Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
v klobásách ano a dobrý. Samotný by byl podle mne příliš suchý.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Udil som aj kralika je dobry len ho treba rychlo zjest. Strasne sa to vysusuje. V klobaskach je vinikajuci ale tak isto aj klobasky treba rychlo hodit do mrazu.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Slavnosti moravského uzeného a vína
29. února a 1. března 2020 na hradě Veveří v Brně
https://www.moravskeuzene.cz/?fbclid=Iw ... -jhOVBMAok
https://www.facebook.com/events/427939887978097/
Největší uzenářsko-vinařská show (možná) na světě, v Česku určitě
Opět zavoní uzené, vinaři otevřou své nejlepší lahve.
29. února a 1. března 2020 na hradě Veveří v Brně
https://www.moravskeuzene.cz/?fbclid=Iw ... -jhOVBMAok
https://www.facebook.com/events/427939887978097/
Největší uzenářsko-vinařská show (možná) na světě, v Česku určitě
Opět zavoní uzené, vinaři otevřou své nejlepší lahve.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Novinky.cz-chlapy hlídejte si ty udírny nějak začínají hořet plamenem a neperte se
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
To zase v podhradí Veveří bude nablito a nad hradem přejetech lidí.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Páni uzenáři, mám 2 kila Iberského špeku a chci ho vyudit. Na jakou teplotu mám jet, aby se mi nevyšťavil?
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Tak je to vepřovej špek, ne - to znáš!
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Doposud jsem udil jen bůčky a ty jsou mnohem tenčí a prorostlé. Tohle je poctivých 10cm čistého sádla.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Takže z toho nechceš vyudit špek ale slaninu.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Přesně tak.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Tak oslov kolegy z východního Slovenska,ti jsou na tohle nejlepší specialisté.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Čekám, kdo se chytne a skočí mi na špek.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Já ti jen odpovím co pamatuji jak udil děda špek visel v udírně několik dní a studeným kouřem děda to zkoušel rukou řikal nepálí je to dobrý nesmí pálit a nesmí ze špeku kapat Takže odhaduji do 35° ale byl sem malý cca 12 let Když ho vyndaval byl černý jak bota ale chutnal náramě
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Uvažuju o tom, že to zkusím na 40°C a případně uberu.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
zkus se prokousat tímhle forem na FB: domácí výroba uzeniny (recepty klobásy párky špek a vše kolem)
co se teploty týče? záleží, jestli chceš ˇ"žvejkačku" nebo "mazací" já jsem normální hřbetní sádlo 4 cm nechal rozvlažit ve vodě 60°C, pak hodinu při 75 a 6 hodin při 60°C, a je akorát "kousací"
jak psali přede mnou - nesmí kapat
co se teploty týče? záleží, jestli chceš ˇ"žvejkačku" nebo "mazací" já jsem normální hřbetní sádlo 4 cm nechal rozvlažit ve vodě 60°C, pak hodinu při 75 a 6 hodin při 60°C, a je akorát "kousací"
jak psali přede mnou - nesmí kapat