Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2416 Nový příspěvek od Britt »

v klobásách ano a dobrý. Samotný by byl podle mne příliš suchý.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

palobobo
Příspěvky: 2105
Registrován: ned říj 11, 2015 7:44 pm
Bydliště: malacky

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2417 Nový příspěvek od palobobo »

Udil som aj kralika je dobry len ho treba rychlo zjest. Strasne sa to vysusuje. V klobaskach je vinikajuci ale tak isto aj klobasky treba rychlo hodit do mrazu.

Uživatelský avatar
Leo
Příspěvky: 14419
Registrován: úte črc 27, 2010 11:58 pm
Bydliště: jižní morava

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2418 Nový příspěvek od Leo »

Slavnosti moravského uzeného a vína

29. února a 1. března 2020 na hradě Veveří v Brně

https://www.moravskeuzene.cz/?fbclid=Iw ... -jhOVBMAok
https://www.facebook.com/events/427939887978097/

Největší uzenářsko-vinařská show (možná) na světě, v Česku určitě
Opět zavoní uzené, vinaři otevřou své nejlepší lahve.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

Uživatelský avatar
padesátka
Příspěvky: 1745
Registrován: stř zář 15, 2010 2:50 pm
Bydliště: Kutnohorsko

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2419 Nový příspěvek od padesátka »

Novinky.cz-chlapy hlídejte si ty udírny nějak začínají hořet plamenem a neperte se :shock: :pohlavek:

Uživatelský avatar
vitex
Příspěvky: 20853
Registrován: ned srp 28, 2011 8:01 pm
Bydliště: Kuřim

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2420 Nový příspěvek od vitex »

To zase v podhradí Veveří bude nablito a nad hradem přejetech lidí.

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2421 Nový příspěvek od Britt »

Páni uzenáři, mám 2 kila Iberského špeku a chci ho vyudit. Na jakou teplotu mám jet, aby se mi nevyšťavil?
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
DYK
Příspěvky: 14629
Registrován: čtv črc 12, 2007 1:33 pm
Bydliště: kósek od Brna

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2422 Nový příspěvek od DYK »

Tak je to vepřovej špek, ne - to znáš!
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2423 Nový příspěvek od Britt »

Doposud jsem udil jen bůčky a ty jsou mnohem tenčí a prorostlé. Tohle je poctivých 10cm čistého sádla.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
vitex
Příspěvky: 20853
Registrován: ned srp 28, 2011 8:01 pm
Bydliště: Kuřim

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2424 Nový příspěvek od vitex »

Takže z toho nechceš vyudit špek ale slaninu.

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2425 Nový příspěvek od Britt »

Přesně tak.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
vitex
Příspěvky: 20853
Registrován: ned srp 28, 2011 8:01 pm
Bydliště: Kuřim

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2426 Nový příspěvek od vitex »

Tak oslov kolegy z východního Slovenska,ti jsou na tohle nejlepší specialisté.

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2427 Nový příspěvek od Britt »

Čekám, kdo se chytne a skočí mi na špek. :)
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
Čárls
Příspěvky: 14495
Registrován: sob kvě 28, 2016 1:22 pm
Bydliště: Dvůr Králové n/L

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2428 Nový příspěvek od Čárls »

Já ti jen odpovím co pamatuji jak udil děda špek visel v udírně několik dní a studeným kouřem děda to zkoušel rukou řikal nepálí je to dobrý nesmí pálit a nesmí ze špeku kapat Takže odhaduji do 35° ale byl sem malý cca 12 let :-/ Když ho vyndaval byl černý jak bota ale chutnal náramě :friends:
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19330
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2429 Nový příspěvek od Britt »

Uvažuju o tom, že to zkusím na 40°C a případně uberu.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

oshurty
Příspěvky: 1356
Registrován: čtv led 15, 2015 10:05 am
Bydliště: Praha 6

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2430 Nový příspěvek od oshurty »

zkus se prokousat tímhle forem na FB: domácí výroba uzeniny (recepty klobásy párky špek a vše kolem)

co se teploty týče? záleží, jestli chceš ˇ"žvejkačku" nebo "mazací" já jsem normální hřbetní sádlo 4 cm nechal rozvlažit ve vodě 60°C, pak hodinu při 75 a 6 hodin při 60°C, a je akorát "kousací" :)
jak psali přede mnou - nesmí kapat

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“