Je to kuchyňský robot do profi kuchyní. Drobet starší.. Jinak na míchání je ten držák u nohy, má to několik rychlostí, míchá, hněte, mašinka má asi 8 šajb a 3 nože, krouhač např. zeleniny, 2 kotlíky. Na to krouhání by se stojan hodil, pokud by se více používalo přemýšlel bych o něm Židle s orlicí to ale vydžíJaryn82 píše:Chtělo by to nějaký stojan na ten kotel místo té židle
Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Jako vždycky pěkná práce
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Morgen kluci,
dneska jdu udit morku (popršelo, tak orat pojedu až poo), dcera dostala a neví co s takovým velkým ptákem.
2.křídla v kůží a dvě stehna bez kůže (byla potrhaná)
Někde jsem četl, že to není to pravé, ale zkusím....
Namarinoval a naložil do láku..
Nemáte s tím někdo zkušenosti ??
75st cca 5-6 hodin ??
Jara
Jinak, bůčky a maso (cca 11kg) naložené na to vletím v sobotu !!!
dneska jdu udit morku (popršelo, tak orat pojedu až poo), dcera dostala a neví co s takovým velkým ptákem.
2.křídla v kůží a dvě stehna bez kůže (byla potrhaná)
Někde jsem četl, že to není to pravé, ale zkusím....
Namarinoval a naložil do láku..
Nemáte s tím někdo zkušenosti ??
75st cca 5-6 hodin ??
Jara
Jinak, bůčky a maso (cca 11kg) naložené na to vletím v sobotu !!!
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Udil jsem kačenu. Chuťově byla dobrá, ale přece jen trochu tužší. Asi bych jí po vyuzení trochu povařil.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Morku jedině rozporcovat a do mražáku pak postupně brát na co je chuť Tak velký pekáč aby se vešla celá do trouby snad nikdo nemá
Teda měla teta ale to bylo do klasiky velkejch kachlovejch kamen a vždy když pekla tak dcera i syn s přijelis rodinou na nedělní oběd
Je to už dávno moc dávno
Teda měla teta ale to bylo do klasiky velkejch kachlovejch kamen a vždy když pekla tak dcera i syn s přijelis rodinou na nedělní oběd
Je to už dávno moc dávno
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Nezapomeň na bůček, jinak to budeš mít suché.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Mám objednanej tucnej ořez ... Tohle je jen to ovci
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
My jsme dělaly klobásy minulej tejden.
Měl jsem 6 kg skopoveho a 6 kg búčku. Celkem se to povedlo ale bohužel sem přišel o telefon s fotkama.
Mám je teda malinko tušší ale jinak supr. Dělal sem je prvně tak sem byl rád že se povedly.
Jen ta pakárna s odblaněním skopového ale stálo to za to.
K tomu bylo cca 23 kg masa na uzení naloženeho v kadečce.
Měl jsem 6 kg skopoveho a 6 kg búčku. Celkem se to povedlo ale bohužel sem přišel o telefon s fotkama.
Mám je teda malinko tušší ale jinak supr. Dělal sem je prvně tak sem byl rád že se povedly.
Jen ta pakárna s odblaněním skopového ale stálo to za to.
K tomu bylo cca 23 kg masa na uzení naloženeho v kadečce.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Pokud ti drží pohromadě a nedrobí se, tak bych to neřešil. Většinou se dávají 2/3 libového a 1/3 bůčku. Já ještě kupuji hovězí pupek na spojku, ale 100 uzenářů a 100 receptů.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Tak tak každej to dělá trošku jinak ... My třeba dáváme víc vepřového aby nebyla ovce cítit jinak by ti nikdo nejedl .... A okrajet toho berana byla hrozná práce ... Ale včera jsme to sfoukli za celej den ve dvou dvě ovce zase minimálně rok nechci žádnou ovci ani vidět ...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Na porcování, vykoštění a odblanění je doktořice machr. Jehně měla kompletně zpracované za hodinu od porážky. Ví kam sáhnout, kde říznout a to jsem jí nestačil sledovat a brousit kudlu. Stáhnout a vyvrhnout divočáka jí trvalo půl hodiny.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
No beranovi bylo 3 roky tak eště nebyl tak cejtit je to kamerun tak je celkem bez loje.
Klobásy se nedrolí drží pěkně přisobě. Skopové sem namlel všecko a búček sem zas všechen pokrájel na kostky
cca 1x1 cm.
Nejlepší byly teplí
Udil sem je asi 6 hodin na cca 70 stupňu.
Párkrát sem je skusil eště když byly pěkně macatý ale furt takový nedotažený,
když se začaly scvrkávat tak byly akorát.
Klobásy se nedrolí drží pěkně přisobě. Skopové sem namlel všecko a búček sem zas všechen pokrájel na kostky
cca 1x1 cm.
Nejlepší byly teplí
Udil sem je asi 6 hodin na cca 70 stupňu.
Párkrát sem je skusil eště když byly pěkně macatý ale furt takový nedotažený,
když se začaly scvrkávat tak byly akorát.