Motorové pily

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
winch

Re: Motorové pily

#4741 Nový příspěvek od winch »

No a to si si nevšimol pri dolievaní benzínu, že nemáš vyprázdnenú olejovú nádrž? Zistiť že nemaže až pri zadieraní reťaze je dosť neskoro. Mám sice HQ, ale to je jedno- keď dolievam palivo, musí byť olejová nádrž tiež takmer prázdna-čerpadlo mám na max, ak by tam zostalo pol nádrže oleja, je nikde chyba. Ak je nízka teplota, treba dávať riedky olej. Tiež záleží aké je tam čerpadlo, ak sa dáva nekvalitný olej, zoderie sa z jednej strany kolíček ktorý vysúva piestik, a piestik sa dostatočne nevysune- stačí potočiť ten kolíček- je tam nalisovaný. No nevedno aký je tam typ čerpadla.
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

Čárls

#4742 Nový příspěvek od Čárls »

Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#4743 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

No jenže ta pila tam byla loni touhle dobou a dávali komplet nové čerpadlo a od té doby jesi vyřezala 3 nádrže benzinu je hodně, to mě je divný. A ona asi trochu maže protože olej ubývá z nádobky. Ale podle mě toho jde na řetěz málo. Když ho dám proti nečemu a roztočim jí tak to udělá jen takovej slabej proužeček že jde lehce vidět a je to asi málo a to jsem zkusil dávku přidat na čerpadle na max.
Nevim co se stalo. Když jsem to měl rozdělaný tak byl olej i na viku kde je brzda bylo to celé od oleje....
Já právě nevim jak hodně má vytékat z toho kanálu od hadičky čerpadýlka olej. Když jí natočím bez lišty a deklu a koukám na ten kanálek tak se tam tlačí olej ven....

Čárls

#4744 Nový příspěvek od Čárls »

Takže lišta a starý řetěz vytahaný to mi dělala i moje Ms180 při starým řetězu byl vytahaný , nebo nesedí lišta a olej jde mimo nevím jak je to tam dělaný .
U starý jonseredky sem měnil těsnění co tam bylo.Bylo ztvrdlý

DYK

#4745 Nový příspěvek od DYK »

No a nemůže to být jen olejem? Co tam je? Není zimou tuhý že to nestíhá sát?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Čárls

#4746 Nový příspěvek od Čárls »

Nech to na max a dej motorový 5W-30 flaška z pumpy zas nestojí tolik https://maziva.heureka.cz/f:14052:407467/?o=4

DYK

#4747 Nový příspěvek od DYK »

Jo no já to štelování mazaní taky moc nechápu. Taky bych jel pořád na max.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

pepanek

#4748 Nový příspěvek od pepanek »

Ta regulace mazání je pro
1)délka lišty, delší víc mazat
2) suché dřevo víc mazat
3) druh oleje, nekvalitní rostlinný víc mazat

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#4749 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

No lišta a řetěz už něco pamatuje, ale že by na tom byli až zas tak špatně bych neřekl :-/ Olej právě nevím jaký tam je mám doma oleje co už nevím kerý jaký je (jsou nový jo žádný vyjetý) ale nevím pořádně co to je za typ oleje. Ale hustý není a je v teple tekl krásně. Zkusím to vylít a naleju tam motorák. Buď mě dá táta ten má do aut a nebo mužu dát třeba M7ADS III ten je taky docela řídký. Dám mazaní na max a zkusím to jesi bude hezky dělat mokrou čárku.
Akorát mě je divný prostě že najednou to přestalo řezat kloudně na těch dvou balíkách to šlo jak karty tam padala pila sama. Pak po obědě sme šli na poslední a hned sem to cejtil prostě sem musel tlačit na pilu brutálně aby řezala. Dvakrat jsem nabrousil řetěz a stejně nic moc. Pak jsem si všiml že fluše miň oleje nežli ráno co jsem viděl....

pepanek

#4750 Nový příspěvek od pepanek »

Jak vypada lišta- modrá?
Podle teploty jde poznat pokud se zadírá- šáhni si, zůstává modrý proužek po obvodu

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#4751 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Tady to těsní přez takový plech. Zkoumal jsem ho a nezdá se být nějaky zmačkaný :-/

https://store.chainsawr.com/collections ... 070055-new

pepanek

#4752 Nový příspěvek od pepanek »

Uvnitř té oválné díry je obvykle vyústění mazacího kanálu nějakým plastem, pokud ti odtud teče olej je problém otvor v liště, čistota drážky.
Byla ta lišta žhavá netočil se řetěz když si dal plyn mimo dřevo?
Tak poznáš že nemaže, normálně se zadře řetěz v liště a nejde s ním točit. Lišta žhavá, poté modrá...

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#4753 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

To zas ne až takhle. Dám sem fotku jesi to bude vidět možná je trochu na okraji lišty vidět jakoby spalená trochu. Ale že by se jako zadíral řetěz to ne to asi trochu maže. Ale řekl bych že málo no. Ještě zkusím dát novou lištu s řetězem a jiný olej motorovy. Vyzkouším a dám vědět. A jak vám to hodně hazí olej když to zkusíte proti zemi? Je tam hned vidět olejová čára?
Tady na obrázku je vidět to vyustění mazacího kanálku přesně takhle to mám https://img2.mountfield.sxcdn.net/files ... 00_fit.jpg

Tady foto mé lišty

Obrázek

Obrázek

pepanek

#4754 Nový příspěvek od pepanek »

Tam nemá být hned čára, lepší zkoušet na pařez, papír na plný plyn začnou být vidět kapičky a čára za 15-30 vteřin
Kolik ti zbyde v nádrži oleje na nádržku benzínu? Mělo by zůstat trochu na dně.

winch

#4755 Nový příspěvek od winch »

To zase tolko neprská, že by tam bola hneď olejová čiara. Príčina toho "nerezania" bude asi niekde inde. Nepodrieza ti reťaz (reže do oblúka)? Jak je staršia reťaz, a má velkú vôlu v drážke lišty začne rezať do oblúka, a ide ťažko do rezu. Inak :shock: stačí sa pozrieť na lištu hociktorému pilčíkovi, a viem v akej je opatere. Ak tam zostanú po farbe iba zbytky- žiadna sláva. Zásada číslo 1- v akej rovine sa pila nasadí do rezu, v takej musí z rezu výjsť. Žiadne oblúky, krútenie, orezávanie koreňových nábehov do oblúka a pod.
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“