bastardtraktor píše:
nojo, ale z čeko je ta tryska ? Z otěruvzdorné keramiky?
Vodovodní téčko a ventil a tryska vysoustružená ze silonu, nebo nějakýho plastu. Bylo to na nějakejch ruskejch stránkách dopodrobna, ale už nevím kde .
Tady u nás na západě čech se vyrábějí dlaždice z litého čediče.
Čedič by to určitě vydržel.
Ve fabrice EUTIT ve Staré vodě. Prej ty dlaždicea dodávaj do mnoha provozů, třeba do výroben šmirglu a brusných kotoučů, protože žádná jiná podlaha to nevydrží. Taky z toho vyráběj trubky na doporavu korundu .
Z toho by ta tryska šla odlejt a vydržela by věčně
Mam z toho Eutitu doma dlažbu a takovým tím "diamantovým" kotoučem do rozbrusky se to vůbec ani trochu nedá řezat.
Musí se to dát dělat ve fabrice a tam maj kotouče s pravými diamanty.
Tady je vyfocená ta pistole co mám doma. Měla by prej taky pískovat. Přendá se tam prej jenom menší díra na kotoučku před tryskou. Jinak s tím stříkáme fasádní barvou, která má v sobě písek a neopotřebovává se tryska ani ty věci v okolí. Tohle je vyřazená starší typ, jinak ty novější mají nádobu z plastu. Potřeboval bych to vyzkoušet, jestli pískuje. Ale moc se mi to nezdá, že by to šlo. Nějak lehce asi jo, ale větší bordel asi těžko. Dával jsem si pískovat disky z kol od kombajnu v Uhlířskejch Janovicích, tam měl chlápek halu a v ní pískoval. Měl tam zrovna cisternu z náklaďáku, ve vnitř nebylo vůbec vidět, venku odsávání jako bejk. Pískovali tam nějakým pískem a v něm drcený sklo. Opískovali mi disky perfektně, byly naprosto čistý, bez rezu i v záhybech. Oba dva stály 700 Kč. Měly asi 5 m2. Ale ten chlápek už tam nepískuje. Škoda, protože pískoval třeba celej valník a nanášel na to za tepla zinek. Suprově to vypadalo a nebylo to drahý, kámoš si to dával dělat a myslím, že to bylo asi za 4000 Kč celí. Byla to velká hala a tady v okolí už asi tak velkej pískovač není. Jinde všude frfňali když jsem chtěl ty disky opískovat, že to je velký, rezatý, barva na tom, atd.
V robote sme pieskovali najprv vapkou mastilo to fakt dobre, horsie to bolo z vodou a susenim... vapka tlacila 150bar. V pistoli bola keramicka tryska
Teraz pieskujeme vzduchom a to sa zase prasi ale vyhoda je ze sa moze hned lakovat
Pouzivame nieco taketo iba je to trochu vecsie :
tu plastovu flasu som skusal ale mal som obycajny piesok drevo to brusi super ale lepsiu farbu nieje sanca tlak bol 10 bar tryska mala 2mm privod vzduhu colova hadica no nic extra drevobruska nadhera ale farba ee prvy pokus bez trysky nic to nerobilo druhy pokus tryska flasa rachla nastastie som cely ten system bi mozno siel inim pieskom ? farba starsia natreta stetcom sla ok ale lepsia ee ja nieco vykoumam
já si taky koupil pistoli ale s velkou tryskou a jsem v háji kompresor se vyfouká ein zwei a je po srandě :-( udělal jsem čep do trysky ale potom si přestala brát písek
jinak úspěšně to funguje s křemičitým pískem na zámkovou dlažbu