Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
amur ne, to je v podstatě dlouhej válcovitej kapr tučný je třeba tolstolobik
malej traktorista v malým traktoru
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Tolstolobiky vždycky udil strejda. Přivezl nám v té pekařské přepravce podkovy vyuzený. On uměl ryby dělat. Každou chvilku nějakou dovezl. Jo to byly časy! Ty podkovy měl vždycky rozepřený špejlema, aby se to dobře proudilo všude.
No a tadyhle nějaká fotečka. Syn o víkendu dal dvě udírny. Celkem přez 54 kg materiálu. Od každého kousek. I buřťíky byly. Tedy na fotce už jen zbytek. Axis se udírny tak nějak obává. Ví že tam je sice dlabanec, ale asi sálá teplo a tak je od ní v povzdálí. Stařičká udírna máme ji asi 50 let. Jen ji strčíme pak za barák a když je třeba tak ji vyndáme a jede. Axis potom šel se mnou do dílny asi mu mohla ta žhavá plechovice trhnout nohou. No já taky uzenýmu moc nedám. Takhle ve flíčkách, nebo polévka to jo.
No a tadyhle nějaká fotečka. Syn o víkendu dal dvě udírny. Celkem přez 54 kg materiálu. Od každého kousek. I buřťíky byly. Tedy na fotce už jen zbytek. Axis se udírny tak nějak obává. Ví že tam je sice dlabanec, ale asi sálá teplo a tak je od ní v povzdálí. Stařičká udírna máme ji asi 50 let. Jen ji strčíme pak za barák a když je třeba tak ji vyndáme a jede. Axis potom šel se mnou do dílny asi mu mohla ta žhavá plechovice trhnout nohou. No já taky uzenýmu moc nedám. Takhle ve flíčkách, nebo polévka to jo.
- lukisek 099
- Příspěvky: 3186
- Registrován: čtv kvě 05, 2011 1:20 am
- Bydliště: Oderské Vrchy
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Já sehnal akorát maso na salámy. Na uzení mají jen takové odrbané flákoty. Lidi jsou jako utržení ze řetězu a řeznickej mi povídal, že by mohl jet na 3 směny a stejně by to bylo málo.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Tak nám prodává podnik každý rok před svátky celé půlky prasat za velice příjemnou cenu a já všechen bůček proženu udírnou + třeba krkovičku nebo ořech aby bylo co mlsat pěkně teploučký čerstvě vytažený z udírny ale poslední dobou musím přikoupit soudek piva jinak si už ani uzení nedokážu představit-však se taky něco nachodím než vyudím. . Zatím ještě udím klasikou(topeniště-kanálek-bedna) vyvíječ kouře zatím zavrhuji
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
No vzhledem k výkupní ceně prasat 24kč v živém bude cena půlek vždy příznivá.....
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Nejsmutnější je na tom to že v obchodech masnách nevidím pokles ceny spíš naopak--tady si řezníci pěkně mastěj kapsy na úkor nás jezeďáků?????!!!! Nakonec jako se vším dnes vydělává nejvíc překupník
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Jo to je politika raději dovezou než by podpořili domácí zemědělství a zadotovali malý zemědělce
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Bohužel je to vidět i na kvalitě toho dovozu a můj dvorní řezník se tomu brání. Sádlo nejde vyškvařit, maso má naprosto jinou strukturu, ale normám EU to prý vyhovuje.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Odpoledne jsem si přivezl 4mm nerezový drát na háčky do udírny ségra začala taky udit tak jsme se rozdělili a mně zůstalo jen 14 háčků a teď budu udit 21ks masa tak musím nějaké dodělat--jen se ten drát blbě shání neradi prodávají po kusech.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Jariyn82-Tak to je slušnej vejřad
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Já je nafrkal ze svářecího drátu a slouží perfektně.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.