je to jiná. Já se povíce stetkávám s cenama za výměru, o časech se moc nemluví.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
No v zasade mas pravdu. Jenze ja se na to divam trosku jinak. Jestlize budu nekomu sekat hektarovej pozemek hodinu, reknu si 600. Jestlize budu nekomu sekat 0,5ha pozemek ve stizenejch podminkach a stravim tam tu hodinu taky a reknu si 300, jsem ztratovej. Traktor i rotacku u obou dvou honim stejne dlouhou dobu a propalim i podobny mnozstvi nafty, tak proc si nerict stejne? To ze ten druhej ma horsi louku je bohuzel trosku jeho smula. Navic se na to ocima toho s vetsi loukou da divat i tak, ze proc ten druhej plati min, kdyz traktor jede stejne dlouho jak u me? Kdyz si nasadim hodinovou sazbu, neprodelam, nemusim se s nekym hadat, jak velkej pozemek to asi je a i ten komu to delam zhruba vi kolik ho to bude stat.
PS: Asi jsem spatnej sekac, nebo je to tim, ze mame vsechny louky v kopcich, ale jeste se me nepovedlo posict za hodinu 2ha
PS: Asi jsem spatnej sekac, nebo je to tim, ze mame vsechny louky v kopcich, ale jeste se me nepovedlo posict za hodinu 2ha
Ze 165 rotačkou posect 2ha za hod. je skoro nemožné. To by musolo bejt na rovině a aspon 10ha v kuse.Rychlost bych viděl aspoň 15km/h
No hoši ten údaj 2 ha za hodinu je údaj výrobce ŘTR 165 je označen slůvkem max. a asi to bude bráno za dost ideálních podmínek, které má jen málo kdo, takže to taky tak berte. Já plně respektuju, že si někdo vybere "svůj" systém jak lidem účtovat a za sebe říkám z pohledu majitele stroje 600 za ha není zrovna moc. Já se totiž dostávám do vědění, že pro cizí za reálné peníze nemá cenu nic dělat. Než si říct za těch 600 což je z ruky do huby raděj ať stroje stojí. Stejně toho není, aby to stálo za to a dřív se něco na cizím pozemku podělá a hned jste jedno velké mínus.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod