Motorové pily
Re: Motorové pily
Ahojte. Kľakla mi píla ktorú som mal 10 rokov solo 639. Chcem kúpiť novú používam ju na domáce chystanie dreva.... Zvažujem MS 271 alebo MS 291 alebo potom skôr toto stihl MS 261. Je to dobrá voľba?
Lape, J 670 a HQ 268 mají zámek D009 = stejný jako HQ 365, 372, 562, 570, 575, 576...
Malý zámek K095 byl myslím po u HQ 262 a J 2055 a 2163.
Malý zámek K095 byl myslím po u HQ 262 a J 2055 a 2163.
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater
Martine, kterákoliv z těch pil je na tom líp než 639. Jednak generačně, výkonově a životnosti. Předpokládám, že Ti 639 umřela na ložisko pod spojkou. Spíš je to otázka ceny. V Čechách je teď třeba v akci MS 311 o tři stovky levnější než nejslabší z Tvého výběru. Oproti Tvému výběru je už osazená 3/8 sadou, má 59 kubíků a výkon přes 3 kw/4 koníky s krásným krouťákem. 271/291 jsou farmářky stejné konstrukčně, 261 je profi, 311 je z nejvyšší řady farmy 311/391. "Osahat" a vybrat by sis měl ale Ty. Ty s ní budeš dělat a Tobě musí "sednout".
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
- jimmy 4011
toto právě není stihl,ale nějaká kopie,tak by mě zajímalo jestli to maká.Mě se originál zřejmě podělalo.thovt píše:Klasické stihl tyristorové zapalovaní ,s vysoko napětovou cívkou , s vývodem na on-off motor.jimmy 4011 píše:Nemá tady někdo zkušenost s ttímto zapalovanim?? http://aukro.cz/show_item.php?item=4712 ... edium=nove
Ono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém.
Werich
Werich
Lesa, praveže to solo 639 nneodišlo na ložisko pod spojkou. Ale vymenil sa palivový filter, vyčistil karburátor, membrány sú OK ale ona nemá už ťah a na voľnobehu sa nedá nastaviť. Skape a potom zasa nie a nie naštartovať. Po vyčistení karburátora je to lepšie. Ale není to ono. Už to má zasebou. Preto chcem aj dačo silnejšie. Táto mala 1,9 KW a aj dekompresor ako má aj tá MS 261 a nie je až tak ťažká ta MS 261 oproti MS 311 kilo je kilo :-D. Predsa už je to profi rada......
- adam
Máte někdo zkušenosti s ms 261 s vyhřejváním? teď je na ní zrovna akce. Mám 211 a 360, ale 211 moc není na tu práci co s ní dělám, tak bych místo ní chtěl tuhle.
Zetor 6945, VW vento 1.9 TD, Stihl MS 211,MS 360, FS 450, Reform 741
Martine, přesně jsi popsal problémy s uvolněným domečkem ložiska (drží i gufero) pod spojkou. Opravit to jde za předpokladu, že není ustřihlý kolík, který zajišťuje domek proti pootočení a pilka není už přidřená díky přisávání falešného vzduchu.
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
Jimmy, jak ji máš tu pilku dlouho? Stihl má prodloužené záruky na zapalování. Co ti ta pilka dělá?
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
- exot
- Kontaktovat uživatele:
V soucastne dobe pouzivam stihl 180 (je perfektni na vyskovky tesarinu a ruznou drobotinu do 20-30cm kolem baraku vzhledem k vaze s ni dela rada draha polovice.Potom mam jeste Hq 353 s tou delam vsechny ostatni prace kaceni odvetvovani deleni vetsich prumeru s obema pilama jsem spokojeny k obou mam 6-8 retezu takze jakmile je retez trosku tupejsi hned menim.A ted k veci k te 353 mam i 50 listu ne nelekejte se bezne na ni mam 38 tu 50 nasazuju 2-3 do roka kdyz potrebuju neco doriznout samozrejme vzdy s ostrym retezem a spravne sundanymi omezovaky a to tak abych pilu nepretezoval (predtim vse predriznu tou 38) naposled 1,5h bobrovani kratkou listou a pak 15 min dorezavani.Uz na ni po tech letech musim dodelat ty retezy a vymenit listu a retezku protoze uz zacina kvuli liste rezat do zatacky a do listy se uz vejde i 1,5 retez .
Casem za rok az dva vsak uvazuji o silnejsi pile (preci jen s ni prace rychleji utika a taky si udelal radost)v zasade uvazuji o dolmaru nejspis 6400 (pokud budou prachy tak 7300) k ni bych rad vsak poridil 70 listu jde mi o to ze k 6400 je dodavana max 60 lista a zatim jsem nezjistil zda bude z 7300 lista pasovat ale vzhledem k tomu ze řada 6400- 7900 ma spoustu spolecnych dilu mela by ram jit namontovat.
Casem za rok az dva vsak uvazuji o silnejsi pile (preci jen s ni prace rychleji utika a taky si udelal radost)v zasade uvazuji o dolmaru nejspis 6400 (pokud budou prachy tak 7300) k ni bych rad vsak poridil 70 listu jde mi o to ze k 6400 je dodavana max 60 lista a zatim jsem nezjistil zda bude z 7300 lista pasovat ale vzhledem k tomu ze řada 6400- 7900 ma spoustu spolecnych dilu mela by ram jit namontovat.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
Prosím tě jak se zjistí že je membrána v háji a nebo dobrá?Já si taky myslel že je dobrá,ale po výměně šlapala pilka jak nová.martin9 píše:Lesa, praveže to solo 639 nneodišlo na ložisko pod spojkou. Ale vymenil sa palivový filter, vyčistil karburátor, membrány sú OK ale ona nemá už ťah a na voľnobehu sa nedá nastaviť. Skape a potom zasa nie a nie naštartovať. Po vyčistení karburátora je to lepšie. Ale není to ono. Už to má zasebou. Preto chcem aj dačo silnejšie. Táto mala 1,9 KW a aj dekompresor ako má aj tá MS 261 a nie je až tak ťažká ta MS 261 oproti MS 311 kilo je kilo :-D. Predsa už je to profi rada......
padesátka, ta membrána bola ako nová nevyzerala byť poškodená ani popraskaná ani voľná. Lesa dik bude to asi uz len to gufero s ložiskom na hriadeli moze tade sať falošný vzduch. Bol som s tým v jednom servise a tiež to typuju na to bola to choroba tych píl ako aj solo 645 ze vraj....
- jimmy 4011
Koupil jsem ji z bazaru,je to rok 2007.Chviličku maká po zahřátí jde jen na volnoběh,okamžitě po přidání plynu chcípne.Lesa píše:Jimmy, jak ji máš tu pilku dlouho? Stihl má prodloužené záruky na zapalování. Co ti ta pilka dělá?
Na karbec se díval kluk co tyhle vergly spravuje a je prej v pořádku,svíčky jsem zkoušel jiný a pořát stejný.
Ono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém.
Werich
Werich
Jimmy, to nemá nic společného se zapalováním. Pokud je svíčka mokrá: netěsní hliníkové víčko (záslepka) kanálků pod regulační membránou, nebo je kutilsky vyhnutý koník jehly, v horším případě je přihryzlá (zjistíš po sundání výfuku). Pokud je svíčka suchá, znamená to moc vzduchu nebo málo paliva. Moc vzduchu: netěsné hrdlo sání, připadně chybějící rozpěrka pod karburátorem, špatné gufera, uvolněné nebo prasklé víko klikové skříně. Málo paliva: ucpaný koš, prasklá BA hadička, ucpaný zavzdušňovací ventilek do nádrže, vyglajdaná dopravní membrána čerpadla, vytahaná nebo tvrdá regulační membrána. To všechno za předpokladu čistých mřížek výfuku a správné pořadí těsnění a membrán. (těsnění fungují zároveň jako vymezovací podložky).
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
- jimmy 4011
Uf,díky za vyčerpávající info.Až budu doma vyzkoušim.
Mě jen přišlo zápalko jako nejpravděpodobnější,kamarádovi dřevařovi se nedávno taky va stihlce pokálelo.
Když jsem ji koupil řezala nějakých 8-10 nádrží normálně.
Mě jen přišlo zápalko jako nejpravděpodobnější,kamarádovi dřevařovi se nedávno taky va stihlce pokálelo.
Když jsem ji koupil řezala nějakých 8-10 nádrží normálně.
Werich
Werich
Asi mi poviete že som somár, že mám kúpiť poriadnu pilu. Potrebujem pozrezávať staré stromy ktoré mi zo susedného nikomu nepatriaceho pozemku tienia na moju zahradu, kúpil som si lacnejšiu pilu Riwall z infernetu. Zložil som ju, benzín zarobil olejom Stihl ktorý používam aj do krovinorezu, vytiahnem sytič, pila raz odpáli a chcípne. A viac nič, môžem sa aj pos**ť. Nemáte nejakú radu než ju zabalím a pošlem im ju? Píla vyzerá celkom robusne, lištu má Oregon, keby šla na moje použitie by stačila.
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.