Motorové pily
Re: Motorové pily
moje krevní skupina
to je ono
tohle nejak upravit na housku
tohle nejak upravit na housku
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
akorát z ní odkapává olej,jinak řeže jak ďas.Konkrétně po šroubu,kterým sa seřizuje množství oleja,který jde na řetaz.Čerpadlo je dobré,protože po nastartování olej teče kanálkem a maže.Nechcu sa v tom neak hrabat,neb je to doma první pořádná pila a držím sa hesla " co funguje v tom sa nehrab " a radši bych to nechal na někom,kdo má větší zkušenosti s HQ než jámyky píše: moje krevní skupina
V týdni ju zavezu do HQ na kontrolu,stejně mosím nechat nabrůsit nahradní řetaz,kůpit filtr a olej pořádný
Mluv moudře, nepřítel naslouchá.
zeby ten sroubek mel "O" krouzek
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Díky za radu ty rukavice pořeším a ty návleky je dobrej tip s tou pilkou to celkem umím, jens e bojím aby mi z toho stromu někdy neodskočila. Když trefím suk tak někdy blbě odskočí...Zetor 62 píše:Chápu tě, ale brnění tě řezat nenaučí , spíš naopak. Doporučil bych ti se soustředit na dvě základní věci. Protipořezové rukavice - minimalizují možnost poranění, ale je potřeba si uvědomit, že nejsou NEprořezné, podobně jako vše ostatní ! Takže používat hlavu musíš i tak. Blůza, bunda, podobně jako u košile jsou na rukávech knoflíky, je potřeba i tady používat takové co mají náplety, knoflíky, nebo stahovací sucháče. U každého rotujícího stroje se nařizuje, ne jen doporučuje, takový oděv ! Na nohy ti bohatě stačí protipořezové návleky, to jsou vlastně kamaše k navléknutí na běžné pracovní kalhoty a je to jen protipořezová vrstva v obalu.
Prořízl sis rukavici protože jsi řezal jako s ruční pilkou, ne proto že tě motorovka může poranit. Teď už víš, že držet větev v blízkosti řetězu se může nevyplatit. Jednoručka je tak konstruována proto, aby jsi mohl řezat jednou rukou ve větší vzdálenosti od těla, ne aby jsi mohl držet řezanou větev druhou rukou. S řetězem (typem dělení), který se na jednoručkách používá se při správné technice řezání nemrská ani ta centimetr "tlustá" větvička.
jo to je ono a ty dva kroužky se oddělí když chytneš nějakou větší větevpawka píše:to je ono
malej traktorista v malým traktoru
- jurex
- Kontaktovat uživatele:
Kluci, prosím vás nevíte jaký odvzdušňovák nádrže je na stihl 038? mám tam pouze vývod na hadičku a když nahnu pilu, tak z tama teče benzín..
-
Dá se nějak štelovat brzda na pile? Od známýho mám na slabý klacky HQ40, která prostě málo brzdí. Vlastní brzdu opravili v servisu, bylo tam prasklý nějaký perko, ne ten brzdící pásek. Jak fungovala před tím, než byla rozbitá netuším ale teď je to tak, že když pilu natočenou na volnoběh zabrzdím a dám plnej plyn tak sice ztěžka ale přece jen řetěz roztočím. Než se v tom začnu (možná zbytečně) vrtat, ptám se tady.
Nechá se sehnat na Stihl 660 boční kryt řetězu v neorginálu? Použivám ji v Logosolu a mam ho totálně vymačkanej.Díky
Štelovat se nedá, buď tam dali větší pásek, nebo je vytahaná dírka na závěs, případně deformovaný kryt.Vladimír Šimo píše:Dá se nějak štelovat brzda na pile? Od známýho mám na slabý klacky HQ40, která prostě málo brzdí. Vlastní brzdu opravili v servisu, bylo tam prasklý nějaký perko, ne ten brzdící pásek. Jak fungovala před tím, než byla rozbitá netuším ale teď je to tak, že když pilu natočenou na volnoběh zabrzdím a dám plnej plyn tak sice ztěžka ale přece jen řetěz roztočím. Než se v tom začnu (možná zbytečně) vrtat, ptám se tady.
Našroubuj do hadičky vrut do dřeva, ale neutahuj ho ! Vrut rozumného průměru ! Původně tam byl malý červík v té plastové hadičce.jurex píše:Kluci, prosím vás nevíte jaký odvzdušňovák nádrže je na stihl 038? mám tam pouze vývod na hadičku a když nahnu pilu, tak z tama teče benzín..
Jde o to jak starou ji máš. Od roku 2007, tuším podzim, jsou trošku jiné štefty, ale i nové víko na staré štefty jde použít, opačně NE. Dá se sehnat v neoriginále. Pasuje z 026, 036 ......krakonoš píše:Nechá se sehnat na Stihl 660 boční kryt řetězu v neorginálu? Použivám ji v Logosolu a mam ho totálně vymačkanej.Díky
-
Pásek neměnili. Holt to rozdělám a mrknu jestli to sedí jak má.Zetor 62 píše:Štelovat se nedá, buď tam dali větší pásek, nebo je vytahaná dírka na závěs, případně deformovaný kryt.Vladimír Šimo píše:Dá se nějak štelovat brzda na pile? Od známýho mám na slabý klacky HQ40, která prostě málo brzdí. Vlastní brzdu opravili v servisu, bylo tam prasklý nějaký perko, ne ten brzdící pásek. Jak fungovala před tím, než byla rozbitá netuším ale teď je to tak, že když pilu natočenou na volnoběh zabrzdím a dám plnej plyn tak sice ztěžka ale přece jen řetěz roztočím. Než se v tom začnu (možná zbytečně) vrtat, ptám se tady.
Pásky jsou různých dýlek? To jsem netušil.
diky!
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
já mam rok 2008 a kde se nechá sehnat,koukal jsem na Ratioparts a nenašel.