Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Amur je tučný, takže tam vysušení nehrozí, pokud ho nepřepálíš. Někdo ho jen nasolí, jiný ho nakládá do láku a teploty má také každý jinak.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
No já ti teploty neřeknu teploměr sem neměl ale asi tak na sudu sem skoro udržel ruku tak nevím jaká byla uvnitř Já to udil podle citu aby to moc nekapalo a kosti šli zlehka vytáhnout
Jo to sem měl ty roky tak vždy okolo 40 kaprů ročně a taky tak lososovitejch ryb byl to konec 80 let a začla přehrada zarybnil ji tenkrát kraj Maďarama kaprama vše okolo 50 cm To je takovej jako když kapra nekopneš do čumáku a vocasu zároveň všechno lysci a vážili většinou o 1/3 víc jak klasika třeboň kapr
Tlustý jak prasátka s nima se nic jiného nedalo dělat Kapry sem většinou rozdal ale pstruhy lipany a líny sem si nechával .
Jo to sem měl ty roky tak vždy okolo 40 kaprů ročně a taky tak lososovitejch ryb byl to konec 80 let a začla přehrada zarybnil ji tenkrát kraj Maďarama kaprama vše okolo 50 cm To je takovej jako když kapra nekopneš do čumáku a vocasu zároveň všechno lysci a vážili většinou o 1/3 víc jak klasika třeboň kapr
Tlustý jak prasátka s nima se nic jiného nedalo dělat Kapry sem většinou rozdal ale pstruhy lipany a líny sem si nechával .
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Nikdo nemá vyzkoušený postup na vyuzení Amura?
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
já udil pokaždý jinak teploty jak to vyšlo určitě to byl teplý kouř, jediný do bylo stejný bylo nakládání do láku což byla v podstatě jen hodně slaná voda
malej traktorista v malým traktoru
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Waldo, kapr je zase něco jiného. Toho jsem už udil a v pohodě.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
No mám tady taky pár amuru na vyuzení a take sem je eště nedělal.
Říkal sem si že bych je udělal jako to dělám vždy a uvidíme.
Věčinou ryby jen nasolím a nechám přes noc. Ráno udím tak na 65 dokad nejsou.
Říkal sem si že bych je udělal jako to dělám vždy a uvidíme.
Věčinou ryby jen nasolím a nechám přes noc. Ráno udím tak na 65 dokad nejsou.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Přesně tak to mám také v úmyslu, ale raději jsem se zeptal, než na to vlítnu.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Amur má jinačí pačmuk jak kapr a to přehlušíš česnekem jinak uzení stejný jak kapr malinko nižší teplotu je víc tučný
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Česnek nechci dávat, já raději aby to mělo původní chuť masa. Sůl, trochu kmínu a finito.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Ahoj Britte, nikdy jsem s tím hlavu nedělal. Nasolit na den a udit jako maso na nižší teplotu.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Já mám z kapra vyzkoušených 50°C a dobu podle velikosti, barvy a koštu.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Tak se toho drž a udělej stejně i amura je to kaprovitá ryba, Něco jiného je úhoř nebo štika či jiná dravá ryba
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
nevím, v čem je jiný? obě jsou kaprovité ryby a podle kalorických tabulek je uzený kapr tučnější....Britt píše:Waldo, kapr je zase něco jiného. Toho jsem už udil a v pohodě.
https://www.kaloricketabulky.cz/potravi ... bily-uzeny
https://www.kaloricketabulky.cz/potravi ... pohorelice
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Tak to díky. Já nejsem rybář a ryby nejím, a vždycky jsem slýchal, že Amur je hodně tučný. Tak ho zítra udělám stejně jako kapra.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.