Motorové pily
Re: Motorové pily
Oco, koupil by sis třeba další - čínský traktor jen proto, že budeš dělat v blátě?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Hm dobré prirovnanie , ušetrili ste mi 50 evri ,ale na Stihlku si našetrím.
No vidíš, už máš na ni 50 euro
Oco mas sledovat bazos Minule kamos kupil skoro ako novu stihl 180 za 90 eur. Starky zomrel a vnuk co sa roboty boji po nom predaval veci len treba sledovat a byt rychly lebo inak spekulantov s vylagrovanymi je plno
To oco13 asi 14 dní spátky jsme si koupili novou Stihlku. Máme kus lesa a topíme celkem v 4 krbovejch kamnech ( doma, dílna, rodiče ) A vloni v zimě jsme byli v lese zdělávat kurovce a nějaký polámaný smrky v našem. No psal jsem to někde, děda s náma. V jedný ruce hůl a v druhý nejlíp řezající motorvku. Jen vylezl z traktoru hned musel dostat pilu. Aby si mohl opižlávat suchárky. No a mi další dvě pily pro 4 lidi. Jedna po vyjetí nádrže už nechtěla chytit a druhá koktá už dávno, je spíš záložní tak jsme ji vytahli taky sebou. Dědko nám pilu nechtěl dát, že si bude pižlat svoje. A mi tam skoro 4 čuměli. Poklidili jsme a roztopili chcíplou pilku a chvíli pižlali. Tak jsme tuhle dojeli do prodejny a oni mají nějaké slevy tak nám objednal novou. Vzali jsme k ní lištu, řetízek, kanistr a ještě olej do benzinu a byla za 8000 Kč. Se synem jsme ji vzali napůl. To na odvětvování lehkou pilku. No a dojeli jsme dom a děda na co jste koupili další pilu? Na který hovno to tady bude? No jakože když se už sejdeme tak nám snad jedna pila pojede celej den na to naše řezání. Protože když nejvíc potřebujeme tak to co máme doma nejde jak by mělo. A po každý velký akci je to potřeba naložit a odvízt k mechanikovi, jak je to rozhašený. A on pokaždý nadává, že na tyhle veterány už nic nemá a nelze ani nic sehnat.
No a když náhodou najebeme do hlíny novou pilou, no co už. jako starou. Ojebe to zuby třeba. Máme v kufříku ještě dva rezervní ostrý a třeba i dvě lišty. Přendáš a jedeš dál. Jednou jsem nasadil fungláč řetízek a káceli jsme s pantatíkem břízu jako tele. Já tam nacpal kovovej klín a on řezal. Nějak na to blbě koukal a jeb vzal ten klín jak cip. Museli jsme přehodit řetěz. Ten byl! No stane se.
No a když náhodou najebeme do hlíny novou pilou, no co už. jako starou. Ojebe to zuby třeba. Máme v kufříku ještě dva rezervní ostrý a třeba i dvě lišty. Přendáš a jedeš dál. Jednou jsem nasadil fungláč řetízek a káceli jsme s pantatíkem břízu jako tele. Já tam nacpal kovovej klín a on řezal. Nějak na to blbě koukal a jeb vzal ten klín jak cip. Museli jsme přehodit řetěz. Ten byl! No stane se.
No ved aj ja už mám do rezervy lištu a tri reťaze.
Víš, já jsem takovej ,,těžař" že kdysi dávno jsem chodil do lesa dělat samovýrobu pro sebe a většinou to byly břízy. Ale byly pořádný. Už ve vzrostlím lese. Sotva jsem to proříznul tou lištou. No a prvně jsem jel jako ,,na výlet" Pilu, benzin, olej, lopatku. Samo, že jsem na druhém stromu nechal pilu v řezu a sevřelo mi to lištu jak bejk. No šup do auta a dom pro druhou pilu. Jasně že jsem to vzal metr vejš a sevřelo mi to i tu druhou! Pantatíkovi ani slovo, tem by se mi smál ještě dneska. On se s pilou nachodil a nadělal. Tak znovu auto a pro lištu a řetěz. To jsem se pak už vyučil a vozil vše sebou. Plnej kufr verků. Doma všechen vercajk je. Jen ho najít a naložit sebou.
Jo víš co, s tou pilou jsem zapoměl, známej si kdysi koupil pilu někde v merketu. Měl ji doma v regále a sem tam s ní něco říznul. Po pár letech si koupil krbovky a hop na dřevo. Však má na to pilu! První sezonu dala a druhou už ne. Dovezl to k mechanikovi a ten se na pilu kouknul jen tak ve dveřích a povídal mu, tohle rovnou hoď do hnoje! Ale jo že se znají, rozebral to. No a na klikovce byly jen kluzný ložiska v karteru plastoví, jeden odlitek plastu. A tam se to vyjebalo a díry pro klikovku byly šišky. Neopravitelný. Zbalil to do škatule a strčil do regálu a koupil si jinou. Nařezala asi tak tři káry dřeva a bylo po ní.
Jo víš co, s tou pilou jsem zapoměl, známej si kdysi koupil pilu někde v merketu. Měl ji doma v regále a sem tam s ní něco říznul. Po pár letech si koupil krbovky a hop na dřevo. Však má na to pilu! První sezonu dala a druhou už ne. Dovezl to k mechanikovi a ten se na pilu kouknul jen tak ve dveřích a povídal mu, tohle rovnou hoď do hnoje! Ale jo že se znají, rozebral to. No a na klikovce byly jen kluzný ložiska v karteru plastoví, jeden odlitek plastu. A tam se to vyjebalo a díry pro klikovku byly šišky. Neopravitelný. Zbalil to do škatule a strčil do regálu a koupil si jinou. Nařezala asi tak tři káry dřeva a bylo po ní.
- martin7211
Zdravim prosil bych vas o radu da se nekde sehnat valec na pilu oleo mac 981 vsude nachazim jen pisty pisty skousim ji dat do kupy dostal sem ji od znameho at si ji zkusim opravit
Jak vypadá válec má velký rýhy nebo jen mázlý píst a hliník na stěně válce ? Taky sem nenašel válec na tuto pilu
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
asi se budeš muset obrátit na zahraničí, nejlíp vychází asi polák https://allegro.pl/cylinder-pilarek-980 ... 57346.html
malej traktorista v malým traktoru
- martin7211
Koukal sem na píst je opálený ani žádné rýhy skusil sem pilu natočit a má vyší otáčky že se i řetěz točí třeba bude stačit jen seštělovat karburátor ale atejnak mě ten píst asi nemine ho vyměnit.
do jistý míry je "očouzený píst" u výfuku normální pokud drží vysoký otáčky spíš bude problém v karburátoru- tvrdých membránách
malej traktorista v malým traktoru
Takže udělal bych tlakovou zkoušku klikovky někde ve vláknu je popsáno jak se dělá zjistíš Vadný Gufera Zkusit vůli na klikovce ložiska klikovky , hrdlo od karbce k válci zda není někde popraskaný Palivový filtr vyměnit, Vzduchový filtr vyměnit Palivové hadičky výměna. Před výměnou pístu zkontrolovat kompresi https://www.youtube.com/watch?v=6FWJx68r_OU Místo startování se zatáhne za šňůru na startování Místo svíčky adaptér s budíkemmartin7211 píše:Koukal sem na píst je opálený ani žádné rýhy skusil sem pilu natočit a má vyší otáčky že se i řetěz točí třeba bude stačit jen seštělovat karburátor ale atejnak mě ten píst asi nemine ho vyměnit.
To, že pila drží vyšší otáčky může být přece jen dorazovým štelovacím šroubkem klapky, ne? Nikdo neřekl, jestli se s tím točilo nebo ne. A píst? Pokud se ukáže, že mu nic není normálně a klidně bych se na něj vysral a do starého válce ho vrátil s novými kroužky. Tvrdokov (nikasil se už takřka nepoužívá) svojí tvrdostí žere spíše kroužky než by provozem měnil míry a tvar válec. Takže jen kruhy a jít na další periferie, které mají bezprostřední vliv na chod motoru. To su ale prase, co?
Může ale nevíme ani asi majitel kolik má pilka naběháno a co byl její předchozí majitel zač Třeba to je jen zasraný vzduchový filtr nebo taky gufera je to poměrně silná pilka dobrá na špalkování větších průměrů Většinou ji přezbrojují na 325 řetěz místo velký 3/8 jak sem četl na netu
Takže pokud je pilka vizualně v cajku neomlácená a pod odzkoušet co jsem psal a uvidí se co dál
Takže pokud je pilka vizualně v cajku neomlácená a pod odzkoušet co jsem psal a uvidí se co dál