Kovošrot

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
pawka

Re: Kovošrot

#2716 Nový příspěvek od pawka »

bato kdyby jsi jel prez litomysl,ukazal bych ti nase poklady k prodeji, s hydraulikou mame asi dve ,ale jestli to chodi nevim, uz se roky nepouzivaj. urcite by je nechali za 10kč / kilo
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

stanik84

#2717 Nový příspěvek od stanik84 »

Jen má 650 kg (mám ruskou 672p), PR bude podobná. A to máš 6500. Sezenes funkční za 4-5 tisíc...

Baťa1

#2718 Nový příspěvek od Baťa1 »

650 :shock: to chceš říct že uzvednu 300kilo? ta pilka de na jedné straně zvednót, já teda nemůžu mám to od doktora zakázany ale když sem ju vezl za favoritem na takovym chatrnym vozéčku co sem si pučil podlaha byla z jakyhosi papundeklu ze stolu a je teda pravda že sem mu to prolomil tak sem musel shánět jiné stůl, bylo to tehdy na mále já sem ju tam ve fabrice dal jeřábem a to se tak jaksi divně prohlo řikám rači tam dám pod to nejaky prkno no ale kde na kovárně vzit prkno tak sem sehnal vinkl 100x100 2metry dlóhé šmiknul sem ho na půl a do teho sem pilku postavil aby se to jaksi rozložilo, jo zdálo se že dobrý kolečka s nejakyho rudlíku nebo co sice vrzali jak při posledním maršu a dom 50km sem dojel nekolikrát sem stavěl a ten vinkl pod tu pilku podsóval tak sem ju musel pozvednót pak blízko doma už sem se na to vyprdnul ale měl sem doma sem zjistil že ten vinkl vyskočil a pilka se propadla a už skoro drhla o zem takže se mě nezdá že by ta pilka měla přes 6 metráků temu nevěřim, pak sme s tym vozéčkem jeli eště jednó pro vrtačku ta měla údajně 300kilo a jenom sme se teho vozéka dotkli chlápek nám to tam dával čelákem na zetoru ani to nepustil naplno a už se temu ty kolečka rozjeli pré chlapci to ste si vzali špatné kočár, no naštěstí teda to bylo že se kolečka po odlehčení vrátili, pak se vrtačka rozložila na dvě půlky spodek se slópem se dalo na ten vozék druhó půlku celé ten vrch aji s motorem sme narvali do auta a tradá 300 kilometrů k domovu rychlostí 50 to sme dojeli dom k ránu ale dojeli :jazyk:
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super

vitex

#2719 Nový příspěvek od vitex »

To teda má,já ji vezl ve dvanássettrosce a ta teda seděla.

stanik84

#2720 Nový příspěvek od stanik84 »

http://www.mkstroje.cz/stroj/pila-ramova-pr-20/

https://www.sbazar.cz/boukal.p/detail/4 ... mova-pr-20

pr 30 už je kráva velká, taky má plátky 600 mm. Ta moje Ruska má 450 mm. PR20 myslím 400 mm.

Tak je o něco lehčí. Ale máš teda fakt páru...

Jakou máš vrtačku?

Baťa1

#2721 Nový příspěvek od Baťa1 »

aha no tak to sem teda fakt nevěděl, mě to vlastně ani nikdy nezajímalo kolik to váží ale tak aji tech 470 je dost na takové kósek železa, tak kolik potom váží ta vtačka tunu?
Obrázek

stanik84

#2722 Nový příspěvek od stanik84 »

Něco vážit určitě bude. Pěkná vrtajda. Něco vážit bude. To má trojku morse?

Co to je za značku? Ať si rozšířim obzory...

Baťa1

#2723 Nový příspěvek od Baťa1 »

vrtajda dutina vřetene M IV
výrobce:
Obrázek
nejaké historické obrázky:
ObrázekObrázekObrázek

víc se mě nepodařilo zjistit :-/ na vrtačce je cedulka cosi oprava? ČZ strakonice 1940

su rád že sem si počkal ušetřil sem peněz a su moc spokojené super stroj
bude v nébliší době sice chtět opravu, převod od motoru na předlohu je téměř kaput na ozubenéch kolech už só jenom takovy vlásky doufám že to bude v metrickém modulu abych si to mohl sám vyrobit, ono je to tam špatně mazany, só uplně navrchu kde je už asi sucho že už tam ani neprská olej tak se to za ty leta ty zóbečky na tech kolečkách odpařili

Baťa1

#2724 Nový příspěvek od Baťa1 »

dnes:
ObrázekObrázek

kulatinky :'(
Obrázek

palobobo

#2725 Nový příspěvek od palobobo »

To je paradneho materialu, u nas uz v kovosrote nic normalne nevozia.

Baťa1

#2726 Nový příspěvek od Baťa1 »

parádného :evil:

to už je v pipi!! vrať se o stránku dřív (nebo o dvě) když sem tu fotku tam dal dřív že to byli balíky svázaný drátem s cedulkama s hutí a popisem co to je za matroš

a nebo tu máš moji citaci,

TAKHLE TO BYLO PARÁDNÍ !! :
Baťa1 píše:....dále náklaďák kulatiny, například krásný osmimetrovky 40mm 11 600 a jiné větší menší, už to mordujó autogénem
ObrázekObrázekObrázek

elbarto
Kontaktovat uživatele:

#2727 Nový příspěvek od elbarto »

To All: na druhé straně republiky je koukám řada skutečně výživných šrotáku. Narazíte li někdo na koníka od libovolného soustruhu dejte prosím vedět. Cílem má být upravit ho na S28. Mám sice S32 koně, ale ničit ho je strojařský zločin a navíc jeho tělo to ani neumožnuje. Tento stroj má většina z vás v oku. Ideální by byl kousek s co nejvyšší základnou at je prostor pro hlodání. Díky všem. Protočená pinola vnitř mi nevadí, viklající se v těle ano.

stanik84

#2728 Nový příspěvek od stanik84 »

Někde mám spodek pod koně, vůbec netuším z čeho. Pak část suportu.

Fotky ze šroťáku už radši nezveřejňuju. :D

Baťa1

#2729 Nový příspěvek od Baťa1 »

s tím koníkem právě bych spíš řekl základnu ne zrovna nejvyší aby pod to šla udělat ta deska, pokud bude koník moc vysoký deska bude moc slabá nebo nebude možné ji tam dát vůbec a bude se muset uříznout kus koníka na výšku a co potom s tím jako vařit tam na to nějakou podstavu nějakou plochu aby to hezky sedělo na té desce? asi těžko

drtikol

#2730 Nový příspěvek od drtikol »

Ahoj, kdysi jsem si sehnal ve šrotě S45 a nechal si ji od nich přivézt, to byla chyba, nejenže ztratil koníka a vanu, ale než jsem stačil přinést lana, tak byl soustruh ve vzduchu, ten kretén ho čapnul pětizubovým drapákem za lože a suport a já byl na omdlení, řval jsem na něj, ale bylo pozdě, on jak drapákem " překousával ", tak polámal a zohýbal vše co šlo, včetně trapézového šroubu na závity a vykousanýho lože, ale proč o tom píšu, koníka jsem sehnal, ale z jinýho, podstatně menšího soustruhu, takže relativně na přestavbu výhoda, ale nedovedu si představit upravovat z dnes běžných soustruhů na S28, už i ta S32 má při stejný šířce lože vyššího koně a to má většina soustruhů, mám sice dva koníky na S28 navíc, ale zatím jsem neuvažoval, že bych se jich zbavil, naopak, asi před dvouma měsícema jsem jednoho sehnal, abych měl navíc, ale pak jsem rozprodal jednu S28 a hned mám náhradní koně dva .

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“