Cena za traktor ve sluzbe

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
vizovjan

Re: Cena za traktor ve sluzbe

#46 Nový příspěvek od vizovjan »

Ta spotřeba mi právě přišla sympaticky nízká, na to kolik času ten traktor běžel - trochu to ale ovlivňuje ta rychlost - nepočítal jsem ,že váš super jezdí takhle rychle ;-)
Zetor 7245, 3011, 12145 s čelňákem, diskový štěpkovač Junkkari HJ 5G a bubnový štěpkovač Heizohack 6-400, video při práci http://www.youtube.com/watch?v=XWM-i42P ... ture=share nebo starší http://www.youtube.com/watch?v=MSvnIdqCtQI

busmen

#47 Nový příspěvek od busmen »

když si za to vezmeš cenu pro tebe prosperující jsi zloděj. Navíc cena opotřebujícího nářadí za traktorem cenu nákladů zvedá. Nejlepší řešení je pro nikoho nedělat. V rámci přátelství je to zase těžké. Myslím že nejlepší řešení je říci když někdo přijde.. Podívej se pane Voříšek na motohodinu beru 300 korun. Odhaduju že to může stát 900 kč . Rozmyslete si to jestli to za tu cenu chcete.... Je to někdy těžký sice něco odhadnout. Pokud to nejde zůstaneme u ceny na mth za hod. Nebo mu to spočítat jsme li toho schopni. Cena konečné práce nesmí být však nikdy vyšší než cena odhadu ...
Člověk tak toho druhého alespoň připraví na to co ho čeká. Nedostane tak šok takový co by dostal na konci práce. Místo ceny vysněné, cenu nečekanou.
Bohužel teorie linka pokynů a v praxe je z velké části improvizace.

sadlicko

#48 Nový příspěvek od sadlicko »

rozumní lidé se vždy dohodnou.
Já u odvozu dřeva z lesa to řešim obvikle dřevev v odpovídající hodnotě. Kolik ta hodnota je, je lepší někomu neřikat. Hlavně těm, co dřevo dělaj jako super zábavu a myslej že je to zadarmo.

Lvaclav
Kontaktovat uživatele:

#49 Nový příspěvek od Lvaclav »

Kolik by jste si účtovali za lisování s nízkotlakým lisem Welger WSA 350.

Fiataro

#50 Nový příspěvek od Fiataro »

za Traktor-min.3OOkč.na hod.
za Lis-nějaké % z ceny balíku sena,1O%,2O%,3O%???

sadlicko

#51 Nový příspěvek od sadlicko »

velký jsou za stovku. Pokud by to bylo 3kč za balík, tak je to podle mně dobrý. Nebál bych se ani 5.
Nebo v hodinovce. Když se to dělá vysokotlakym, tak se to taky moc neutahuje a nedělá moc velký, pak by to nikdo neunes.

majco169

#52 Nový příspěvek od majco169 »

Fakt, by ma zaujímalo, ked idete na fušku - oračku so svojím domaďelem, niekomu do záhrady cca 10 árov, stredom je tam betónový chodník, zopár stromov okolo ktorých sa musíš točit jak k***t, lebo niemu je zatažko aj meter štvorcový dokopat rýlom, a si tam cca 30-40min, kolko si asi zoberiete EUR ??? Pritom tam spálim 1-1,5 litra benzínu ( 3 EURO )
JA ZA MIN. 10 EUR ANI NEVYSTRČÍM NOS Z DOMU !!!
A radšej sa dohodnem na cene dopredu, lebo potom tie dohadovačky a hlavne s BABKAMI MILUJEM :pistol: :pistol: :pistol:
A ešte Vám bude rozprávat, že ona tam za desat euro ani nedopestuje !!!
A pritom tam mala na 10 ároch zasadených 5 riadkov mrkvy asi 8 metrov dlhých a tak isto cibule !!!!!
Americkým geológom sa nedávno podaril veľmi zvláštny, mimoriadne nezvyčajný objav :
nad obrovskými zásobami americkej ropy objavili akúsi neznámu arabskú krajinu.

majco169

#53 Nový příspěvek od majco169 »

Nepoviete ??? :vztek:
Americkým geológom sa nedávno podaril veľmi zvláštny, mimoriadne nezvyčajný objav :

milstav1

#54 Nový příspěvek od milstav1 »

No já stebou souhlasím vozim sem tam hlinu naložim kubík a púl a jedu stem tak 15 minut a beru 200 kč jinak bych za míň ani nevitahoval traktor

gastly

#55 Nový příspěvek od gastly »

Kamarádovi vynásobím benzín třema, cizímu čtyřma a v naprosté většině přípádů se ozve A není to málo? Tam sme spokojení oba, a tam kde se to nelíbí, tam nemám příště čas. S pidi zahrádkama není problém,to spíš latifundista vzpomíná že v 80. roku se to oralo za půl litru páleného, crystalem za družstevní naftu a už si nepamatuje že nafta stála dvě koruny. Pepa

DYK

#56 Nový příspěvek od DYK »

Co vykládáš o násobení třema pro kamaráda, pozemek zhruba 40x20 m děláš kamarádovi dvakrát ročně za dva tisíce, což je solidní vývar. Tvůj text http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 22&t=35067 Já ti ty prachy přeju, to jo, ale pro kamaráda za prachy? Jsme tady taky dva-tři kamarádi a že by jsme jeden pro druhýho dělali za peníze? To si nevzpomínám. Když moc tak někdo dodal pětku nafty, asi aby líp spal, ale nikdy si nevyčítáme, kdo pro koho udělal víc. To je kamarádství, ne? Ti ostatní jsou jen známí a že se na dědině známe vlastně všichni je jasný.
No a pak jsou zde ty dříve zmiňované babky se svejma políčkama polozahradama, no však víme oč jde. Asi jsem vadnej, ale hamba by mě fackovala si od nich vzít peníze. V ruce žmoulají padesátikorunu a to si myslí co ti nedávají. Já to plně chápu tu jejich zkreslenou představu o hodnotě oné padesátikoruny, proto se snažím to převést třeba na to, že bych si na podzim vzal nějaký ořechy, protože ořešák nemám a tak nějak. Rády kývnou a netsalo se mi, že by některá babka zapoměla, že jsem na jaře dělal to či ono a přinesou dle vlastního uvážení narážené ořechy. Ovšem čím je kdo mladší, tím rychlej a rád zapomíná a už to neřeším danou cenou ale "nemám čas". A světe div se, ono jim to dojde. Naštěstí mě ty jejich nedodávky k hladu a bídě nedovedou a prodělal jsem v životě víc, tak toto taky snad unesu. Ono je to totiž dost ošidný. Jedna dědina a je třeba s lidma nebo s většinou lidí dobře vycházet, ale je jasný, že vše má svoje meze.
Dovolím si vyjádřit se i k tomu lisování. Měl jsem lis na malé hranaté balíky. Co balík, to nejdřív 7 pak 8 a jak šel čas a cena nafty nahoru 10 kaček za balík bez ohledu na to, čím to táhnu a podobně to účtovali a účtují v okolí všichni. Nerozdělovaly traktor a lis, ale co balík to suma ať to táhl čím chtěl a samozřejmě chyby se odpočítávaly. Ceny velkých jak balíků, tak klub vůbec z okolí nevím, nikdo takový lis "doma" nemá.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

DYK

#57 Nový příspěvek od DYK »

Gastly omlouvám se mou chybu, kdy jsem si v mnou daném odkazu svévolně a zřejmě neprávem vyložil, že onen "kluk" je i tvůj kamarád. Není a bylo chybné se domnívat, že je tvým kamarádem a já se za toto omlouvám. Nedělá mi to žádný problém se veřejně omluvit, navíc když je důvod.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

gastly

#58 Nový příspěvek od gastly »

OK. Toto se cení. A máš bohužel i pravdu v počtu kamarádů a známých. A TAKY kamarádů. Dík Pepa.

majco169

#59 Nový příspěvek od majco169 »

Já mám dost kamarátov, a myslím si, že najlepšie je si to normálne účtovat a nehandlovat sa: ja spravím tebe to a ty mne zase toto.
Nemám motorovú pilu, ked chcem porezat nejaké drevo, tak mi povie : bežne berú pilčíci cca za nádržku benzínu 12 EUR. Poviem OK
Príde za mnou aby som mu pooral záhradu, a ja mu poviem cca 15 Eur. Ak sa mu páči tak povie ok, ak nie , tak nech si hladá, iného, ale nemáme medzi sebou problém !!!
Bratranec má pneuservis, bol som si prezut gumy, zobral 20 EUR.
Ja som mu bol porat záhradu, zobral som 15 EUR.
Všetko má svoju cenu, s nikým nemám problém.
To je len moja skúsenost :idea:

Leo

#60 Nový příspěvek od Leo »

DYKU, pomalu Ti závidít ty kamarády, kteří ti nezištně pomohou. Z vlastní zkušenosti musím říci, že se dneska je to všechno na věčnou oplátku. Dělám to jak Majco, když něco potřebuju, tak zaplatím, když někdo něco potřebuje, tak si to nechám taky zaplatit. Ta technika taky něco stojí, jak její pořízení nebo údržba, a za naftu nejezdím. Teda za naftu možná v rodině, ale tam to většinou ocení víc než si řeknu.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“