Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Zdarec, uz zadymuji a vypaluji....
Za 45 min ze 13 na 60 st..
Ted to drzim kolem 80 st.
Zatim ok..
Jara
Za 45 min ze 13 na 60 st..
Ted to drzim kolem 80 st.
Zatim ok..
Jara
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Já udím zítra.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Ten igelit se do toho pěkně zapek, ani to není znát...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Vypadá to moc pěkně. Říkal jsem, že to není žádná věda. Bůček je taky v pohodě, horší je to s klobásama a salámama, ale taky se to naučíš.
Jak dlouho jsi to měl zavakuované? Nakládal jsi pouze solí a maso je růžové i uprostřed?
Jak dlouho jsi to měl zavakuované? Nakládal jsi pouze solí a maso je růžové i uprostřed?
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Nějak nemůžu na té nové matraci usnout, tak se dávám do uzení. Udírna se vysouší, voda na rozvlažení se hřeje, maso je omyté a už má poutka .
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
-
- Příspěvky: 234
- Registrován: ned úno 14, 2010 7:21 pm
- Bydliště: jsem lenivý své bydliště vypsat
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
taky nespím,v kolik mám přijet na košt?Britt píše:Nějak nemůžu na té nové matraci usnout, tak se dávám do uzení. Udírna se vysouší, voda na rozvlažení se hřeje, maso je omyté a už má poutka .
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Cca za 10-12 hodin, ale jestli můžeš i bůček, tak startuj.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
-
- Příspěvky: 234
- Registrován: ned úno 14, 2010 7:21 pm
- Bydliště: jsem lenivý své bydliště vypsat
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
bůček můžu i studenej
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Je vychlazený na tu správnou teplotu.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
-
- Příspěvky: 234
- Registrován: ned úno 14, 2010 7:21 pm
- Bydliště: jsem lenivý své bydliště vypsat
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
no,nebylo by to vůbec špatný trochu si zamastit braduBritt píše:Je vychlazený na tu správnou teplotu.
brzo budem zabíjet tak taky cosi bude
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Pak se pochlub.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
JJ zvládnul jsem to perfektně se slivoviců...Britt píše:Vypadá to moc pěkně. Říkal jsem, že to není žádná věda. Bůček je taky v pohodě, horší je to s klobásama a salámama, ale taky se to naučíš.
Jak dlouho jsi to měl zavakuované? Nakládal jsi pouze solí a maso je růžové i uprostřed?
1.10.jsem maso s bůčkama nasolil a naložil nasucho
- 20g /1kg (3g z kg jsem odsypal) - rozmíchal s česnekem a potřel dokola a hodil do hrnci do lednice.
- objednal vakuovačku a koupil marinovací jehlu
- objednal výrobu udírny
za 3 dny došla vakuovačka tak jsem rozmíchal ty odsypané 3g na kg a zmíchal pul na půl na množství masa s pragandů a injektoval do masa, bůčků
-zavakuoval což bylo 4.10.
8.10 jsem zrušil objednávku udírny (nepasovala mě tam spirála, dveře prostě nic a navíc byla s topeništěm a pouze jednoplášťová)
a jel na materiál KVH hranoly, palubky 19 a 12 mm, ISOVER alobal, spojovák 3800.-
- odpoledne jsem se pustil do výroby
15.10. mě kámoš učesal elektriku, já vyrobil plechy a dymbox. Natřel vodouřed. barvou...
16.10. došly udící štěpky a teploměry, odpoledne jsem zadymoval a vypaloval a předělal dymbox
17.10. ráno jsem vytáhnul maso za vakua a šel hrát na pohřeb, moja 3 bůčky na test ovařila
- 10:30 jsem věšel do udírny .....
.
.
no a zbytek jsem už popisoval a fotil...
Jara
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Ale nepíšeš nikde,kdy piješ tu slivovicu.