Kovošrot

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
ota

Re: Kovošrot

#376 Nový příspěvek od ota »

Taky si to myslím. Bude to nějaký přípravek na určitou věc. Ta se do toho asi položila a třeba vrtala díra, nebo přefrézovala plocha. Mohlo to být upnuté na stroji za ty drážky v tom velkém tělesu. A třeba vedle upínka a tou stažené. Je to štelovací, takže se v tom mohlo opracovávat více rozměrů té dané věci. Tak bych to viděl. Na fabryce bylo těhle přípravků hafo. Nebo i byly jen montážní přípravky. Že byly přišroubované na stole, desce a něco se v tom montovalo. Proto to mělo štelování, aby se to nechalo poštelovat. Ty pozice měnit. Používaly se na to už i jednou vyrobené věci, takříkajíc i co dílna dala. Nebo se to na to sešl vyrobilo.

kenybz

#377 Nový příspěvek od kenybz »

no mohl to byt aj přípravek na svařování do toho prizmatu se šoupla trubka a na ty boky po jedné pásovince

fajlla
Kontaktovat uživatele:

#378 Nový příspěvek od fajlla »

ta přední náprava je super škoda jí ve šrotě.

ota

#379 Nový příspěvek od ota »

Ahoj to kenybz to jsem mysle taky. Jenže tam není vidět vůbec po sváření nebo heftování známky. Bylo by tam spousta kuliček, nebo po sváření vidět bordel.
No a ta náprava ta je fakt pěkná. Na traktor super!

kenybz

#380 Nový příspěvek od kenybz »

to jsem si všiml taky ale zase kdyby to byl vrtací přípravek tak má vodící pouzdra a ty tam taky nejsou takže je to nikdy nepoužitý přípravek na svařování :smich: no a stejně na to svařování tam bývajů ty rychloupínky a dřív normálně jakoby svěrky na pantu s čepem takže dokud sa tu neobjeví tvůrce toho přípravku tak to asi nezjistíme

vitex

#381 Nový příspěvek od vitex »

Tom píše:Pánové, poradíte mi, co to je? To, že je to nějaká forma svěráku vím, konzultoval jsem to už s Otou, ten ale taky neví k čemu přesně to je... Pokud by to někdo chtěl, tak můžu vyměnit za standardní svěrák pod stojanovku. Může být menší, ale žádná čína. Klidně doplatím.

Obrázek
Rád Ti poradím:vrať to zpátky.Do té doby co to budeš mít doma to nebudeš nikdy potřebovat.Uplatnění najdeš po té co to vyhodíš. :friends:

Tom

#382 Nový příspěvek od Tom »

Tvůrce se nenajde a vracet to nebudu, takže budu další věc, kterou "možná někdy použiju" :smich:
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

winch

#383 Nový příspěvek od winch »

009.JPG
Dnešný úlovok, luneta by mala byť na 18tku, hlavička bola seknutá, som ju povolil, vyčistil a funguje na 1. Tú štyrčeľusťovú 80tku mi bolo ľúto tam nechať, aj keď čeľuste na ňu asi nezoženiem :-/
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

ota

#384 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, ta luneta je na SV 18. Mám doma. Možná, že by Jsi mohl mít krapet štěstí na ty čelisti. :co?: Mám tady na stolku takovou řadu čelistí. Jsou malé. Mám tady 120 univerzálku a na ní jsou malé. Bude to něco malího. Pokus se nějak namalovat rozměry té drážky a já se číhnu. Jsou tam možná i oboustraně použitelný a asi vnější i vnitřní. :co?: Zatím to na nic nepoužiju, je to na mě malé a hlavně takovou univerzálku nemám a zatím ani neplánuju schánět. Uvidíme, jestli by se to nešiklo.

winch

#385 Nový příspěvek od winch »

Zajtra to pomerám a hodím sem

kenybz

#386 Nový příspěvek od kenybz »

winch už zas :vztek: :D :friends:
já mám 80-ku hlavičku na minisoustruhu je tu o tom téma tak ho snad dám dohromady přez zimu ale to tam mám 3-čelisťovku a chybí mě vnější kleštiny :zapomel:
ináč máš tam samé pěkné věci v tom šrotě u vás...to unás sa sice taky neco objeví no ale to je ráz za čas

winch

#387 Nový příspěvek od winch »

ota píše:Ahoj, ta luneta je na SV 18. Mám doma. Možná, že by Jsi mohl mít krapet štěstí na ty čelisti. :co?: Mám tady na stolku takovou řadu čelistí. Jsou malé. Mám tady 120 univerzálku a na ní jsou malé. Bude to něco malího. Pokus se nějak namalovat rozměry té drážky a já se číhnu. Jsou tam možná i oboustraně použitelný a asi vnější i vnitřní. :co?: Zatím to na nic nepoužiju, je to na mě malé a hlavně takovou univerzálku nemám a zatím ani neplánuju schánět. Uvidíme, jestli by se to nešiklo.
Som to pomeral ak by pasovali bolo by super, ak nie nevadí. Ono by som ich mohol aj vyrobiť také čo by mi postačovali na upínanie väčších závitníkov do koníka na sústruhu, na to by to nebolo špatné.
Ešte , stúpanie tej šrobovice (rozostup zúbkov) je myslím 6 mm
čeľusť 80.JPG

ota

#388 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, mrknu na to. Ale musíš malinko vydržet. Teď jsem dorazil a za chvilku jen co to malinko pokoukám letím do hajan. Brzo ráno vstávám. A potom dorazím domů zítra zase dlouho. A nevím, jestli mi to zítra bude dobře koukat! Kámoška má rozlučku končí u nás v práci a tak to jdeme zapít. :red:

ota

#389 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, tak jsem kouknul na ty čelisti. Ale nemám takhle malinký. Mám tady a ty mají ty rozměry co jsi napsal 7 mm šířku v té drážce a 7 mm široukou tu drážku. Potom tady jsou ještě druhej typ a ty mají 9 mm šířku v drážce a 7 mm širokou. Mám tady tři sady na tříčelisťovku těch prvních a jednu těch druhých.
Ale němám ani jednou na čtyřčelisťovku. Všechno jen tříčelisťovka. Vnější, vnitřní.
Ta míra co máš je opravdu malá. To nemám. Tohle bude o fous větší, nebo jen jinej výrobce se širším drážkováním. Ty zoubky jsou od sebe 6 mm.

winch

#390 Nový příspěvek od winch »

Oto nevadí, tie väčšie- 7/7 sú asi do stovky TOSky, ak by si mal naviac, by som kupil jednu sadu- (3+3 čeľuste)

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“