Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2851 Nový příspěvek od Britt »

Sadra17 píše:
Čárls píše: No a navíc preferuje se 110Kg porážková váha což Už není domácí prasce s 160až180 Kg To se tak doma chovalo aby bylo čím mastit
já se nedivim, k čemu taky krmit prase na sádlo :-/ pak ho máš všude i v mase kde nechceš :-/
Tak si zkus vyudit třeba kotletu, která je bez tuku a budeš mít dojem, že žvejkáš vohořelý prkno.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
Cobrow
Příspěvky: 3511
Registrován: ned úno 13, 2011 8:50 pm
Bydliště: Brno

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2852 Nový příspěvek od Cobrow »

Jistě. V mase je žádoucí mramorování - tuk je nositelem chuti a rozpouštědlo vitamínů. U hovězího je takové nejdražší. Takové wagyu kobe to je Rolls royce mezi steaky. Nebo steak z Anguse.... škoda, že v čechách maso kazí senážema. Kyselina mléčná prechází do svaloviny a tuku a je v mase znát...

Uživatelský avatar
Jaryn82
Příspěvky: 2857
Registrován: sob črc 03, 2010 3:10 pm
Bydliště: Příbram

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2853 Nový příspěvek od Jaryn82 »

Cobrow píše:Jestli mělo tolik tuku, tak to je možne, ze to mohlo být přeštické, nebo jeho kříženec.
Přeštické jsou jedny z nejlepších.

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2854 Nový příspěvek od Britt »

Je, ale zkus ho sehnat, nehledě na cenu.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
Cobrow
Příspěvky: 3511
Registrován: ned úno 13, 2011 8:50 pm
Bydliště: Brno

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2855 Nový příspěvek od Cobrow »

Ano, je dobré. Je masem a tukem hodně podobné Mangalici. Další kvalitní je české dlouhé bílé ušlechtilé, to je hodně osvalené...

Uživatelský avatar
Cobrow
Příspěvky: 3511
Registrován: ned úno 13, 2011 8:50 pm
Bydliště: Brno

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2856 Nový příspěvek od Cobrow »

Kolem Plzně musíš shánět :)

Uživatelský avatar
Jaryn82
Příspěvky: 2857
Registrován: sob črc 03, 2010 3:10 pm
Bydliště: Příbram

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2857 Nový příspěvek od Jaryn82 »

Seženu snadno do Přeštic to mám 30km

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2858 Nový příspěvek od Britt »

Tam to mají obšancované lepší restaurace a berou celé kusy.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Sadra17
Příspěvky: 6346
Registrován: ned led 01, 2012 11:59 pm
Bydliště: Netolice

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2859 Nový příspěvek od Sadra17 »

Cobrow píše:Jistě. V mase je žádoucí mramorování - tuk je nositelem chuti a rozpouštědlo vitamínů.
to neříkám že ne, ale všeho s mírou 8) my jsme mívali po vyškvaření cca 10 litrů sádla a to bylo ideální prase 8)
malej traktorista v malým traktoru

Uživatelský avatar
Jaryn82
Příspěvky: 2857
Registrován: sob črc 03, 2010 3:10 pm
Bydliště: Příbram

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2860 Nový příspěvek od Jaryn82 »

Ale né dá se koupit v pohodě. Samozrejmě beru také celé

Uživatelský avatar
Cobrow
Příspěvky: 3511
Registrován: ned úno 13, 2011 8:50 pm
Bydliště: Brno

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2861 Nový příspěvek od Cobrow »

Někdo kolem Chrudimi je chová a prodává i zabité.... číslo bohužel už nemám

Uživatelský avatar
Cobrow
Příspěvky: 3511
Registrován: ned úno 13, 2011 8:50 pm
Bydliště: Brno

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2862 Nový příspěvek od Cobrow »

Sadra : to máš pravdu. Je to jako ve všem, každý extrém je nežádoucí.

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2863 Nový příspěvek od Britt »

Já už kupuji pouze to, co potřebuji. Dřív jsem bral půlky, ale když jsem zjistil, že bylo krmené kukuřicí a sádlo se nedalo ani vyškvařit, kašlu na to a raději si připlatím za pěkný kousek toho, co potřebuji. Ve finále ušetřím čas i peníze.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
Jaryn82
Příspěvky: 2857
Registrován: sob črc 03, 2010 3:10 pm
Bydliště: Příbram

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2864 Nový příspěvek od Jaryn82 »

Každý potřebuje něco jiného :) já potřebuju dycky celé prase z Přeštic :) a také si připlatím a nikdy jsem nebyl zklamán.

Uživatelský avatar
Čárls
Příspěvky: 14538
Registrován: sob kvě 28, 2016 1:22 pm
Bydliště: Dvůr Králové n/L

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2865 Nový příspěvek od Čárls »

Já zas pokud není v mase kus tlustýho tak to není to maso pro mne žena krkovičku kýtu a libový ja zas když vepřový tak musí jít mastnota po bradě
Libový tak v omáčce to ještě jde Já mám nejraději bůček pěkně upečený jen kmín trocha česneku a sůl nic jiného za koření tam být nemusí 8)
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“