Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
amur ne, to je v podstatě dlouhej válcovitej kapr tučný je třeba tolstolobik
malej traktorista v malým traktoru
Tolstolobiky vždycky udil strejda. Přivezl nám v té pekařské přepravce podkovy vyuzený. On uměl ryby dělat. Každou chvilku nějakou dovezl. Jo to byly časy! Ty podkovy měl vždycky rozepřený špejlema, aby se to dobře proudilo všude.
No a tadyhle nějaká fotečka. Syn o víkendu dal dvě udírny. Celkem přez 54 kg materiálu. Od každého kousek. I buřťíky byly. Tedy na fotce už jen zbytek. Axis se udírny tak nějak obává. Ví že tam je sice dlabanec, ale asi sálá teplo a tak je od ní v povzdálí. Stařičká udírna máme ji asi 50 let. Jen ji strčíme pak za barák a když je třeba tak ji vyndáme a jede. Axis potom šel se mnou do dílny asi mu mohla ta žhavá plechovice trhnout nohou. No já taky uzenýmu moc nedám. Takhle ve flíčkách, nebo polévka to jo.
No a tadyhle nějaká fotečka. Syn o víkendu dal dvě udírny. Celkem přez 54 kg materiálu. Od každého kousek. I buřťíky byly. Tedy na fotce už jen zbytek. Axis se udírny tak nějak obává. Ví že tam je sice dlabanec, ale asi sálá teplo a tak je od ní v povzdálí. Stařičká udírna máme ji asi 50 let. Jen ji strčíme pak za barák a když je třeba tak ji vyndáme a jede. Axis potom šel se mnou do dílny asi mu mohla ta žhavá plechovice trhnout nohou. No já taky uzenýmu moc nedám. Takhle ve flíčkách, nebo polévka to jo.
- lukisek 099
Já sehnal akorát maso na salámy. Na uzení mají jen takové odrbané flákoty. Lidi jsou jako utržení ze řetězu a řeznickej mi povídal, že by mohl jet na 3 směny a stejně by to bylo málo.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Tak nám prodává podnik každý rok před svátky celé půlky prasat za velice příjemnou cenu a já všechen bůček proženu udírnou + třeba krkovičku nebo ořech aby bylo co mlsat pěkně teploučký čerstvě vytažený z udírny ale poslední dobou musím přikoupit soudek piva jinak si už ani uzení nedokážu představit-však se taky něco nachodím než vyudím. . Zatím ještě udím klasikou(topeniště-kanálek-bedna) vyvíječ kouře zatím zavrhuji
No vzhledem k výkupní ceně prasat 24kč v živém bude cena půlek vždy příznivá.....
Nejsmutnější je na tom to že v obchodech masnách nevidím pokles ceny spíš naopak--tady si řezníci pěkně mastěj kapsy na úkor nás jezeďáků?????!!!! Nakonec jako se vším dnes vydělává nejvíc překupník
Jo to je politika raději dovezou než by podpořili domácí zemědělství a zadotovali malý zemědělce
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Bohužel je to vidět i na kvalitě toho dovozu a můj dvorní řezník se tomu brání. Sádlo nejde vyškvařit, maso má naprosto jinou strukturu, ale normám EU to prý vyhovuje.
Odpoledne jsem si přivezl 4mm nerezový drát na háčky do udírny ségra začala taky udit tak jsme se rozdělili a mně zůstalo jen 14 háčků a teď budu udit 21ks masa tak musím nějaké dodělat--jen se ten drát blbě shání neradi prodávají po kusech.
Jariyn82-Tak to je slušnej vejřad
Já je nafrkal ze svářecího drátu a slouží perfektně.