Motorové pily

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Kubo

Re: Motorové pily

#316 Nový příspěvek od Kubo »

Predvcerom nam prisla nova MS 211, velmi zaujimvy stroj. Trosku my vadi iba jedna matka na listu, ale asi to staci ked to nemec tak dal. Zaujimavo vyriesene odoberanie krytu, dobry pristup k vzduchovemu filtru (dost objemny). Uvidime co bude po cca roku uzivania robit mazanie, dufam ze nic, ale cosi tusim...
Skoda ze to je pre zakaznika, nemohol som to riadne otestovat v dreve, prvy start az pred ocami kupujuceho. Tesim sa na tvoju recenziu DYK.

DYK

#317 Nový příspěvek od DYK »

Já zase doufám, že po roce to mazání bude stále mazat :smich: No a co říkáš na předělaný systém filtrace? Tady v ČR je teď MS 230 za velice podobnou cenu jak MS 211. Prostě cenový rozdíl zanedbatelný. Něco to, podle mne, znamená. Lákají tedy na MS 230, ale technicky to je prostě zastaralejší pila, takže když pilu z této kategorie, samozřejmě jako doplňková, tak si myslím je dobré jít do současné techniky a v tomto případě se nějakých "nevychytaných věcí nebojím. Může se něco objevit, ale na to je snad záruka. Zásadní problémy nečekám. Kéž by dnes všichni výrobci testovali a prověřovali životnost dílů před uvedením na trh jako Stihl.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Kubo

#318 Nový příspěvek od Kubo »

Jasne ze lakaju na starsie modely, potrebuju sa toho zbavit, na trh prichadza nova generacia strojov tak upratuju sklady.
Ja osobne by som teraz tiez isiel do pily z novej modelovej rady. Typy ako 210-230 by som nebral, ked z tych starsich tak este 180, tu mame a parada. Ta 211 co sme objednavali pojde na zivnost pre nejakeho tesara, takze sa flakat nebude, uvidime co to vydrzi. Uz ma jednu MS180 a ta beha v pohode ale chce vyskusat nieco nove tak objednal MS 211, na skusku.
To filtrovanie vyzera dobre, pozeral som na to, keby bola moja tak hned testujem, ale nemozem sa hrat s cudzou pilou.
Ak uz budes mat tu svoju okukanu, vyskusaj klasicky test co bol aj na youtube, pila v tockach a na starter nasypat jemnejsej piloviny. Ja by som to vyskusal hned, ale nemozem.
Nejakej nevychytanej veci by som sa nebal, Stihlaci maju masinky skutocne vymakane, a co sa neukaze do dvoch rokov to sa neukaze asi nikdy. Tesim sa na recenziu.

DYK

#319 Nový příspěvek od DYK »

To video jsem už dříve viděl a bylo mi jasné, dle skladby strojů o co jde a jak to dopadne. HQ má proti hlavně starším modelům ST daleko lepší a patentované čištění nasávaného vzduchu. Ten pseudo test byl nereálný pracovním podmínkám, ale dá se z toho pravdivě odvodit, že se vzduch. filtr u ST zanese dříve jak u HQ, to je pravda. Na druhou stranu je ale třeba říci, že to zanášení není stylem nedá se dořezat ani nádržka a je to zacpaný. To předčištění u HQ bylo snad jediné plus značky proti ST. Čas ale pokročil a je vidět, že i na tom ST zapracoval a dokonce i u hobby třídy.
Já se vůbec nedivím, že si někdo MS 211koupil pro tesařinu. Vždyť už jsem jednou psal tuto pilu si kupují i lidi do lesa do probírek a tak, jako alternativu k "velké" pile a navíc jsou i spokojeni. Kdyby byli nespokojeni a pila nevydržela provoz určitě by se podělili.Tak co.
Já jsem trošku váhavej střelec takže pilu zatím nemám a pokud narazím na debaty o této pile jsou vesměs jen kladné ohlasy. Samozřejmě je třeba zohlednit výkon a zařazení pily, není to nic na silné dřevo nebo nedejbože na těžbu ale pokud se požívá přiměřeně není problém. Utavit by ji nebyl asi problém kdyby se chtělo.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

pech.

#320 Nový příspěvek od pech. »

pro tesařinu je malá piíla vhodnější.. protože asi největší průžez co ji potká bude nějakej vaznej trám 16/22cm... a musí bejt lehká, páč to budou tahat po vejškách...

Jakub
Kontaktovat uživatele:

#321 Nový příspěvek od Jakub »

Mám dotaz zejména na mechaniky. Mám hoodně starou pilu, dovezl ju stréc z Německa. Nic o ní nevím, jen že je to SOLO, typ údajně 08 nebo 09 (pokud je to možné). Co jsem změřil, tak vrtání je 48 mm, zdvih 33 mm, takže obsah 60ccm. Je to macek, sílu to mělo taky, než si to postavilo hlavu. Zkoušel jsem jít po karbecu, vyčistil komplet, zkoušel jsem nastavit L a H ale, maximálně jsem dosáhl toho, že to kope, na zatáhnutí to má snahu jít do otáček, ale udělá tak 3 - 5 zápalů a nic. Ty zápaly jdou těsně za sebou a pak to zdechne. Má to kladívkové kontaktní zapalování, nevíte, jaký by to mohlo chtít předstih? (předpokládám, že bude srovnatelný u pil s podobným vrtáním a zdvihem). Na klice je na klínku vačka, a má trošku vůli (není na konusu, ale na rovině, drží půlměsíčitým klínkem, a až magneto je na kónusu). Ještě by mohl probíjet kondenzátor, ale pak už mě nic nenapadá...
Zetor 25 A, štípač od Biboše s navijákem.

jiri kokes

#322 Nový příspěvek od jiri kokes »

neco podobneho mi delala pila od nasich ruskych bratru. Pak jsem nalezl vyclochtany klinek u magneta, po nasazeni to drzelo pohromade, pak se za chodu motoru magneto nepatrne potocilo a z predstihu byl najednou postih... uz to nejelo...

martin3200

#323 Nový příspěvek od martin3200 »

nadar mam pilu stihl 011av ale je tam zly karburator :'( s akej inej pily by sa dal pouzit????

Školník

#324 Nový příspěvek od Školník »

To sice nevím, ale použil bych jen origo.
Příroda je mocná čarodějka. "Co jeden živočišný druh vybuduje, to druhý zlikviduje".

martin3200

#325 Nový příspěvek od martin3200 »

to by som aj ja velmi rad len ho nemozem nikde zohnat tak to chcem skusit aspom tak

jiri kokes

#326 Nový příspěvek od jiri kokes »

Kdysi jsem videl takove udelatko, co se dalo pridelat na pilu a ktere slouzilo jako doraz pro rezani fosen primo v lese. Vim, je to neekonomicke, ale uprostred lesa je myslenka na nejaky katr pouhym snem.Nevite, jak to udelat? tenkrat to bylo od Stihlu, jenze jsem si to poradne neprohledl...

Mirek LKT

#327 Nový příspěvek od Mirek LKT »

Tyhle věci se standartně prodávají. U Stihl se to myslím jmenuje "Logosol" . V nabídce to má i Jonsered nebo HQ. Pořizovací cena je ale poměrně vysoká nehledě nato že je potřeba mít i velmi silnou pilu. Většinou se to osazuje nejsilněší pilou z řad výrobce.
Kde ostatní končí , my začínáme ...LKT

Dvordy

#328 Nový příspěvek od Dvordy »

neměl by náhodou někdo z Vás rozebranou HQ 346 XP a prodává z ní díly. Sháním brzdu, mám prasklý plast a když to slepím, nechce držet.
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III

pech.

#329 Nový příspěvek od pech. »

tenm plast by měl jít objednat - snad..

já jsem zkurvil brzdu na stihlu... tu páku před rukojeť... normálně jsem té objedna u prodejce, přišlo to, a ani to nebylo tak drahý... pár stovek.

jiri kokes

#330 Nový příspěvek od jiri kokes »

ad mirek lkt - ja ten forichtung nechtel koupit, jen okopirovat..

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“