Kovošrot
Re: Kovošrot
KOVOŠROT METALHANÁ PROSTĚJOV
děrovaný plech rozměr asi 80x150cm, síla asi 3mm, dírky asi 5mm
myslím tam jsou tři tabule
děrovaný plech rozměr asi 80x150cm, síla asi 3mm, dírky asi 5mm
myslím tam jsou tři tabule
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super
Velice vhodné do kladívkového šrotovníku.
Víťo už jsem z toho vypadl. Nepamatuju si ty hodnoty. Ale sít jsem na vysekávačce Trumatic nadělal asi pro 50 štotovníků a každýmu tak 4 do rezervy. 5 mm dírky jsem bratru dělal asi jen 1x na zkoušku. Už nevím na jakej materiál to šrotovalo. Ale co jsem dělal tak nejčastěji dírky 3 mm, 3,3 mm sem tam i 3,5 mm a párkrát 2,5 mm. Tou 5 mm by to byly asi velký kusy
Jinak z obrázku na mobilu to nevidím, ale vyzkoušeno ve šrotovníkách dírky cik cak, ne v řadách. Pak je třeba 2x takový výkon.
Jo ty 5 mm jsem možná dělal na hrách, už si to nepamatuju a z 2,0mm silnýho plechu. Tu 3,0 mm nedokázal kámoš do šrotovníku doma natvarovat. Aby to bylo pěkně půlkruh.
Jinak z obrázku na mobilu to nevidím, ale vyzkoušeno ve šrotovníkách dírky cik cak, ne v řadách. Pak je třeba 2x takový výkon.
Jo ty 5 mm jsem možná dělal na hrách, už si to nepamatuju a z 2,0mm silnýho plechu. Tu 3,0 mm nedokázal kámoš do šrotovníku doma natvarovat. Aby to bylo pěkně půlkruh.
Ustříhneš na koso a jsou cik cak.
Kdyby to bylo na velkej kladívkovej šroťák tak tam to byl plech ještě silnější. Byl stočenej do kruhu a v obručích. Doma máme kupovanej šroťák a sejta tam jsou jen tak 60 mm široký:
https://stroje.hyperinzerce.cz/dojeni-z ... a-svitavy/
https://stroje.hyperinzerce.cz/dojeni-z ... a-svitavy/
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
No byly to různý verky od doma dělanejch, po velký šrotovníky. Kámoš má právě s 10 kW motorem tovární a nahoře v patře má násypku, trubkou ke šrotovníku a šnekem pak žene šrot do násypky a tam má i váhu na pytle. Tomu jsem těch sít nadělak hromadu. Ale nebyly to žádné zase extrémnì velikosti. Dělal jsem mu i kladívka do něj. A sem tam chytil šroub nebo maťici a to byly ďírky v sítech. Jemu jsem právě dělal ty maličkatý dírečky, měl to pro selata když jim začínal dávat šrot. Povídal, že to bylo jak mouka. Jinak ty větší měl na ten hrách, to když měl pak půl vepřína pořádnejch macků, ty už něco sluply. Právě ty síta jsem dělal atyp, malinkatý mezírky mezi dírama. Co to šlo nejblíž. Myslím že ty síta měl tak do 120 mm široký a tak do 800 mm dlouhý. Ještě to mám někde uložený v programech. On čuňata zrušil s pádem cen a dovozem masa z Polska a já tam už nedělám. No je to pryč a zbyly už jen vzpomínky. Vím, že jsme s tím docela laborovali, aby nemusel šrotovat půl dne než našrotoval potřebnou dávku. Tím rozmístěním dírek a minimálníma přepážkama se dá šrotovat jednou rychleji, než když tam měl originál síto, vyzkoušeno.
No to jen že jsem si vzpoměl, že mě to kdysi potkalo s výrobou. Dělali jsme i spešl síta do čističek obilí pro nějaký ZNZ. Jedno mi tenkrát zmastilo kryty u mašiny, ale třeba metrx metr velký. Tak se to natemovalo, že to bylo jak luk a to jsme tam dali program proti prohybu a stejně. No je to pryč.
No to jen že jsem si vzpoměl, že mě to kdysi potkalo s výrobou. Dělali jsme i spešl síta do čističek obilí pro nějaký ZNZ. Jedno mi tenkrát zmastilo kryty u mašiny, ale třeba metrx metr velký. Tak se to natemovalo, že to bylo jak luk a to jsme tam dali program proti prohybu a stejně. No je to pryč.
Já se tím vyučil.Šrotuješ různě hrubej šrot podle toho čemu. Prasata obecně mají mít co nejjemnější , kvůli využití. Naproti tomu slepice potřebujou hrubější směs, mají na to uzpůsobený trávení.
Ještě se počítá taky s tloušťkou toho síta, materiál na díry nejde kolmo ale zešikma a tím se mění účinná velikost díry. Trochu se to sice opotřebením mění ale nikdy tam nejde nic na plnou díru.
My už teď šrotujeme tak jednou za tři tejdny až měsíc. Když bylo plno drůbeže a ale patnáct ovcí a dvě jalovice tak se šrotovalo po pár dnech.
Ještě se počítá taky s tloušťkou toho síta, materiál na díry nejde kolmo ale zešikma a tím se mění účinná velikost díry. Trochu se to sice opotřebením mění ale nikdy tam nejde nic na plnou díru.
My už teď šrotujeme tak jednou za tři tejdny až měsíc. Když bylo plno drůbeže a ale patnáct ovcí a dvě jalovice tak se šrotovalo po pár dnech.
Dílna je dílna
Pokud se dobře pamatuji tyto síta se používala např. v tomto : Sítový třídič PST .. http://docplayer.cz/20878046-Sitovy-tri ... c-a-p.html
Zatím jsem vyrobil 10 kladívkových šrotovníků.5+5 od každého typu.V těch větších byly výměnné síta o rozměrech 200x200 mm,v menších 60x250 mm.Tloušťka plechu 2 mm.Dodnes se neměnily.Důležité je,mít po směru otáčení nad síty minimálně 12 kvalitních nožů proti kladívkám.Pak netrpí síta opotřebením.
objevil sem v kovošrotě skládací stožár na anténu, jestli třeba někdo nemá zájem, vysunutou délku odhaduju tak 6-7?m
KOVOŠROT METALHANÁ PROSTĚJOV U SPALOVNY, leží to tam na zemi je to jakože "odloženo" ale jak dlouho to odložení bude těžko říci
dal bych to do tématu "vysílačky" ale nevím kde nebo jestli vůbec tu neco takovyho je
dále só tam šatní skříňky jestli třeba na vercajk nebo co
plná paleta nepoužitéch káblů
to oranžovy to je nejaké datové kábl moc tenkkéch drátků
ale je tam aji normální kábl na rozvod eletriky
https://www.prakab.cz/upload/products/1 ... 180_cz.pdf
KOVOŠROT METALHANÁ PROSTĚJOV U SPALOVNY, leží to tam na zemi je to jakože "odloženo" ale jak dlouho to odložení bude těžko říci
dal bych to do tématu "vysílačky" ale nevím kde nebo jestli vůbec tu neco takovyho je
dále só tam šatní skříňky jestli třeba na vercajk nebo co
plná paleta nepoužitéch káblů
to oranžovy to je nejaké datové kábl moc tenkkéch drátků
ale je tam aji normální kábl na rozvod eletriky
https://www.prakab.cz/upload/products/1 ... 180_cz.pdf
Baťo1 nedávno tyhle stožáry měl v Malešově. Tuším poloron tomu říká soused. Vzal všechny co tam byly. Tenhle na obrázku vypadá kompletní. Akorát jsou k tomu ještě lanka. Tuším povídal soused, že se to dá slušně prodat. Vojenšťí nadšenci to berou. Ono je to uvnitř hliníkoví ty posuvný části. Ale takovej betelnej hliník. Venek je asi kovovej.
no já myslím že ty lanka tam sou, ony dou asi vnitřkem tech trubek a je to hlinik máš pravddu, to bude asi drahý, kolik to váží ani sem na to nesahal tak nevím, mě by se to i hodilo vysílačku mám ale já mám anténu (teda měl sem) na dřevěné tyčce než teda uhnila a upadla, teď už nevysílám tak naco, ale vím že só lidi co si staví na zahradě stožáry tak že by se to bévalo hodilo, chcu kdákat do éteru tak vytočím klikó klacek chcu aby mě tam netrčel tak zatočím klikó dovnitř, to je asi s nejakyho auta ne?
no a nebo sem dumal to vzít a prodat, to by bylo ale nejlíp takové předběžné zájem nebo něco ať mě tu pak neleží další herberk a peníze v tom
no a nebo sem dumal to vzít a prodat, to by bylo ale nejlíp takové předběžné zájem nebo něco ať mě tu pak neleží další herberk a peníze v tom
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.