Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
jara1303
Příspěvky: 2921
Registrován: úte říj 30, 2012 2:05 pm
Bydliště: Vlčnov

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2761 Nový příspěvek od jara1303 »

Zdarec, uz zadymuji a vypaluji....
Za 45 min ze 13 na 60 st..
Ted to drzim kolem 80 st.
Zatim ok..
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Jara


Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2763 Nový příspěvek od Britt »

Já udím zítra. :)
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
jenicek
Příspěvky: 3575
Registrován: ned lis 01, 2009 1:11 pm
Bydliště: Krakonošovo

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2764 Nový příspěvek od jenicek »

Ten igelit se do toho pěkně zapek, ani to není znát... :D

Uživatelský avatar
jara1303
Příspěvky: 2921
Registrován: úte říj 30, 2012 2:05 pm
Bydliště: Vlčnov

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2765 Nový příspěvek od jara1303 »

Fertyš..
13hod, se susenim 40st, zahrivanim masa 60st a uzenis dymboxem 78sr...cca 2kg stepky

Výsledek nema chybu, jak maslo, akorat slane aj cesnekove .....

Vsechno fungovalo jak melo a dymbox parada...

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Jara
Pristi tyden nakladam.znovu a mam nalozeneho lososa tak v pondělí cus....

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2766 Nový příspěvek od Britt »

Vypadá to moc pěkně. Říkal jsem, že to není žádná věda. Bůček je taky v pohodě, horší je to s klobásama a salámama, ale taky se to naučíš. 8)

Jak dlouho jsi to měl zavakuované? Nakládal jsi pouze solí a maso je růžové i uprostřed?
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2767 Nový příspěvek od Britt »

Nějak nemůžu na té nové matraci usnout, tak se dávám do uzení. Udírna se vysouší, voda na rozvlažení se hřeje, maso je omyté a už má poutka .
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

arnost
Příspěvky: 234
Registrován: ned úno 14, 2010 7:21 pm
Bydliště: jsem lenivý své bydliště vypsat

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2768 Nový příspěvek od arnost »

Britt píše:Nějak nemůžu na té nové matraci usnout, tak se dávám do uzení. Udírna se vysouší, voda na rozvlažení se hřeje, maso je omyté a už má poutka .
taky nespím,v kolik mám přijet na košt?

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2769 Nový příspěvek od Britt »

Cca za 10-12 hodin, ale jestli můžeš i bůček, tak startuj. :)
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

arnost
Příspěvky: 234
Registrován: ned úno 14, 2010 7:21 pm
Bydliště: jsem lenivý své bydliště vypsat

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2770 Nový příspěvek od arnost »

bůček můžu i studenej

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2771 Nový příspěvek od Britt »

Je vychlazený na tu správnou teplotu. ;-)
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

arnost
Příspěvky: 234
Registrován: ned úno 14, 2010 7:21 pm
Bydliště: jsem lenivý své bydliště vypsat

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2772 Nový příspěvek od arnost »

Britt píše:Je vychlazený na tu správnou teplotu. ;-)
no,nebylo by to vůbec špatný trochu si zamastit bradu
brzo budem zabíjet tak taky cosi bude

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2773 Nový příspěvek od Britt »

Pak se pochlub. :friends:
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
jara1303
Příspěvky: 2921
Registrován: úte říj 30, 2012 2:05 pm
Bydliště: Vlčnov

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2774 Nový příspěvek od jara1303 »

Britt píše:Vypadá to moc pěkně. Říkal jsem, že to není žádná věda. Bůček je taky v pohodě, horší je to s klobásama a salámama, ale taky se to naučíš. 8)

Jak dlouho jsi to měl zavakuované? Nakládal jsi pouze solí a maso je růžové i uprostřed?
JJ zvládnul jsem to perfektně se slivoviců...
1.10.jsem maso s bůčkama nasolil a naložil nasucho
- 20g /1kg (3g z kg jsem odsypal) - rozmíchal s česnekem a potřel dokola a hodil do hrnci do lednice.
- objednal vakuovačku a koupil marinovací jehlu
- objednal výrobu udírny
za 3 dny došla vakuovačka tak jsem rozmíchal ty odsypané 3g na kg a zmíchal pul na půl na množství masa s pragandů a injektoval do masa, bůčků
-zavakuoval což bylo 4.10.
8.10 jsem zrušil objednávku udírny (nepasovala mě tam spirála, dveře prostě nic a navíc byla s topeništěm a pouze jednoplášťová)
a jel na materiál KVH hranoly, palubky 19 a 12 mm, ISOVER alobal, spojovák 3800.-
- odpoledne jsem se pustil do výroby
15.10. mě kámoš učesal elektriku, já vyrobil plechy a dymbox. Natřel vodouřed. barvou...
16.10. došly udící štěpky a teploměry, odpoledne jsem zadymoval a vypaloval a předělal dymbox
17.10. ráno jsem vytáhnul maso za vakua a šel hrát na pohřeb, moja 3 bůčky na test ovařila
- 10:30 jsem věšel do udírny .....
.
.
no a zbytek jsem už popisoval a fotil...
Jara

Uživatelský avatar
vitex
Příspěvky: 20880
Registrován: ned srp 28, 2011 8:01 pm
Bydliště: Kuřim

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2775 Nový příspěvek od vitex »

Ale nepíšeš nikde,kdy piješ tu slivovicu. :smich:

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“