Motorové pily
Re: Motorové pily
ja som skusil zobrat do tažby na odvetvovanie hq 345 zo začiatku sa držala dost dobre ,ale po pár hodinách zaberačky bolo cítit ako stráca rapídne výkon .je to vpohode stroj na hoby cize pár hodín práce ale nie na dlhodobé použivanie -overené v praxi teraz mám hq346xp a ide rovnako dobre aj v dlhodobej zátaži .
To ti ta 345-ka v těžbě při odvětvování nepřipadala "líná"? Přece jen rychlost akcelerace u profi pil je úplně jinde. Jo,to 346xp je typická odvětvovací pila.
zas až tak sa netreba ponahlat že ešte aj píla musí mat rýchly rozbeh aj tak nezarobíš možeš sa aj roztrhat.Tú 346ku som kúpil hlavne kvoli prerezávkam ,ale osvečila sa aj v tažbe kde vpoho.stíhala365ke. Hlavne ta váha 346 je super v porovnaní z hoby v tom istom výkone .Po dlhšej praci citit každé deko na viac.
ahoj Kůrovče,
už si testnul 339xp? Taky o ní přemyšlím do prořezávek po té co na 550xp žádná chvála na tuto práci. zajímala by mě spotřeba, vibrace a celkový dojem z praxe.
už si testnul 339xp? Taky o ní přemyšlím do prořezávek po té co na 550xp žádná chvála na tuto práci. zajímala by mě spotřeba, vibrace a celkový dojem z praxe.
Nazdar,zatím leží v regále,protože jsem teď dostal hodně práce v mýťákách. Prořezávky a probírky musej počkat. Hned jak ji vyzkouším tak se pochlubím.
-
Od kámoše mám vyloženě za pár šupů H40. Postarší to pila myslím tak 1998 nebo něco okolo. Nařezala toho málo, je hodně zachovalá a na slabší klacky jsem ji vzal.
Jsouc zvyklej na H350 jsem ji nechal vyčistit (prej nějaký ultrazvuk či co), seřídit, nabrousil řetěz a začal řezat. Nejdřív odvětvování, pak silnější a silnější špalky, jela jak protržená. Chtěl jsem vyjet nádrž dosucha a než se tak stalo, požádně jsem se zapotil. V pohodě brala půlmetrovej modřín a připadlo mi že bych tý naší starý 350 dal naprdel. Otec jen zíral jak to řeže.
Těžaři se asi pousmějou ale pro moje potřeby fajnovka.
Jsouc zvyklej na H350 jsem ji nechal vyčistit (prej nějaký ultrazvuk či co), seřídit, nabrousil řetěz a začal řezat. Nejdřív odvětvování, pak silnější a silnější špalky, jela jak protržená. Chtěl jsem vyjet nádrž dosucha a než se tak stalo, požádně jsem se zapotil. V pohodě brala půlmetrovej modřín a připadlo mi že bych tý naší starý 350 dal naprdel. Otec jen zíral jak to řeže.
Těžaři se asi pousmějou ale pro moje potřeby fajnovka.
Co třeba Husqvarna 550XP - je to dobrá pila? Má někdo osobní zkušenost? Dá se stejně dobrá pila sehnat levněji?
Můžeš to trochu rozvést?mifiky píše:...do prořezávek po té co na 550xp žádná chvála na tuto práci...
Pokud jste v místnosti nejchytřejší, jste ve špatné místnosti.
Já bych řekl,že pro to použití co flukas uvedl,je profi pila zbytečná. A vysokootáčková XP pila už vůbec - potřebuje trochu více citu pro stroj,kvalitní broušení,čištění a hlavně čerstvou palivovou směs. Když už profi,tak něco ne tak moc nadupanýho. Pořád si stojím za těmi farmářkami od Stihlu.
- dmartas
Zdravim zdejší odborníky a měl bych dotaz a to jaký je rozdíl,jestli nějaký je mezi hq 372xp a hq372 xp x-torq. Jelikož jsem fanda značky,tak jedině hq,na takové to domácí žvýkání,ještě jsem přemýšlel nad 365,ale bude to na jaře ta 372,bo chci opravdovou pilu a žádnou napodobeninu pily. S 372 jsem už něco nařezal,takže jsem si vědom váhy,ale i výkonu,akorád nebyla moje Děkuji za případné rady či odpovědi.
Taky jsem se zajimal o 550xp do prořezávek a probírek, ale tady se psalo : http://www.nasetraktory.eu/forum/search ... sf=msgonly
tak zas nic. Na prořezávky by se ni líbila Stihl ms150 ale ta je jen v Německu.
tak zas nic. Na prořezávky by se ni líbila Stihl ms150 ale ta je jen v Německu.
jo,MS150-ka je opravdu ultralehká,ale je to opravdu jen hobby pilka. A řetěz 1/4" toho taky asi moc nesnese. Na probírky a prořezávky bych viděl MS200 (už není v prodeji) nebo MS201, ale ta je k dostání jen v Německu za dost nemravný peníz. Z tohoto důvodu jsem pořídil (i když to byl docela boj při shánění) Husqv 339xp - prej se doprodává a už nebude.
- Mirek LKT
Rozdíl je jiný motor. Stačí kouknout na web a najít xtorq . Na youtube jsou i videa s animací jak funguje. Zatím bych moc ale nepospíchal, podle mých dostupných informací mají problémy se zapalováním .dmartas píše:Zdravim zdejší odborníky a měl bych dotaz a to jaký je rozdíl,jestli nějaký je mezi hq 372xp a hq372 xp x-torq. Jelikož jsem fanda značky,tak jedině hq,na takové to domácí žvýkání,ještě jsem přemýšlel nad 365,ale bude to na jaře ta 372,bo chci opravdovou pilu a žádnou napodobeninu pily. S 372 jsem už něco nařezal,takže jsem si vědom váhy,ale i výkonu,akorád nebyla moje Děkuji za případné rady či odpovědi.
Kde ostatní končí , my začínáme ...LKT
MS 150 by se měla objevit i u nás po Novém roce. A 1/4 řetězu bych se nebál. Vypadá to sice jako řetěz na dětskou hračku, ale zdání klame... Možná si ho pár lidí bude ještě pamatovat z 009, 011, 015, z Homelitek rady XL2, VI, Super, z 3xx řady Echa, ze 100 řady Sachs Dolmarů atd. Při vhodném osazení má větší řezný výkon než řetězy v 90 a 91 (Picco). Klidný řez, úžasný poloměr hrotu lišty (Carvingy, zádlaby, zápichy), výborné frézovací schopnosti, nejmenší součinitele odporu v řezu. Pár starých fajnšmekrů je pořád používá (zahradníci, tesaři, řezbáři) i když pomalu zapadaly do zapomnění. Stihl ho jen oprášil a vytáhl na světlo.
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater
Tak jsem trochu prubnul novou 339-ku. Nejdřív jsem myslel,že jim to vrátím,protože to bylo ze začátku líný a slabý. Ale s každou vyjetou nádržkou se stav zlepšoval. Mám vyjetých zatím asi 10 nádržek a pilka jde jako brus. Na 560-ku sice ohledně akcelerace nemá,ale vytáčí se taky docela ochotně. A hlavně v rukách není skoro cítit,je fakt jako pírko.
Kuci, jak zjistit, jestli jede olejove cerpadlo u Stihl 034Super tak jak ma? Nekde jsem v manualu nasel na internetu, ze na max by melo davat az 15 ccm za minutu pri provoznich otackach? Dal jsem na max, ale prijde mne, ze maze docela malo. Sani v nadrzi pruchozi, vytok taky, chod cerpadla ok (tesni, neprosakuje, atd).