Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
pepanek
Příspěvky: 916
Registrován: úte zář 13, 2016 7:14 pm
Bydliště: rokycany

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2791 Nový příspěvek od pepanek »

Jaryn82 píše:Chtělo by to nějaký stojan na ten kotel místo té židle :)
Je to kuchyňský robot do profi kuchyní. Drobet starší.. Jinak na míchání je ten držák u nohy, má to několik rychlostí, míchá, hněte, mašinka má asi 8 šajb a 3 nože, krouhač např. zeleniny, 2 kotlíky. Na to krouhání by se stojan hodil, pokud by se více používalo přemýšlel bych o něm 8) Židle s orlicí to ale vydží :tyty:

Uživatelský avatar
Jaryn82
Příspěvky: 2857
Registrován: sob črc 03, 2010 3:10 pm
Bydliště: Příbram

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2792 Nový příspěvek od Jaryn82 »

Znám ho. Tady máš inspiraci, tak jsem to dělal já,s redukcí na malej a velkej kotel.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
pepanek
Příspěvky: 916
Registrován: úte zář 13, 2016 7:14 pm
Bydliště: rokycany

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2793 Nový příspěvek od pepanek »

Jako vždycky pěkná práce 8)

Uživatelský avatar
jara1303
Příspěvky: 2921
Registrován: úte říj 30, 2012 2:05 pm
Bydliště: Vlčnov

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2794 Nový příspěvek od jara1303 »

Morgen kluci,
dneska jdu udit morku (popršelo, tak orat pojedu až poo), dcera dostala a neví co s takovým velkým ptákem.
2.křídla v kůží a dvě stehna bez kůže (byla potrhaná)
Někde jsem četl, že to není to pravé, ale zkusím....
Namarinoval a naložil do láku..
Nemáte s tím někdo zkušenosti ??
75st cca 5-6 hodin ??
Jara

Jinak, bůčky a maso (cca 11kg) naložené na to vletím v sobotu !!!

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2795 Nový příspěvek od Britt »

Udil jsem kačenu. Chuťově byla dobrá, ale přece jen trochu tužší. Asi bych jí po vyuzení trochu povařil.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
Čárls
Příspěvky: 14530
Registrován: sob kvě 28, 2016 1:22 pm
Bydliště: Dvůr Králové n/L

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2796 Nový příspěvek od Čárls »

Morku jedině rozporcovat a do mražáku pak postupně brát na co je chuť Tak velký pekáč aby se vešla celá do trouby snad nikdo nemá
Teda měla teta ale to bylo do klasiky velkejch kachlovejch kamen a vždy když pekla tak dcera i syn s přijelis rodinou na nedělní oběd :D
Je to už dávno moc dávno :-/
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

pajik
Příspěvky: 778
Registrován: úte čer 08, 2010 9:08 pm
Bydliště: Sichelsdorf

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2797 Nový příspěvek od pajik »

Tak jsme včera porazili dvě ovečky a máme kupu masa na klobásy :) priobjednalo se vepřové a bude cca 40-45kg klobas :D jak se do toho pustím dám sem nějakou tu fotodokumentaci :smich:
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2798 Nový příspěvek od Britt »

Nezapomeň na bůček, jinak to budeš mít suché. 8)
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

pajik
Příspěvky: 778
Registrován: úte čer 08, 2010 9:08 pm
Bydliště: Sichelsdorf

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2799 Nový příspěvek od pajik »

Mám objednanej tucnej ořez ... Tohle je jen to ovci :)

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2800 Nový příspěvek od Britt »

8)
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
Hranostaj
Příspěvky: 1376
Registrován: ned říj 30, 2016 11:49 pm
Bydliště: Plzen jih

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2801 Nový příspěvek od Hranostaj »

My jsme dělaly klobásy minulej tejden.
Měl jsem 6 kg skopoveho a 6 kg búčku. Celkem se to povedlo ale bohužel sem přišel o telefon s fotkama.
Mám je teda malinko tušší ale jinak supr. Dělal sem je prvně tak sem byl rád že se povedly.
Jen ta pakárna s odblaněním skopového :D ale stálo to za to.
K tomu bylo cca 23 kg masa na uzení naloženeho v kadečce.

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2802 Nový příspěvek od Britt »

Pokud ti drží pohromadě a nedrobí se, tak bych to neřešil. Většinou se dávají 2/3 libového a 1/3 bůčku. Já ještě kupuji hovězí pupek na spojku, ale 100 uzenářů a 100 receptů. :)
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

pajik
Příspěvky: 778
Registrován: úte čer 08, 2010 9:08 pm
Bydliště: Sichelsdorf

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2803 Nový příspěvek od pajik »

Tak tak každej to dělá trošku jinak ... My třeba dáváme víc vepřového aby nebyla ovce cítit jinak by ti nikdo nejedl .... A okrajet toho berana byla hrozná práce ... Ale včera jsme to sfoukli za celej den ve dvou dvě ovce :smich: zase minimálně rok nechci žádnou ovci ani vidět ...

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2804 Nový příspěvek od Britt »

Na porcování, vykoštění a odblanění je doktořice machr. Jehně měla kompletně zpracované za hodinu od porážky. Ví kam sáhnout, kde říznout a to jsem jí nestačil sledovat a brousit kudlu. Stáhnout a vyvrhnout divočáka jí trvalo půl hodiny.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
Hranostaj
Příspěvky: 1376
Registrován: ned říj 30, 2016 11:49 pm
Bydliště: Plzen jih

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2805 Nový příspěvek od Hranostaj »

No beranovi bylo 3 roky tak eště nebyl tak cejtit je to kamerun tak je celkem bez loje.
Klobásy se nedrolí drží pěkně přisobě. Skopové sem namlel všecko a búček sem zas všechen pokrájel na kostky
cca 1x1 cm.
Nejlepší byly teplí 8)
Udil sem je asi 6 hodin na cca 70 stupňu.
Párkrát sem je skusil eště když byly pěkně macatý ale furt takový nedotažený,
když se začaly scvrkávat tak byly akorát.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“