Cirkule - tož ukažte ty vaše vynáleze na čem špihlete dřevo

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
peyrak

Re: cirkulě-tož ukažte ty vaše vynálěze na čem špihlěte dřev

#256 Nový příspěvek od peyrak »

koupil jsem si v pilaně ten Gladius kotouč s plátky, ten na bordel a sakra to je fajnová práce, skoro ticho a daleko rychlejší práce, jsem včera odpoledne pofidlal co bych s klasikou dělal minimálně 2x tak dlouho, díky za doporučení, ani jsem netušil že se něco takovýho délá

smetana

#257 Nový příspěvek od smetana »

jack30 píše:vsetky tri pily su ok skusal som ich na inom cinkulari
a na tej jinej cirkulárce ti kotouče nevlnily????? pokud ne tak mužeš na té své pile mít hodně velké otáčky bacha na to každý kotouč je stavěný na určitou rychlost
Jezdím tak rychle ,jak můj anděl strážnej lítá

http://www.brdy.org/
http://www.ohrazenice.eu/
http://yanmar.rajce.idnes.cz/

jack30

#258 Nový příspěvek od jack30 »

ono su pisane mam nan nom pisane asi 25O0 je to kotuc 60satka plechac .tie otacky su blbost hned som ich ubral o 1000.sa dotklo drevo trocha ho a hned sa vlnil a mam motor 5,5kw otaciky 1450 dal som remenice 1:1 a pili to dobre celkom,

jack30

#259 Nový příspěvek od jack30 »

a este som mal dalsi problem z tym pri rozbehu mi sem tam povolilo matku na oske alebo ked zastavoval kotuc

Mildis

#260 Nový příspěvek od Mildis »

:shock: Nemáš tam hřídel s opačným závitem? Matka se musí při řezání sama dotahovat. Pokud to máš opačně, můžeš být rád, že se ti ještě nic nestalo

bourač

#261 Nový příspěvek od bourač »

Mildis píše: Matka se musí při řezání sama dotahovat
8) 8)
jinak - Jihad John :evil:

"oska kriva není" určitě? Stačí málo... Co ložiska?
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

jack30

#262 Nový příspěvek od jack30 »

mam dobry zavyt pilu mam na pravej strane ked pylim a aj pravy zavit .matka sa povoluje v smere tocenia kotuca to je ako ma byt

ondra.snejdy

Hřídel cirkulárky

#263 Nový příspěvek od ondra.snejdy »

Ahoj, měl bych dotaz zdali jste uz někdo měnil ložiska na hřídeli u cirkulárky. Podařilo se mi sundat řemenici, víko u řemenice a stáhnout hřídel z těla. Na druhé straně u upínáku kotouče mám problém jak ložisko stáhnout. Jestli se stahuje i upínák a hlavne jak je jištěn. Klínek ani červíka jsem nikde nenašel tak předpokládám že to bude na kužel ale potřeboval bych to potvrdit protože ze strany od závitu to vypadá jako by to byl jeden kus s hřídelí.
Díky za případné info.

ola

Re: Hřídel cirkulárky

#264 Nový příspěvek od ola »

Ahoj, co by tam dělál klínek, či jakýsik kužel, prostě ten tvůj upinák, ináč běžně tam bývá příruba, stáhneš z rovnéj hladkéj hřídelě přesně tajak aj to ložisko a fertik.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240

pista1

Re: Cirkule - tož ukažte ty vaše vynáleze na čem špihlete dř

#265 Nový příspěvek od pista1 »

Už nebudu muset tahat dřevo k pile, ale dovezu si pilu ke dřevu :D

Obrázek

Obrázek
Moje motto je:
Když to nejde silou, musí se použít větší síla :) Někdy ovšem pak trvá delší dobu, než se to zas dá dokupy :)

Můj Běs
Fotky:
Traktor
Vlek

kenybz

#266 Nový příspěvek od kenybz »

tak proběhl test nového kotouče topná sezóna už začala a tak už to bylo nutné říznout no a jak to řeže?
suprově cirkula gdyž jede naprázdno tak to jen šumí a při žezu je to taky tišší akorát při vracení kolébky to občas hrčí záleží jak se zbytek polena v kolébce pohne používám stejně chrániče sluchu takže ok
piliny to dělá menší bo starý rozgajdaný plecháč řezal snad 6mm v některých polenách bylo aj dost hliny s kamínkama cca 40 metrových polen
po nařezání 10-ti metrů neni na plátcích znát opotřebení ani žádné vyštípnutí a to občas zarachotilo jak to bralo bordel....omezováky sů taky super občas když bylo poleno rozeschlé a tím pádem už jakoby naštíplé tak si to potáhlo ale žádné zahryznutí se nestalo
su velice spokojený :)
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

peyrak

#267 Nový příspěvek od peyrak »

koupil jsem si tenhle kotouč taky, mám ten Gladius, je na bordel, dřevo s hřebíkama a tak. Letos už jsem s ním nařezal asi 40prm paliva a shozenou starou vazbu ze stodoly. Hřebíkům jsem se sice snažil vyhýbat, ale i tak jsem jich minimálně 15 vzal, většinu z nich to prostě z toho dřeva vyrvalo. Opotřebení na kotouči není znát, přesto jsem ho vzal do brusírny a chlapi mě s tím vyhodily, že prej je to teď zbytečný brousit, tak nevím, spíš se jim to nechtělo programovat. Za mě spokojenost, a ani sousedi už nenadávaj že celý den řežu :)

ondrma

#268 Nový příspěvek od ondrma »

není moje video ale tohle je frajeřina https://www.youtube.com/watch?v=oUjn6dGsyHU u videa jsou i další videa, s konstrukcí. Hlavně je to bezpečné, opravdu si vyhrál.... klobouk dolů

kenybz

#269 Nový příspěvek od kenybz »

na deštičky proč né...
ono se to odvíjí od toho jaké dřevo máš k dispozici chtěl jsem dělat revolverový automat jenže některé polena jsou tak velké že bych 1/4 dřeva řezal stejně na té cirkuli co jsem dal foto a pokud bych ju zakrytoval tak jak má byt tak to taky neprořežu

fajlla
Kontaktovat uživatele:

#270 Nový příspěvek od fajlla »

peyrak píše:koupil jsem si tenhle kotouč taky, mám ten Gladius, je na bordel, dřevo s hřebíkama a tak. Letos už jsem s ním nařezal asi 40prm paliva a shozenou starou vazbu ze stodoly. Hřebíkům jsem se sice snažil vyhýbat, ale i tak jsem jich minimálně 15 vzal, většinu z nich to prostě z toho dřeva vyrvalo. Opotřebení na kotouči není znát, přesto jsem ho vzal do brusírny a chlapi mě s tím vyhodily, že prej je to teď zbytečný brousit, tak nevím, spíš se jim to nechtělo programovat. Za mě spokojenost, a ani sousedi už nenadávaj že celý den řežu :)
Co to máte pánové tedy přesně za kotouče????

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“