Bioplynové stanice okrádají české krávy o krmivo

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
chobotek

Re: Bioplynové stanice okrádají české krávy o krmivo

#31 Nový příspěvek od chobotek »

Jak obeznámen? Tady jde o otopná zařízení s výkonem od 10 do 300 kW a teplovodním okruhem. Ty sem motáš Petry a připadá Ti, že nejsem obeznámen. No dobře. Petry nemají 10kW ani teplovodní okruh. Nechápu, jak souvisí tepelný odpor baráku s větráním (ano, rozumím tomu, co se snažíš říct, ale přijde mi to zcestné), ale to je jedno, obvykle chápu málo ze Tvé argumentace a bylo by hezké, kdybys s každým dalším textem přestal množit okruh témat. Takže zpátky, ano na polích se pěstují kraviny, ano dotace jsou špatně, ano chcát proti větru je taky špatně. A ne, to jak kotel hulí je především o obsluze a dimenzování kotle pro daný topný okruh, kotel ve kterém nelze rozumně zatopit snad na trhu nikdy nebyl. Naprostá většina kotlů je silně naddimenzovaná, takže převážnou většinu topné sezony jest provozována kolem hranice minimálního výkonu, případně pod ní. A kombinace blbec topenář a blbec majitel (ačkoliv uznávám, že většině majitelů je těžké vysvětlovat, že výkonnější kotel je provozně horší než kotel poddimenzovaný) je zcela fatální a žádný zákon ji nevyřeší. Psal jsem to jinde a smál ses tomu.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

DYK

#32 Nový příspěvek od DYK »

Chip&Dale píše:
DYK píše:Tak tomu nevěřím, že stát donutí všechny občany k výměně pod nějakou sankcí. Trabanty a jiný dvoutakty nezakázali dodnes.
Hehe... to si povime. Statni urednik sere z vysoka na to, co je, nebo neni dobry. Urednik dela to, za co je placenej. Ten dole je placenej tim nahore a ten nahore je placenej tema, co chteji, aby neco bylo tak ci onak. Energie jsou velkej business a tepelna technika taky.

Jestli par lidi jezdi v Trabikovi, to neudela diru v rozpoctu prodejcu aut. Ale sledujes ty tlaky, jak se plati vypalne pri prepisu, kdyz auto nesplnuje? Trabi je vlastne neprodejnej. A to staci. Az se rozsype, tak si majitel koupi neco jinyho, protoze Trabi za 10000 priplatku se nevyplati. Kdyby ale tech Trabi jezdilo moc, tak si pis, ze se to utahne treba na STK, nebo necem jinym.

Uplne postaci, kdyz budou zakazany v prodeji vsechny kotle, co budou mit emise horsi, jak 3. Vzpominas na zarovky...? Nebejt toho, ze se to obchazelo tepelnejma koulema a nakonec obeslo "prumyslovou zarovkou", tak uz neexistuji. Kotel neokecas, ze je to treba televize. A zivotnost kotle je omezena. Cili i kdyby to nechali vyhnit tak, ze treba od roku 2016 nekoupis kotel, co nesplnuje trojku, tak to uplne staci. V roce 2020 budou tou dobou bezny kotle v polovine zivotnosti, protoze ty kvalitni stihnout vymrit do roku 2016. Navic bonzactvi s hulicima kominama klidne muze dostat legislativni zelenou. Takze hulis = dostanes flastr. Zmerime te, vyfotime te a mame te. Hulit proste nebudes, protoze to neni enviromental friendly. Nazdar.

Hele, treba z myho oboru: celou dobu se vykladalo, ze pyrotechnika treti tridy se nedostane amaterum do rukou. Protoze je v podstate nebezpecna a ozralej debil s trojkou muze nekoho zabit. Proste tomu v oboru nikdo neveril. A co se stalo? V Nemecku jsou sklady pyrotechniky narvany neprodejnyma srackama, protoze toho dovezli vic, nez prodali. Takze se nejprve v ramci EU udelala pravni uprava v Nemecku a trojka, puvodne profi pyrotechnika, se zacala prodavat od 21 let. Nasledne jsme na to museli (vivat EU) pristoupit i my. V ramci utazeni sroubu se naopak zakazaly nektere veci, ktere ted proste nedovezes ze zemi mimo EU. Proc? No proste proto, ze v Cine treba 200 mm koule stoji bratru 15 USD, kdezto ta stejna v Italii stoji desetkrat tolik. Takze... mas smulu a privez si to z Italie, vole. Jo, ze ti na to nikdo neda a ohnostroj nezaplati? No to mas blby. A mimo CR si vydelavat nepojedes, protoze papiry ti plati jen v CR. Takze to, co se drive prodavalo jako profi, to dneska koupis v trafice od 21 let. A ctyrku, tedy tu nejnebezpecnejsi pyrotechniku, tu strilet nebudes, protoze je draha jako krava a jeste je s odpalem tisic lejster. A jdi se klouzat.
Pak lidi reknou, ze "venku se delaji krasny ohnostroje a tady je velkej akorat ten predrazenej novorocni v Praze". No... protoze proste jsme v EU. Vsechno lze pokrivit, jak je potreba. Penize az na prvnim miste.
Já se omlouvám, ale nesouhlasím s tebou v ničem a stáčíš to směrem, o který původně nešlo. Nejde přece o to, jestli chce někdo něco prodávat a nejde ani o to, co bude na pultech obchodů v době potřeby koupě. Jde o to, že pokud si před účinností nějakého toho nařízení koupím prach obyč kotel, nikdo mě nedonutí, abych ho vyřadil z provozu a nakoupil to, co "odedneška" platí. Kdo měl trabata a chtěl ho pouřívat i nadále, nikdo mu to nezatrhl, o prodenosti to je přece úplně něco jinýho, nemyslíš? No a až mu auto dosloužilo a šel si koupit nový, jasně že musel koupit to, co se vyrábělo a vírábí se jen to, co spňuje to, co kdo vymyslí.

A že se u nás nestřílí pěkné ohňostroje? Dvě slova: Igbis Brunensis
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

j.kubec

#33 Nový příspěvek od j.kubec »

Bioplynky to jsou sranda oproti tomu co se stavý ve vedlejší vesnici. Prototipová spalovna dotovaná z EU na peletky ze sena a slámy. Předpokládaná spotřeba cca 50 000 balíků na jeden kotel :pistol:.
Balíky svážely z na zkušební provoz z okolí 200km, což zahrnuje i polsko. Od tamtud byla většina balíků. Nedovedete si představit jak po těchto přesunech vypadají místní silnice. Balíky se totiž skladují v širokém okolí.
Jednu ze skádek si nechal udělat místní farmář na svých pozemcích je tam asi 15000balíků novodobé hory :shock: . Za uskladnění jednoho balíku platí 50 a to jen uložení na louce. Z toho vyplívá, že to je černá díra na dotace a až to celé nepůjde tak to celé zklapne. Řeknou projekt se nevydařil 1,5 miliardy je včudu a bordel po nás ať si uklidí kdo chce :obchod: . Bioplynka je ověřená technologie a nesežere toho materiálu tolik jako spalovna a i odpady jsou využitelnější na pohnojení polí než to dýchat ze vzduchu. Faktem je že i bioplinka může pracovat bez zbytků ze živočišné výroby.

Chip&Dale

#34 Nový příspěvek od Chip&Dale »

DYK píše:Já se omlouvám, ale nesouhlasím s tebou v ničem a stáčíš to směrem, o který původně nešlo. Nejde přece o to, jestli chce někdo něco prodávat a nejde ani o to, co bude na pultech obchodů v době potřeby koupě. Jde o to, že pokud si před účinností nějakého toho nařízení koupím prach obyč kotel, nikdo mě nedonutí, abych ho vyřadil z provozu a nakoupil to, co "odedneška" platí. Kdo měl trabata a chtěl ho pouřívat i nadále, nikdo mu to nezatrhl, o prodenosti to je přece úplně něco jinýho, nemyslíš? No a až mu auto dosloužilo a šel si koupit nový, jasně že musel koupit to, co se vyrábělo a vírábí se jen to, co spňuje to, co kdo vymyslí.
A že se u nás nestřílí pěkné ohňostroje? Dvě slova: Igbis Brunensis
Ja te chapu, ostatne tak je pripravena i ta legislativa, ze kotle s nizsi ucinnosto spalovani budou v prodeji ctyri roky pred tim, nez ma zacit platit narizeni o tom, ze takovy kotel musis mit. Rekneme, ze mame ruzny nazor a pravdu z nas nevi nikdo. To se ukaze az za sest let. Pravdu mas v tom, ze zakony se neuplatnuji zpetne. To je samozrejme pravda. Ale v pripade, ze budes prokazatelne hulit, jsem zvedav, co se bude dit. Sice na jedne strane se tvrdi, ze ti nikdo prece nemuze jen tak vlizt do baraku a neco merit na komine, ale na druhe strane zase je mozne, ze vznikne provadeci predpis, ktery to umozni. Dnes mas take zakon, podle ktereho je majitel vozidla zodpovedny za to, co se s autem deje, i kdyz je to v rozporu s LZPS. Proste vinik je majitel auta, pokud se nenajde ridic. A je vymalovano. Tak uvidime.

Ignis samozrejme znam od samotneho pocatku, kdy ho vymysleli Ivan s Ivosem a Jardou. Ale jeden peknej festak za rok v CR nejde srovnavat s tim, co se deje v Nemecku, Italii, nevo treba na Malte (Malta ma takovyto "soutezak" od dubna do listopadu kazdy tyden plus velke dva festaky ve Valette a to je na Malte 400 tis. obyvatel = pocet obyvatel Brna). A na Malte je 54 fabricek na vyrobu pyrotechniky, u nas ani jedna. Takze samozrejme, ze kluci u nas umi pekne ohnostroje a ostatne Flash ma nekolik mezinarodnich cen. Ale i diky legislative je to u nas priskrcene a dneska je tu z 50 % material odpad z Nemecka. Dalsich 30 % je z Polska. Pritom zadna z techto zemi neni vyrobce.
Naposledy upravil(a) Chip&Dale dne stř zář 10, 2014 9:17 am, celkem upraveno 1 x.
Cim vetsi kladivo, tim vetsi odbornik...

Chip&Dale

#35 Nový příspěvek od Chip&Dale »

chobotek píše:Jak obeznámen? Tady jde o otopná zařízení s výkonem od 10 do 300 kW a teplovodním okruhem. Ty sem motáš Petry a připadá Ti, že nejsem obeznámen. No dobře. Petry nemají 10kW ani teplovodní okruh. Nechápu, jak souvisí tepelný odpor baráku s větráním (ano, rozumím tomu, co se snažíš říct, ale přijde mi to zcestné), ale to je jedno, obvykle chápu málo ze Tvé argumentace a bylo by hezké, kdybys s každým dalším textem přestal množit okruh témat. Takže zpátky, ano na polích se pěstují kraviny, ano dotace jsou špatně, ano chcát proti větru je taky špatně. A ne, to jak kotel hulí je především o obsluze a dimenzování kotle pro daný topný okruh, kotel ve kterém nelze rozumně zatopit snad na trhu nikdy nebyl. Naprostá většina kotlů je silně naddimenzovaná, takže převážnou většinu topné sezony jest provozována kolem hranice minimálního výkonu, případně pod ní. A kombinace blbec topenář a blbec majitel (ačkoliv uznávám, že většině majitelů je těžké vysvětlovat, že výkonnější kotel je provozně horší než kotel poddimenzovaný) je zcela fatální a žádný zákon ji nevyřeší. Psal jsem to jinde a smál ses tomu.
A jeje, ono teda nestaci neco rict obrazne, musi se to rikat polopate. No tak jo, tak si misto Peter dej treba Ferolli bez horaku. Dobry?
Ano, to je pravda, ze fura lidi skrti vykon, nez by si poridila aku. A nebo holt aku nemaji kam dat, nebo nemaji na ni a upravy s tim spojene. Ten tepelny stitek jsem uvedl jen jako priklad, jakou moc ma statni aparat prosadit kravinu, ktera kravinou jednoznacne je a nemas moznost se tomu vyhnout. Kdyby kupujici stanovil stitek jako podminku koupe, tak by bylopravne, aby pro to mel v zakone oporu. Ale aby zakon prosazoval bez vyjimky neco, co zadna ze stran obchodu nechce, je proste debilita. Byl to priklad, ze nelze vyloucit, ze podobna kravina vznikne v roce 2020 na kotle horsi emisni tridy i pres to, ze majitel s nim bude umet zachazet a nebude hulit. Pochopitelne, skutecny stav nevim, jeste nenastal a vestirnu nemam, ale prave ten tepelny stitek mi dava vedet, ze zadna kravina neni nemozna.

chobotek

#36 Nový příspěvek od chobotek »

Vůbec to není dobrý. Ale to je jedno. Mě není jasný tvůj náhled na věc a teď už je mi to tak nějak jedno.
Pokud jde o spalovny čehokoliv, existuje bezpočet způsobů, jak spočítat rozumnou vzdálenost, ze které má smysl dopravovat palivo. A kde jsou dotace, jde zdravý rozum obvykle stranou. Chceš-li něco zničit, chvíli to dotuj. Mnohokrát ověřené a funguje to.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

Chip&Dale

#37 Nový příspěvek od Chip&Dale »

chobotek píše:Vůbec to není dobrý. Ale to je jedno. Mě není jasný tvůj náhled na věc a teď už je mi to tak nějak jedno.
Pokud jde o spalovny čehokoliv, existuje bezpočet způsobů, jak spočítat rozumnou vzdálenost, ze které má smysl dopravovat palivo. A kde jsou dotace, jde zdravý rozum obvykle stranou. Chceš-li něco zničit, chvíli to dotuj. Mnohokrát ověřené a funguje to.
No... v tom se prece nepreme. Naprosto s tebou souhlasim. Velke vytopny jsou samozrejme jina liga. Ja jsem jen rozhrabl okrajove tema ohledne buzerace s domacim vytapenim. Ze to podle mne berou za spatny konec, nic vic. Vubec mi treba neni jasne, jak chce legislativa vyresit lokalni vytapeni, ktere dost tezko bude kazemu plnit nejake emisni limity. Jedine snad, ze by to dopadlo jako s cistickami odpadu, ktere prece od roku 2012 ma kazda obec... 8)

j.kubec

#38 Nový příspěvek od j.kubec »

Aby toho nebylo málo, místo aby přebytečné teplo pustili do okolních bytovek a domů, tak budou stavět skleníky na řasy. Není mě jasné na co budou řasy, jedině aby se tím cpaly lidi, protože na polích už brzo při stávajícím hospodaření nic neporoste. Popelem s těžkými kovy se pole nepohnojí a další otázka kam s popelem. No už aby to padlo a bude klid.

Chip&Dale

#39 Nový příspěvek od Chip&Dale »

j.kubec píše:Aby toho nebylo málo, místo aby přebytečné teplo pustili do okolních bytovek a domů, tak budou stavět skleníky na řasy. Není mě jasné na co budou řasy, jedině aby se tím cpaly lidi, protože na polích už brzo při stávajícím hospodaření nic neporoste. Popelem s těžkými kovy se pole nepohnojí a další otázka kam s popelem. No už aby to padlo a bude klid.
Tipuju, ze:

1) Na to bude nejaka sikovna dotacicka v ramci lokalniho rozvoje podnikani, nebo tak neco
2) Nekdo na to sezene nejakej fond pro vyzkum alternativniho stravovani
3) Cela ta habadura patri nekomu, kdo ma pribuznyho v komisi, ktera o tom rozhoduje

8)

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“