Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2911 Nový příspěvek od Britt »

Amur je tučný, takže tam vysušení nehrozí, pokud ho nepřepálíš. Někdo ho jen nasolí, jiný ho nakládá do láku a teploty má také každý jinak.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
Čárls
Příspěvky: 14618
Registrován: sob kvě 28, 2016 1:22 pm
Bydliště: Dvůr Králové n/L

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2912 Nový příspěvek od Čárls »

No já ti teploty neřeknu teploměr sem neměl ale asi tak na sudu sem skoro udržel ruku tak nevím jaká byla uvnitř Já to udil podle citu aby to moc nekapalo a kosti šli zlehka vytáhnout
Jo to sem měl ty roky tak vždy okolo 40 kaprů ročně a taky tak lososovitejch ryb byl to konec 80 let a začla přehrada zarybnil ji tenkrát kraj Maďarama kaprama vše okolo 50 cm To je takovej jako když kapra nekopneš do čumáku a vocasu zároveň všechno lysci a vážili většinou o 1/3 víc jak klasika třeboň kapr
Tlustý jak prasátka s nima se nic jiného nedalo dělat Kapry sem většinou rozdal ale pstruhy lipany a líny sem si nechával .
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2913 Nový příspěvek od Britt »

Nikdo nemá vyzkoušený postup na vyuzení Amura?
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

oshurty
Příspěvky: 1356
Registrován: čtv led 15, 2015 10:05 am
Bydliště: Praha 6

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2914 Nový příspěvek od oshurty »

ednou jsem udil kapra - svařený zeleninový (mrkev, ptržel, cibule , celer česnek, sůl) lák a na dva dna naložit, udit tplým kouřem...Teploty a čas už si nepamatuju, zkusím pohledat - bylo to na nějakým rybářským foru
Obrázek

Sadra17
Příspěvky: 6380
Registrován: ned led 01, 2012 11:59 pm
Bydliště: Netolice

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2915 Nový příspěvek od Sadra17 »

já udil pokaždý jinak :D teploty jak to vyšlo určitě to byl teplý kouř, jediný do bylo stejný bylo nakládání do láku což byla v podstatě jen hodně slaná voda 8)
malej traktorista v malým traktoru

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2916 Nový příspěvek od Britt »

Waldo, kapr je zase něco jiného. Toho jsem už udil a v pohodě.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
Hranostaj
Příspěvky: 1378
Registrován: ned říj 30, 2016 11:49 pm
Bydliště: Plzen jih

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2917 Nový příspěvek od Hranostaj »

No mám tady taky pár amuru na vyuzení a take sem je eště nedělal.
Říkal sem si že bych je udělal jako to dělám vždy a uvidíme.
Věčinou ryby jen nasolím a nechám přes noc. Ráno udím tak na 65 dokad nejsou.

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2918 Nový příspěvek od Britt »

Přesně tak to mám také v úmyslu, ale raději jsem se zeptal, než na to vlítnu.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
Čárls
Příspěvky: 14618
Registrován: sob kvě 28, 2016 1:22 pm
Bydliště: Dvůr Králové n/L

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2919 Nový příspěvek od Čárls »

Amur má jinačí pačmuk jak kapr a to přehlušíš česnekem jinak uzení stejný jak kapr malinko nižší teplotu je víc tučný
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2920 Nový příspěvek od Britt »

Česnek nechci dávat, já raději aby to mělo původní chuť masa. Sůl, trochu kmínu a finito.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
pepanek
Příspěvky: 918
Registrován: úte zář 13, 2016 7:14 pm
Bydliště: rokycany

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2921 Nový příspěvek od pepanek »

Ahoj Britte, nikdy jsem s tím hlavu nedělal. Nasolit na den a udit jako maso na nižší teplotu.

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2922 Nový příspěvek od Britt »

Já mám z kapra vyzkoušených 50°C a dobu podle velikosti, barvy a koštu. :)
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
Čárls
Příspěvky: 14618
Registrován: sob kvě 28, 2016 1:22 pm
Bydliště: Dvůr Králové n/L

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2923 Nový příspěvek od Čárls »

Tak se toho drž a udělej stejně i amura je to kaprovitá ryba, Něco jiného je úhoř nebo štika či jiná dravá ryba
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

oshurty
Příspěvky: 1356
Registrován: čtv led 15, 2015 10:05 am
Bydliště: Praha 6

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2924 Nový příspěvek od oshurty »

Britt píše:Waldo, kapr je zase něco jiného. Toho jsem už udil a v pohodě.
nevím, v čem je jiný? obě jsou kaprovité ryby a podle kalorických tabulek je uzený kapr tučnější....

https://www.kaloricketabulky.cz/potravi ... bily-uzeny
https://www.kaloricketabulky.cz/potravi ... pohorelice

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2925 Nový příspěvek od Britt »

Tak to díky. Já nejsem rybář a ryby nejím, a vždycky jsem slýchal, že Amur je hodně tučný. Tak ho zítra udělám stejně jako kapra.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“